Μήπως πάσχετε από «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου»;

Μήπως πάσχετε από «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου»;

Φτάρνισμα, βήχα, μπουκωμένη μύτη ακόμη και κρίσεις άσθματος είναι ορισμένα από τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει το αληθινό δέντρο

Το φτάρνισμα,ο βήχας και η μπουκωμένη γρίπη είναι μερικά συμπτώματα που ταλαιπωρούν πολλούς αυτή την περίοδο. Συνήθως, «ενοχοποιούμε»τις ιώσεις που κυκλοφορούν, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται στο «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου», το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κρίσεις άσθματος. 

Για να προστατεύσετε την υγεία σας, οι ειδικοί προτείνουν: Αν έχετε αληθινό δέντρο στο σπίτι, πάρτε το λάστιχο και ξεπλύνεται το δέντρο. Μόλις στεγνώσει,  τότε να το βάλετε στο σπίτι και μάλιστα στο πιο δροσερό σημείο. Αν, πάλι, έχετε ψεύτικο δέντρο,πάρτε ένα βρεγμένο πανί και σκουπίστε το. Όταν μαζεύετε το δέντρο και τα στολίδια, βάλτε σε κουτιά για να μην μαζεύεται πολλή σκόνη. 

Γιατί το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να μας αρρωστήσει; 

Θεωρείται ότι είναι σύμβολο των Χριστουγέννων και πηγή χαράς και γιορτινής διάθεσης. Όμως, σε πολλά σπίτια μπορεί να αποτελεί αιτία αϋπνίας ακόμη και  δύσπνοιας. Το φαινόμενο οφείλεται στη μούχλα που αναπτύσσεται στο δέντρο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί στο σπίτι, αλλά και σε ουσίες που απελευθερώνει η μούχλα στους εσωτερικούς χώρους.

Αν πιστεύετε ότι η λύση στο πρόβλημα είναι το ψεύτικο δέντρο, δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Και το ψεύτικο δέντρο μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις λόγω της σκόνης και της μούχλας που μπορεί να συσσωρεύτηκε σ’ αυτό ενώ βρισκόταν στην αποθήκη ή στο πατάρι σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Ωστόσο το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση έχει περιορισμένο βαθμό. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diabetes

Οι ασθενείς με πρώιμο διαβήτη τύπου 1 («παιδικό») ζουν κατά μέσο όρο 16 χρόνια λιγότερα σε σχέση με τους μη διαβητικούς και δέκα χρόνια λιγότερα έναντι όσων διαγιγνώσκονται με την πάθηση σε μεγαλύτερη ηλικία

sugar

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές τονίζουν ότι ανεξάρτητα από τη μορφή με την οποία καταναλώνεται – αναψυκτικά, γλυκά, κέικ κλπ.-, όσοι τρώνε τις μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

ypogonimotitazeygariou

Η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση άλλοτε ιδιοπαθής, σε ένα ποσοστό 20% των υπογόνιμων γυναικών, και άλλοτε οφείλεται σε κάποια βλάβη συγκεκριμένου οργάνου, όπως στην περίπτωση των μη διαβατών σαλπίγγων.

Οδηγός διατροφής για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

Όσο κι αν θέλουμε να μείνουμε αυστηροί στο διατροφικό πρόγραμμά μας το καλοκαίρι και να διατηρήσουμε τα κιλά που χάσαμε, οι αντιστάσεις χαλαρώνουν. Λίγο το ποτό, λίγο τα μεζεδάκια που συνήθως το συνοδεύουν, δεν αργεί να γίνει η ζημιά!