Μετάλλαξη Δέλτα - Βρετανία: «Έως και 200.000 ημερήσια κρούσματα μετά την άρση των μέτρων» προειδοποιεί ειδικός

Μετάλλαξη Δέλτα - Βρετανία: «Έως και 200.000 ημερήσια κρούσματα μετά την άρση των μέτρων» προειδοποιεί ειδικός

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον καθηγητή Νιλ Φέργκιουσον με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα Ελευθερίας» των Βρετανών - Ο ειδικός εκτιμά ότι οι ημερήσιες νοσηλείες μπορεί να φθάσουν τις 2.000

britain_people_out_art
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο «Τσιόδρας της Βρετανίας», καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον εκτιμώντας ότι, τα ημερήσια κρούσματα θα μπορούσαν να φθάσουν έως τις 200.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προκαλέσουν «μεγάλη αναστάτωση» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS).

Με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα Ελευθερίας» των Βρετανών, ο κορυφαίος επιστήμονας που διαμόρφωσε την στρατηγική που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση του Λονδίνου σε ότι αφορά το lockdown εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid, κάνει δυσοίωνες προβλέψεις.

Αρχικά, ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον είχε δηλώσει ότι είναι «σχεδόν αναπόφευκτο» η άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της Covid να οδηγήσει στην καταγραφή 100.000 ημερησίων κρουσμάτων, με περίπου 1.000 ημερήσιες νοσηλείες - παρά το γεγονός ότι περίπου το ήμισυ των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Χθες, όμως, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Andrew One» του βρετανικού δικτύου «BBC One», ο Βρετανός επιστήμονας τόνισε ότι, η (σημερινή) «Ημέρα Ελευθερίας» των Βρετανών θα οδηγήσει σε ημερήσιες νοσηλείες που θα μπορούσαν να φθάσουν τις 2.000 και τα ημερήσια κρούσματα τις 200.000.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται, το ίδιο και ξανά και οι νοσηλείες, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα και της μερικής άρσης των περιορισμών, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σήμερα, ωστόσο, σχεδόν όλοι οι περιορισμοί θα αρθούν στη Γηραιά Αλβιώνα, όπως έχει ανακοινώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Κλείσιμο
Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid, όπως προειδοποιούν οι Βρετανοί επιστήμονες.



Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο ή... σπίτι: Μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα λιανικής από Σεπτέμβριο

NSO: Ποια είναι η ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να διευκόλυνε την κατασκοπεία εις βάρος δημοσιογράφων

Η Αυστραλία απελαύνει ακροδεξιά Bρετανίδα σχολιάστρια - Ήταν σε καραντίνα και άνοιγε την πόρτα γυμνή και χωρίς μάσκα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης