Κορωνοϊός - Βραζιλία: Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της χώρας τα 300.000 θύματα

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της χώρας τα 300.000 θύματα

Σκάβουν τάφους μέσα στη νύχτα για να θάψουν τους νεκρούς - Ένας στους τέσσερις θανάτους παγκοσμίως καταγράφεται στη χώρα

brazil__1_
Για τη μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της χώρας έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Ζαΐχ Μπολσονάρου για τον τρόπου που διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού.

Η χώρα της Νοτίου Αμερικής έχει γίνει το παγκόσμιο επίκεντρο των θανάτων από Covid, καθώς μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 300.000 θανάτους. Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ένας στους τέσσερις θανάτους παγκοσμίως καταγράφεται στη Βραζιλία.


brazil__3_


«Την Τρίτη 3.158 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό στη Βραζιλία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη γενοκτονία της Ιστορίας μας», είπε ο Λούλα μιλώντας στο γερμανικό «Der Spiegel» προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σωθεί η χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα σοκ και ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας: νεκροθάφτες σκάβουν ακόμη και μέσα στη νύχτα για να ταφούν τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας.

brazil__2_
Κλείσιμο




Η Βραζιλία κάθε μία ώρα μετράει 100 νεκρούς καταγράφοντας το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μετά τις ΗΠΑ που έχουν σφυροκοπηθεί από τον φονικό ιό.

Ο Λούλα μάλιστα τόνισε πως ο Μπολσονάρου θα έπρεπε να έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των 300.000 θυμάτων προσθέτοντας πως ποτέ στην ιστορία της η χώρα δεν είχε έναν τόσο ανεύθυνο πρόεδρο.



Ειδήσεις σήμερα: 

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid tests στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης