Συνέδριο για την μακροζωία στην Ικαρία: Δείτε αναλυτικά τα θέματα

Συνέδριο για την μακροζωία στην Ικαρία: Δείτε αναλυτικά τα θέματα

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου μπορούν να το παρακολουθήσουν ζωντανά και on demand στο Livemedia

Με την παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών επιτευγμάτων σε ό,τι αφορά τη μακροζωία όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε ειδική μελέτη στο πληθυσμό της Ικαρίας, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Αθήνα το διεθνές συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος», στην Αθήνα, που οργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη.
 
«Περιβαλλοντικοί-γονιδιακοί παράγοντες και μακροζωία», «Υγιεινοδιαιτητικές συνήθειες και μακροζωία», «Αγγειακή λειτουργία και μακροζωία», «Γεωφυσικοί παράγοντες και μακροζωία», «Διατροφή και Μακροζωία» είναι μερικές από τις πρωινές διαλέξεις της 5ης στρογγυλής τράπεζας του συνεδρίου, με ομιλητές διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες.
 
Η 6η στρογγυλή τράπεζα θα είναι επικεντρωμένη στη μακρά και καλή ζωή του δέρματος, με τους ειδικούς να αναλύουν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα: «Καθυστερώντας τα ίχνη του γήρατος», «Μηχανισμοί γήρανσης του δέρματος», «Καρκίνος του δέρματος», «Δέρμα και συστηματικά νοσήματα», «Δερματολογία: το παρελθόν».
 
Η σχέση και η επίδραση της χειρουργικής στη μακροζωία θα συζητηθεί στην 7η στρογγυλή τράπεζα, με επιμέρους ενότητες τη ρομποτική χειρουργική, τις νεότερες τεχνικές στις ορθοπεδικές επεμβάσεις, τις ουρολογικές επεμβάσεις, τους όγκους επινεφριδίων και την επίπτωση τους στη ζωή, και τη συμβολή ή μη της βιοτεχνολογίας στη μακροζωία.
 
Η επόμενη στρογγυλή τράπεζα του συνεδρίου που ολοκληρώνεται σήμερα, εστιάζει στη συσχέτιση ορμονών και μακροζωίας. «Ορμονικοί και βιοχημικοί μηχανισμοί ασθενειών του γήρατος», «Ινσουλίνη και γήρανση», «Ορμόνες του στρες», «Οιστρογόνα έναντι τεστοστερόνης» είναι μερικά από τα επιστημονικά θέματα αυτής της ενότητας.
 
Ο Ιταλός καθηγητής Giovanni Mario Pes θα μιλήσει για την…Ικαρία της δικής του χώρας, τη Σαρδηνία και θα παρουσιάσει στοιχεία για τη μακροζωία των κατοίκων της, ενώ ο καθηγητής πανεπιστημίων του Βελγίου και της Εσθονίας Michael Poulain θα αναφερθεί στα στοιχεία της μελέτης «ΙΚΑΡΙΑ» για τη μακροβιότητα των κατοίκων του φερώνυμου νησιού.
 
Το διεθνές συνέδριο θα ολοκληρωθεί με το ιατροφιλοσοφικό συμπόσιο «Να ζει κανείς ή να μην ζει;» που θα συντονίσει ο καθηγητής Ιατρικής κ. Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος. Για τη σχέση μακροζωίας και θρησκείας θα μιλήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, για τη σχέση μακροζωίας και ιατρικής ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας και για τη σχέση με τη φιλοσοφία ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Πελεγρίνης.
 
Το διεθνές συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Χίλτον. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου μπορούν να το παρακολουθήσουν ζωντανά και on demand στο Livemedia https://www.livemedia.gr/longevity17

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αυτά ειναι

Ικαρία για πάντα!! Μαγικό νησί!

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ?

Ελπίζουμε να δημοσιεύσετε και τα αναλυτικά επιστημονικά αποτελέσματα με λεπτομέρειες, που μπορούν να βοηθήσουν τους απλούς πολίτες στις υγιεινές επιλογές τους...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης