Έρευνα: Τα παιδιά αφιερώνουν τον διπλάσιο χρόνο στα κινητά απ' ότι στους γονείς τους

children_mobiles

Η έρευνα διεξήχθη σε ένα δείγμα 2.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών - Δύο στους πέντε γονείς παραδέχθηκαν ότι εκείνοι έδωσαν κινητά στα παιδιά

Αγκαλιά με τα... κινητά είναι τα παιδιά αφού ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές συσκευές διπλάσιο χρόνο από αυτόν που αφιερώνουν στους γονείς τους.

Έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» δείχνει ότι, τα παιδιά κάτω των 14 ετών δαπανούν κατά μέσο όρο 23 ώρες την εβδομάδα σε κινητά και άλλες τεχνολογικές συσκευές. Ο χρόνος που διαθέτουν στα κινητά είναι ο διπλάσιος από αυτόν που περνούν μιλώντας με τους γονείς τους.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων οικογενειών με παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βλαστάρια περνούσαν μπροστά από την οθόνη κατά μέσο όρο τρεις ώρες και 18 λεπτά την ημέρα.

Αντιθέτως, στους γονείς τους αφιέρωναν μία ώρα και 43 λεπτά την ημέρα.

Οι συντάκτες της έρευνας καλούν τους γονείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές συνήθειες των παιδιών τους και να απαγορεύουν τα κινητά από τα οικογενειακά γεύματα και τα υπνοδωμάτια στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στους πέντε γονείς δήλωσαν ότι προσπάθησαν να πείσουν τα παιδιά τους να αφιερώσουν λιγότερο χρόνο στα tablets και τα κινητά. Δύο στους πέντε παραδέχτηκαν ότι έδωσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους κινητά για να τα κρατήσουν απασχολημένα.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία «CensusWide» για λογαριασμό της εταιρίας ραδιοφωνικών εκπομπών ROXI, διαπίστωσε επίσης ότι, το 54% των γονέων ανησυχούν που τα παιδιά τους απομονώνονται στις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2019-03-26

Η κατάθλιψη και οι υποκατηγορίες της εμφανίζεται με πολλές διαφορετικές μορφές. Το πλήθος, η ένταση και η επιμονή των συμπτωμάτων παρουσιάζουν μεγάλη διαφοροποίηση. Η συχνότητα εμφάνισης των επεισοδίων ποικίλλει.

diet_ar

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τη διατροφή, την άσκηση και γενικά για την ευεξία. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και ένα μεγάλο άλμα στην διατροφική παραπληροφόρηση και στις διατροφικές μόδες-δίαιτες, οι οποίες υπόσχονται πολύ γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους. Ας δούμε τις δίαιτες που δεν πρέπει να ακολουθήσεις

1
roxalito12

Το ροχαλητό μπορεί να οφείλεται σε απλά πράγματα, όπως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού πολύ αργά το βράδυ ή τα παραπανίσια κιλά