Έρευνα: Το σκόρδο βοηθά στην μακροζωία

Έρευνα: Το σκόρδο βοηθά στην μακροζωία

Επιστημονική ομάδα του Άμστερνταμ υποστηρίζει ότι η κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» της μακροζωίας – Συμβάλλει στην τόνωση της υγείας του εντέρου

skordo
Φάτε σκόρδο για να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα, είναι το μήνυμα που στέλνουν Ολλανδοί επιστήμονες , όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Το σκόρδο ενισχύει την υγεία του εντέρου καθώς εμπεριέχει υψηλές ποσότητες θρεπτικών ινών, τους λεγόμενους ολιγοσακχαρίτες.

Σύμφωνα με την έρευνα της επιστημονικής ομάδας του Άμστερνταμ, η κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσε να είναι το κλειδί της μακροζωίας και συμβάλλει στην τόνωση της υγείας του εντέρου.

Το συστατικό αυτό εμπεριέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών που ενισχύουν τα «καλά» βακτήρια. Αυτά με την σειρά τους επιτίθενται στα «κακά» βακτήρια του εντέρου τα οποία είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες: από τον καρκίνο και την άνοια μέχρι την παχυσαρκία και ψυχικές νόσους

Τα ευρήματα της ολλανδικής έρευνας συζητήθηκαν σε εκδήλωση σχετικά με τη γήρανση που οργάνωσε η εταιρεία «Yakut» στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η εταιρεία ερευνά τον αντίκτυπο των προβιοτικών στον Ευρωπαίους.

Για τον καθηγητή Eρικ Κλάασεν από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι καλύτερη για ένα υγιές στομάχι».

Κλείσιμο
«Γνωρίζουμε ότι στον σύγχρονο τρόπο ζωής, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όμως αυτό είναι το ζητούμενο», επισήμανε ο Ολλανδός καθηγητής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης