Μήπως πάσχετε από «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου»;

Μήπως πάσχετε από «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου»;

Φτάρνισμα, βήχα, μπουκωμένη μύτη ακόμη και κρίσεις άσθματος είναι ορισμένα από τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει το αληθινό δέντρο

Το φτάρνισμα,ο βήχας και η μπουκωμένη γρίπη είναι μερικά συμπτώματα που ταλαιπωρούν πολλούς αυτή την περίοδο. Συνήθως, «ενοχοποιούμε»τις ιώσεις που κυκλοφορούν, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται στο «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου», το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κρίσεις άσθματος. 

Για να προστατεύσετε την υγεία σας, οι ειδικοί προτείνουν: Αν έχετε αληθινό δέντρο στο σπίτι, πάρτε το λάστιχο και ξεπλύνεται το δέντρο. Μόλις στεγνώσει,  τότε να το βάλετε στο σπίτι και μάλιστα στο πιο δροσερό σημείο. Αν, πάλι, έχετε ψεύτικο δέντρο,πάρτε ένα βρεγμένο πανί και σκουπίστε το. Όταν μαζεύετε το δέντρο και τα στολίδια, βάλτε σε κουτιά για να μην μαζεύεται πολλή σκόνη. 

Γιατί το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να μας αρρωστήσει; 

Θεωρείται ότι είναι σύμβολο των Χριστουγέννων και πηγή χαράς και γιορτινής διάθεσης. Όμως, σε πολλά σπίτια μπορεί να αποτελεί αιτία αϋπνίας ακόμη και  δύσπνοιας. Το φαινόμενο οφείλεται στη μούχλα που αναπτύσσεται στο δέντρο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί στο σπίτι, αλλά και σε ουσίες που απελευθερώνει η μούχλα στους εσωτερικούς χώρους.

Αν πιστεύετε ότι η λύση στο πρόβλημα είναι το ψεύτικο δέντρο, δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Και το ψεύτικο δέντρο μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις λόγω της σκόνης και της μούχλας που μπορεί να συσσωρεύτηκε σ’ αυτό ενώ βρισκόταν στην αποθήκη ή στο πατάρι σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Ωστόσο το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση έχει περιορισμένο βαθμό. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

belly

Διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα μεταφέρουν σε όλους τους συμμετέχοντες το «Νέο Γίγνεσθαι» με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στη Μαιευτική 

fertility

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο American Journal of Epidemiology, συνέκριναν τους πρόωρους τοκετούς πριν και μετά το κλείσιμο οκτώ μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα, που έλαβαν χώρα στην Καλιφόρνια μετά το 2001

ygeia_main01

Πάνω από το 34% των παιδιών του δημοτικού και γυμνασίου έχουν βάρος υψηλότερο του φυσιολογικού και χαρακτηρίζονται υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Με άλλα λόγια, ένα στα τρία ελληνόπουλα έχει πρόβλημα με το βάρος του.