Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Επέστρεψαν τα 2,4 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση του «παλατιού» τους

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Επέστρεψαν τα 2,4 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση του «παλατιού» τους

Τα χρήματα προέρχονταν από τον κρατικό κορβανά, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις - Το ζευγάρι  πλήρωσε το σύνολο του ποσού, μετά τη συμφωνία του με το Netflix

harry-meghan-0
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ καλούνται να επιστρέψουν 2,4 εκατ. λίρες (2,7 εκατ. ευρώ) από χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων που δαπάνησαν για την ανακαίνιση της βασιλικής κατοικίας Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δέχτηκαν σφοδρές επικρίσεις για το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν για την ανακαίνιση δημόσιο χρήμα, αφότου μετακόμισαν από το παλάτι του Κένσινγκτον.

Λίγους μήνες αργότερα εγκατέλειψαν τη βασιλική οικογένεια και μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική: Εγκαταστάθηκαν πρώτα στον Καναδά πριν μετακινηθούν στις ΗΠΑ.

Το γεγονός έρχεται λίγες μέρες αφότου το ζευγάρι ανακοίνωσε μια σημαντική συμφωνία με το Netflix ύψους 150 εκατ. δολαρίων.

Το ζευγάρι σκέφτεται να δημιουργήσει εταιρεία παραγωγής ταινιών, ντοκιμαντέρ και παιδικών προγραμμάτων και δεν αποκλείει και την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που «έφυγε» πρόωρα σε ηλικία 36 ετών, μετά από τροχαίο στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997.
19537753
Κλείσιμο

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν συμφωνήσει να πληρώσουν σταδιακά τα έξοδα της ανακαίνισης, αφότου ανακοίνωσαν την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τη βασιλική οικογένεια.

Όπως αναφέρει η DailyMirror, αρχικά θεωρούνταν ότι θα πλήρωναν ένα ποσό της τάξης των 18.000 λιρών το χρόνο.

Ωστόσο, σήμερα εκπρόσωπος του ζεύγους ανακοίνωσε ότι ο πρίγκηπας Χάρι κατέθεσε το σύνολο του ποσού σε σχετικό κρατικό ταμείο και ότι το Frogmore Cottage θα παραμείνει η κατοικία τους στη Βρετανία.

Η πληρωμή του συνόλου του ποσού κατέστη δυνατή μετά τη συμφωνία τους με το Netflix.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 156 νέα κρούσματα - Τα 101 στην Αττική

Βρετανία: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλα πέντε ελληνικά νησιά μπαίνουν σε καραντίνα

Μητσοτάκης: Δεν μπορούσαμε να μείνουμε σε αιώνιο lockdown - Στα όρια της παράνοιας οι αρνητές της μάσκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης