Κορωνοϊός: Εξιτήριο για τον πλουσιότερο άνδρα του Μεξικού - 1.495 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για τον πλουσιότερο άνδρα του Μεξικού - 1.495 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

15.337 τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

slim
Ο 81χρονος Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του, δήλωσε χθες μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Λατινική Αμερική και μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο, «βρίσκεται στο σπίτι του από τις 28 Ιανουαρίου και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή», ανέφερε Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή από τον όμιλο Carso.

Την Δευτέρα, ο Κάρλος Σλιμ Ντόμιτ, γιος του επιχειρηματία, ανακοίνωσε στο twitter πως ο πατέρας διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

«Είναι μια χαρά. Πέρασε μια πολύ ευνοϊκή εξέλιξη της Covid-19 μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα ήπιων συμπτωμάτων» πρόσθεσε ο Σλιμ Ντόμιτ.

Μέσω των ιδρυμάτων του, ο Κάρλος Σλιμ συμμετέχει στη χρηματοδότηση του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Για την Λατινική Αμερική, το εμβόλιο παράγεται στην Αργεντινή και έχει αρχίσει να συσκευάζεται στο Μεξικό.

Ο μεγιστάνας και η οικογένειά του, που ελέγχουν τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών του Μεξικού, την America Movil, διαθέτουν περιουσία που ανέρχεται σε 52 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους του Forbes για το 2020.

Κλείσιμο
Ο Χοσέ Κούρι Χάρφους, ένας επιχειρηματίας που βρισκόταν κοντά στον Σλιμ και ήταν σύμβουλος σε δύο από τις επιχειρήσεις του μεγιστάνα, πέθανε από επιπλοκές της Covid-19 τον Ιούλιο σε ηλικία 71 ετών.

1.495 θάνατοι και 15.337 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.495 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 15.337 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 158.074 νεκρούς επί συνόλου 1.857.230 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Το Μεξικό καταγράφει σε απόλυτους αριθμούς τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Με βίασε μέσα στο δωμάτιο που κοιμόταν ο πατέρας μου»

Η Γερμανία παραγγέλνει ήδη εμβόλια για το 2022

Σύψας: Δεν θα διστάσουμε να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης