Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ: «Τρομοκρατικό το χτύπημα» του 25χρονου Λίβυου
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ο 25χρονος ονομάζεται Καΐρι Σανταλάχ - Γείτονές του λένε ότι είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί - Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση του Σαββάτου
Σαν «περιστατικό τρομοκρατίας» χαρακτήρισε πριν από λίγα λεπτά η αντιτρομοκρατική αστυνομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ένας Λίβυος στο πάρκο Φόρμπερι Γκάρντενς της πόλης στη νότια Βρετανία, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα όπως η Telegraph και ο Independent ο 25χρονος ονομάζεται Καΐρι Σαανταλάχ, είχε φτάσει στη Βρετανία πριν από χρόνια λόγω του εμφυλίου στη Λιβύη και έχει αιτηθεί ασύλου.
Πληροφορίες που επικαλείται το Press Association οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε και ψυχολογικά προβλήματα.
Γείτονες του 25χρονου που επικαλείται ο Independent αναφέρουν ότι ο Σαανταλάχ, ο οποίος έμενε σε μικρή απόσταση από το πάρκο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί.
It has now been confirmed that the stabbing incident that occurred in Reading last night (20 June 20), has been declared a terrorist incident.
— Counter Terrorism Policing UK (@TerrorismPolice) June 21, 2020
Κλείσιμο
Νωρίτερα, πάντως, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, είχε εκφράσει αντίθετη άποψη, λέγοντας πως το περιστατικό δεν αντιμετωπιζόταν ως «τρομοκρατικό».
«Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται ως ένα περιστατικό τρομοκρατίας, αλλά φυσικά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του BBC, δεδομένα που διαφοροποιήθηκαν, τελικά, μερικές ώρες αργότερα.
Τι συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου
Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτουσε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ στη νότια Βρετανία.
Σύμφωνα με την Daily Mail τον 25χρονο συνέλαβε ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ο οποίος τον ακινητοποίησε κάνοντας του «τάκλιν» όπως αυτά που κάνουν οι παίχτες του ράγκμπι.
Η αστυνομία για την ώρα δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό «ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ιαν Χάντερ.
Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο στο Ρέντινγκ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».
Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.
«Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε tweet του.
My thoughts are with all of those affected by the appalling incident in Reading and my thanks to the emergency services on the scene.
— Boris Johnson #StayAlert (@BorisJohnson) June 20, 2020
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε έντονα ανήσυχη στο άκουσμα της είδησης για το συμβάν.
Η επίθεση συνέβη στην περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διαδήλωση. Υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν.
Η σειρά Sand Stone της Technogym, brand του Ομίλου Φάις, επανασυστήνει τον εξοπλισμό άσκησης μέσα από φυσικά υλικά και σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε κάθε σύγχρονο περιβάλλον
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.