Πώς να φτιάξετε μία χρήσιμη ασφάλιση υγείας

Πώς να φτιάξετε μία χρήσιμη ασφάλιση υγείας

 ...για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή

oikogeneia_asflisi_ugeias
Σιγουριά, ψυχική ηρεμία, βεβαιότητα πως ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον - από τα απλά μέχρι τα πιο απρόβλεπτα περιστατικά της ζωής - η υγεία μας είναι σε καλά χέρια… Οι έννοιες της ασφάλειας και της ασφάλισης αντιμετωπίζονται ως πολύτιμες σήμερα, καθώς η κάθε μια ξεχωριστά επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά μας, και ο συνδυασμός τους το σύνολο της ζωής μας.

Για τον λόγο αυτό, πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται και επιλέγουν την αγορά ασφάλισης υγείας για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Τα ζητήματα, ωστόσο, είναι τι είδους ασφάλιση να επιλέξουν, αν θα είναι μια «πακετοποιημένη» λύση ή όχι και πώς θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, χωρίς να ξεφύγουν του οικονομικού μπάτζετ που διαθέτουν και χωρίς να περιοριστούν με ελλείψεις.

Το «πακέτο» ήταν η εύκολη, αλλά όχι η συμφέρουσα επιλογή

Στο παρελθόν, η ασφάλιση υγείας υπήρχε σε πακέτα. Η αγορά ενός πακέτου ήταν εύκολη, γιατί οι επιλογές ήταν περιορισμένες και προκαθορισμένες. Ωστόσο, πολλοί ασφαλισμένοι δεν έπαιρναν τελικά αυτό ακριβώς που χρειάζονταν, καθώς ορισμένοι συνδυασμοί καλύψεων μέχρι τώρα ήταν αδύνατοι: Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ήθελε να συνδυάσει τη lux θέση νοσηλείας, με την κάλυψη για νοσηλείες έως 20.000 ευρώ το χρόνο. Κάποιος άλλος, όμως, μπορεί να επιθυμούσε την τρίτη θέση νοσηλείας, σε συνδυασμό με την κάλυψη ως και πολύ υψηλών εξόδων για νοσηλείες, συγκεκριμένα ως 1.000.000 ευρώ το χρόνο.

Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το «bewell» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα υγείας από την ΙΝTERAMERICAN, κατά το οποίο η ασφάλιση φτιάχνεται για τον κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά, στη λογική «lego». Δηλαδή, ο καθένας επιλέγει τις καλύψεις που θέλει, παίρνοντας με τον τρόπο αυτό, όσα ακριβώς του χρειάζεται, στην τιμή που μπορεί να ανταποκριθεί.

Πώς λειτουργεί η ασφάλιση υγείας «bewell»

Τα πάντα περιλαμβάνονται σε 6 ενότητες καλύψεων, οι οποίες συνδυάζονται:

• Γιατροί & διαγνωστικές εξετάσεις

Κλείσιμο
• Επείγοντα περιστατικά

• Νοσηλεία από ασθένεια & ατύχημα

• Νοσηλεία μόνο από ατύχημα

• Επιδόματα υγείας

• Φάρμακα

Η κάθε ενότητα καλύψεων προσφέρει πρόσθετες επιμέρους επιλογές, δίνοντας τη δυνατότητα να ρυθμιστεί το είδος και το ύψος των καλύψεων που χρειάζεται κανείς, μαζί με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο.

Ο ρόλος του ασφαλιστή

Η νέα ευρωπαϊκή Οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία για την ενημέρωσή του ασφαλιζόμενου και διασφαλίζει ότι η πρόταση που θα του παρουσιάσει ο ασφαλιστικός του σύμβουλος θα είναι η κατάλληλη.

Μερικά θέματα που θα εξετάσει ο ασφαλιζόμενος με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο είναι: Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες του για την υγεία. Οι παθήσεις που φέρνει το πέρασμα του χρόνου και το οικογενειακό του ιστορικό. Το ιδιωτικό σύστημα υγείας και το δημόσιο. Οι τρέχουσες ασφαλιστικές σας καλύψεις, η κοινωνική ασφάλιση και το ομαδικό πρόγραμμα από την εργασία του ασφαλιζόμενου.

Ασφάλεια σε κάθε στάδιο ζωής

Σε όλη την ασφαλιστική αγορά, υπάρχουν ασφαλισμένοι οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου αναγκάζονται να αφήσουν το πρόγραμμά τους. Ο βασικός λόγος είναι οι αυξήσεις του ασφαλίστρου, για λόγους όπως παραδείγματος χάριν η αύξηση της ηλικίας.

Η διαχείριση του κόστους ενός ασφαλίστρου που ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να αντέξει προσφέρει δύο επιλογές. Είτε ο ασφαλισμένος σταματά την ασφάλισή του, είτε έχει τη δυνατότητα της ενεργού διαχείρισης του κόστους, με τη βοήθεια του ασφαλιστικού του συμβούλου. Το «bewell» προσφέρει δυνατότητες προσαρμογών, ώστε το ασφάλιστρο να μείνει όσο το δυνατόν σταθερό στο χρόνο. Έτσι ο ασφαλισμένος κρατά το κεκτημένο του δικαίωμα στη ασφαλισιμότητά του και παράλληλα μπορεί να πληρώνει το ασφάλιστρό του.


Από την ασφάλιση σε έναν ολιστικό τρόπο ζωής

Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό ένα σύστημα υγείας να φροντίζει ολιστικά την υγεία του ασφαλισμένου. Οι εξατομικευμένες επιλογές ασφάλισης που σέβονται τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε ανθρώπου είναι η βάση, που επιπλέον συνδυάζεται με εξαιρετικές υπηρεσίες και εργαλεία για την υγεία αλλά και την ευεξία, που τον βοηθούν να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο ζωής, ώστε να ζει ξέγνοιαστα και όμορφα κάθε στιγμή με τους αγαπημένους του. Μάθε περισσότερα για το σύστημα υγείας Bewell, που περιλαμβάνει την ασφάλιση, υποδομές υγείας αλλά και προσφορές ευεξίας και καλής ζωής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης