Τραμπ: Η οικονομία θα σώσει τις ΗΠΑ από τον ρατσισμό

Τραμπ: Η οικονομία θα σώσει τις ΗΠΑ από τον ρατσισμό

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος βάλλεται πανταχόθεν για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων, ο ίδιος επιμένει ότι «από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, εγώ έχω προσφέρει περισσότερα στη μαύρη κοινότητα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ»

tramp-1021x580
Η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της εθνικής οικονομίας είναι, κατά την άποψη του Ντόναλντ Τραμπ, το μόνο αποτελεσματικό μέσον για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να καταπολεμήσει το συστημικό ρατσισμό, εάν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο επί του ζητήματος που συγκλονίζει την Αμερική τις τελευταίες ημέρες με μαζικές διαδηλώσεις και αιματηρά επεισόδια, ο πρόεδρος αρκέστηκε να απαντήσει «η χώρα μας είναι πάρα πολύ δυνατή -αυτό είναι το σχέδιό μου. Θα έχουμε την πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος και κοντεύουμε να τον πετύχουμε».

Υπερθεματίζοντας, μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι «από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, εγώ έχω προσφέρει περισσότερα στη μαύρη κοινότητα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ».

Ο Τραμπ βάλλεται πανταχόθεν για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, το οποίο έφτασε σε εκρηκτική κορύφωση με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Παρόλ' αυτά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο φίλα προς αυτόν διακείμενο Fox κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσκοπικό εύρημα ότι μόνο το 36% των Αφρο-αμερικανών (δηλαδή των «μαύρων») πολιτών δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στις αστυνομικές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό των λευκών είναι διπλάσιο.

«Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι λυπηρό» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. Και προχώρησε τονίζοντας ότι «όπως γνωρίζετε, είμαι Ρεπουμπλικάνος και άρα τα πάω πολύ καλά με τους Αφρο-Αμερικανούς σε όλους τους τομείς, εκλογικά, δημοσκοπικά κ.λπ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τελευταία δεν έχω δει τις δημοσκοπήσεις, γιατί ήμασταν απασχολημένοι με την επιδημία που μας ήρθε από την Κίνα. Αλλά η οικονομία μας είναι καλύτερα από ποτέ. Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης για τους Αφρο-Αμερικανούς στην ιστορία. Έχουμε τα καλύτερα νούμερα παντού, όχι μόνο για τους Αφρο-Αμερικανούς, για όλους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει ότι από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του Τζορτζ Φλόιντ και συνέχισε να εκφράζεται δημοσίως στο ίδιο πνεύμα. «Την ημέρα που είχαμε την εκτόξευση του πυραύλου των NASA-Space X, μεγάλο μέρος της ομιλίας μου ήταν για τον Φλόιντ και ό,τι συνέβη στη Μινεάπολη. Αλλά εσείς τα ΜΜΕ μονίμως με κατηγορείτε. Τελικά, ό,τι και να κάνει κανείς, ποτέ δεν είναι αρκετό».

Ειδήσεις σήμερα

Στεφανής στο ΘΕΜΑ 104,6: «Η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο, δεν την συμφέρει»

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν αύριο- Οι κανόνες λειτουργίας

Κορωνοϊός: Κατέληξε 58χρονη στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης