Για πιθανό «πολύ καταστροφικό» δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, αν δεν καταφέρουμε να απομονώσουμε τις νέες εστίες κρουσμάτων, έκανε λόγο ο διευθυντής του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Hans Kluge, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ρωσικά, ώστε να ενημερωθούν οι χώρες που χρησιμοποιούν ως βασική τους τη ρωσική γλώσσα.
Ο κ. Kluge προειδοποίησε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για ένα δεύτερο κύμα, όμως, με δεδομένο ότι όλες οι χώρες ξεκινούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, οι πιθανότητες να έχουμε αναζωπύρωση της πανδημίας είναι πολύ μεγάλες.
«Δεν έχουμε ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία για την Covid-19», δήλωσε ο Hans Kluge και πρόσθεσε: «Το δεύτερο κύμα δεν είναι αναπόφευκτο. Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός εθνών καταργεί τους περιορισμούς και υπάρχει μια σαφής απειλή για επανάλειψη της Covid-19. Εάν αυτά τα κρούσματα δεν είναι απομονωμένα, μπορεί να έρθει ένα δεύτερο κύμα και μπορεί να είναι πολύ καταστροφικό».
Υπάρχουν, όμως και καλά νέα, όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΠΟΥ. «Ο κόσμος είναι πλέον σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό μετά το πρώτο ξέσπασμα. Καταλαβαίνουμε καλύτερα τον ιό, γεγονός που βοηθά πολύ στο πώς πρέπει να προετοιμαστούμε», τόνισε ο Kluge.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.