Δύο νεκροί από την ισχυρή έκρηξη στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας

Δύο νεκροί από την ισχυρή έκρηξη στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας

«Σκοτώσαμε δύο μαχητές» αναφέρει η Άγκυρα - Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν όχημα με δύο υπόπτους - Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πίσω από την έκρηξη βρίσκεται το PKK και πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση 

ElRpdmZXEAATa4w
Σκηνές πανικού επικράτησαν στην Αλεξανδρέττα, στην τουρκική επαρχία Χατάι, έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης. Μετά το συμβάν, σκοτώθηκαν οι δύο βομβιστές που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τρομοκρατική επίθεση από το PKK και για βομβιστή αυτοκτονίας. Το μέγεθος της ανησυχίας, που προκλήθηκε, αποτυπώνεται στα βίντεο τα οποία κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο καθώς φαίνονται ασθενοφόρα και περιπολικά να αποκλείουν το σημείο της έκρηξης.

«Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο μαχητές στη νότια επαρχία Χατάι, ύστερα από συγκρούσεις που οδήγησαν σε μεγάλη έκρηξη στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι μαχητές εντοπίστηκαν από τις αρχές σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Παγιάς της Χατάι νωρίτερα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, προσθέτοντας ότι ένας από αυτούς εξουδετερώθηκε έπειτα από συγκρούσεις στην περιοχή της Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα).

HATAY CANLI BOMBA PATLAMA ANI---TURKEY BOMB ATTACK

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά το περιστατικό, ενώ στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονταν δύο τρομακράτες.


Ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι o ένας ύποπτος προχώρησε στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο δεύτερος αρχικά ξέφυγε και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλέιας.

Η Daily Sabah δείχνει ως υπεύθυνο της επίθεσης το PKK.



Όπως μετέδωσε η τουρκική Milliyet, όλα ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ένα όχημα με δύο υπόπτους.

5f97150b554280162476280b-600x451
5f971591554280162476280e-600x401


Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ στα Χανιά: Νεκρός σε βαλίτσα εντοπίστηκε ο σύντροφος της στραγγαλισμένης 79χρονης

Ενίσχυση 534 ευρώ σε επαγγελματίες του Πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς

Φωτιά σε ταβέρνα στην Αμφιθέας - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης