Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ένα μολυσμένο με HIV κύτταρο μεταφέρει τον ιό κατά τη διάρκεια του σεξ

4BFB3EB500000578-5704033-image-a-35_1525792654981

Το μολυσμένο κύτταρο αίματος έρχεται σε επαφή με την κυτταρική μεμβράνη ενός υγιούς κυττάρου

Η στιγμή της μόλυνσης ενός υγιούς οργανισμού από ένα μολυσμένο με τον ιό HIV κύτταρο απομονώθηκε και προβάλλεται σε ένα σύντομο βίντεο λίγων δευτερολέπτων, το οποίο καταγράφηκε σε εργαστήριο του πανεπιστημίου Descartes στο Παρίσι.

Top View of HIV-Infected Cell in Contact with Epithelium

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο προβάλλει ένα μολυσμένο κύτταρο αίματος να έρχεται σε επαφή με την κυτταρική μεμβράνη ενός υγιούς κυττάρου, με το μολυσμένο κύτταρο να «εκβάλλει» τον ιό, τον οποίο απορροφά ο υγιής οργανισμός μέσω της ουρήθρας προς τη ροή του αίματος.

Οι ερευνητές δήλωσαν «πολύ ξαφνιασμένοι» από τα ευρήματα τους, καθώς δεν είχαν αντιληφθεί πως ο ιός προσβάλλει τον υγιή οργανισμό μέσω της ουρήθρας.Ο ιός HIV βλάπτει σοβαρά το ανοσοποιητικό σύστημα του νοσούντος και αν δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς οδηγεί στην ασθένεια AIDS, η οποία απειλεί τη ζωή του ατόμου που νοσεί με λοιμώξεις, τις οποίες το ήδη αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Το νέο εύρημα αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιμετώπιση του ιού, αφού είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τους ερευνητές το γεγονός ότι ξέρουν τον τρόπο που μεταφέρεται ο HIV, όπως υποστήριξαν οι Γάλλοι ερευνητές. Έτσι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που να προιστατεύει την πύλη, από την οποία εισέρχεται ο ιός στον οργανισμό.

Οι σύγχρονες τεχνικές διατηρούν ανενεργό τον ιό, αλλά με την παύση τους, εκείνος συνεχίζει να εξαπλώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αντε Γεια

Εχουν πλάκα τα επιστημονικά θέματα στην ιστοσελίδα που γράφουν αυτοί που προσκυνάνε κάστανα παντόφλες και νομίζουν ότι οι ανίατες ασθένειες θεραπεύονται με προσευχή...

dimitri

Είσαι μεγάλο ΤσυριζόΜπαζο, γι' αυτό πρόσεχε.

Flawed

Πράγματι με προσευχή. Εγώ προσωπικά , προσεύχομαι να με " πιάσουν" τα φάρμακα..!! Πάντως, έχει αποδειχθεί ότι καί η πίστη και προσευχη βοηθά..!!

CHRIS

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Ygeia

Ο Όμιλος παρουσίασε το πλέγμα δράσεών του με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας

monada_edatikis_therapeias_arthro

Κλειστά κρεβάτια, υποστελέχωση των μονάδων και αναμονή τουλάχιστον 24 ωρών συνθέτουν την εικόνα των ΜΕΘ στην Ελλάδα – Σταθερά τα δύο στα δέκα κρεβάτια είναι κλειστά, ενώ αναλογούν μόλις 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη