Bayer – Andreas Pollner: Yποστηρίζουμε την Ελλάδα στον μετασχηματισμό της

Bayer – Andreas Pollner: Yποστηρίζουμε την Ελλάδα στον μετασχηματισμό της

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάδος μιλά στο ygeiamou.gr για το όραμα της εταιρείας και τη διαρκή στήριξη που παρέχει στην κοινωνία στα 65 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Andreas-Pollner_Bayer

Συνέντευξη στη Μαίρη Μπιμπή

Bayer, μια εταιρεία με ιστορία 157 ετών και συνώνυμο στο μυαλό όλων με την ασπιρίνη. Ωστόσο είναι πολλά περισσότερα από μια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, καθώς ο σταδιακός μετασχηματισμός της τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση σε δύο καίριους πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης, την Υγεία και τη Διατροφή.

Ο κ. Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάδος μιλά στο ygeiamou.gr για το όραμα της εταιρείας και τη διαρκή στήριξη που παρέχει στην κοινωνία στα 65 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα.

Όπως προαναφέρθηκε, η Bayer είναι συνυφασμένη στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με το παλαιότερο και πιο επιτυχημένο φάρμακο στην ιστορία της Ιατρικής, την ασπιρίνη. Όμως, αφουγκραζόμενη διαχρονικά τις ανάγκες της ανθρωπότητας καταφέρνει πάντα να μετασχηματίζεται μένοντας σύγχρονη και παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Έμπρακτη υποστήριξη στους Έλληνες ερευνητές

Μια τέτοια απόφαση έλαβε πρόσφατα σε ότι αφορά στην Ελλάδα. Οι κλινικές μελέτες αποτελούν παγκοσμίως ένα πεδίο που μπορεί αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Ωστόσο, η χώρα μας καταφέρνει να αντλήσει μόλις 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως μέσω της διεξαγωγής κλινικών μελετών. «Αποφασίσαμε, λοιπόν, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια μέσω της διενέργειας κλινικών μελετών στη χώρα. Όταν μας προσέγγισε η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών για να υποστηρίξουμε την Ακαδημία Κλινικών Μελετών, ήταν για εμάς μια φυσική επιλογή. Εξάλλου, η Bayer διεξάγει κλινικές μελέτες στην Ελλάδα από το 1992. Και το 2019 ξεκίνησαν 15 μελέτες μας στη χώρα, που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη. Επιπλέον της οικονομικής υποστήριξης στην Ακαδημία Κλινικών Μελετών είμαστε έτοιμοι να πλαισιώσουμε το πρόγραμμα με εισηγητές από το έμπειρο διεθνές και τοπικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης  της Bayer, αν αυτό μας ζητηθεί. Τελικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική στις πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να πραγματοποιήσουν μελέτες εδώ», εξηγεί ο κ. Andreas Pollner.

«Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε και να συνεργαστούμε ώστε η Ελλάδα να βελτιώσει  δεξιότητες και υποδομές για την παραγωγή περισσότερων και ποιοτικότερων κλινικών δεδομένων, ενισχύοντας τόσο την επιστημονική μας δυναμική όσο και την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες», σημειώνει.

Δίπλα στους ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Αναφερόμενος στην πανδημία που σαρώνει τον πλανήτη ο κ. Pollner αναδεικνύει ένα κρυφό πρόβλημα που έχει ανακύψει σε ότι αφορά στους ασθενείς με χρόνια και απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα. «Η Bayer εκτός από την στήριξη του ελληνικού Συστήματος Υγείας με δωρεές σε φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση της επιδημίας της νόσου COVID-19, την καίρια αυτή χρονική στιγμή αποφάσισε να μην αφήσει στο περιθώριο κανέναν άνθρωπο που έχει ανάγκη υγειονομικής φροντίδας. Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας παρατηρήσαμε ότι ο φόβος των χρονίως πασχόντων να μην κολλήσουν κορωνοϊό τους κράτησε μακριά από τις υγειονομικές δομές. Χειρουργεία και πολύτιμες θεραπείες αναβλήθηκαν και αναβάλλονται υπό το καθεστώς του φόβου της COVID-19. Αυτό όμως ενέχει τον κίνδυνο συνάνθρωποι μας. να κινδυνεύσουν να χάσουν αναίτια τη ζωή τους Σε συνεργασία με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, υποστηρίζουμε καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να αναζητούν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται. Παράλληλα, στηρίζουμε διάφορες ιατρικές ειδικότητες, όπως παραδείγματος χάρη τους Ακτινολόγους, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Και φυσικά διασφαλίζουμε την έγκαιρη παράδοση όλων των φαρμακευτικών μας προϊόντων που σχετίζονται με την πανδημία αλλά και άλλες παθήσεις», λέει.

Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές παραγωγικές δυνάμεις

Στα 65 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα η Bayer έχει κατ' επανάληψη αποδείξει ότι πέραν από την προστασία της υγείας των Ελλήνων, στηρίζει έμπρακτα και τον παραγωγικό ιστό. «Σε συνεργασία με την ελληνική FAMAR παράγεται στη χώρα ένα σημαντικό μέρος της επιτυχημένης σειράς δερμοκαλλυντικών προϊόντων Bepanthol. Διερευνούμε επίσης την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας, ώστε από το 2021 να αυξηθεί η παραγωγή με στόχο να καλυφθεί η διεθνής ζήτηση σε συγκεκριμένα προϊόντα της σειράς», αναφέρει ο επικεφαλής της Bayer Ελλάδος.

Ενώ στο πλαίσιο του διεθνούς μετασχηματισμού της εταιρείας που επικεντρώνεται στο μότο «υγεία και τροφή για όλους», η Bayer στέκεται δίπλα στους Έλληνες αγρότες. «Ο τομέας της παραγωγής τροφίμων μας ενδιαφέρει πολύ. Βλέπουμε τους Έλληνες παραγωγούς να είναι πιο αυτάρκεις και τα ελληνικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα να είναι εξαιρετικής ποιότητας. Και θέλουμε αυτό να γίνει αντιληπτό και στο εξωτερικό. Επενδύουμε στην εκπαίδευση των παραγωγών σε πρακτικές βιώσιμης γεωργίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, οικοδομούμε, διαρκώς συνεργασίες στην αλυσίδα τροφίμων, με στόχο πολλαπλά οφέλη για την ελληνική κοινωνία», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Ελλάδος.

Και συμπληρώνει ο κ. Andreas Pollner πως η εταιρεία του αναζητά παράλληλα νέες επενδυτικές ευκαιρίες παρέχοντας στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups). «Θα ήταν σπουδαίο αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια χρηματοδότησης από το ειδικό Ταμείο που έχει συστήσει η Bayer», εξηγεί.

Η αξία της καινοτομίας

Διότι, όπως αναφέρει ο ίδιος, η καινοτομία και η πρωτοπορία πρέπει να αποφέρουν απτά οφέλη στις κοινωνίες. «Σκεφτείτε τις καινοτόμες θεραπείες που σώζουν κάθε χρόνο χιλιάδες ζωές. Το ίδιο συμβαίνει με τα ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα που εξασφαλίζουν την σίτιση εκατομμυρίων ανθρώπων. Και φυσικά υπάρχει πάντα πεδίο δράσης για να γίνει η ζωή όλων καλύτερη. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, λοιπόν, έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στον τομέα της Τηλεϊατρικής ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα. Η Τηλεϊατρική θα δώσει την ευκαιρία στους γιατρούς να βελτιώσουν τα διαγνωστικά μέσα τους και να μην χρειάζεται οι ασθενείς να ταξιδεύουν μακριά από την οικία τους για να λάβουν ιατρική φροντίδα. Από την εμπειρία μου στις σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα έχει να αποκομίσει πολλά από έξυπνες λύσεις που θα σώσουν ζωές και θα εξοικονομήσουν πόρους στο Σύστημα Υγείας», σύμφωνα με τον κ. Pollner.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας, τόσο η Bayer όσο και ο κ. Andreas Pollner προσωπικά, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. «Η Ελλάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο. Μπορεί να μετασχηματιστεί σε “Φλόριντα της Ευρώπης”, με ελκυστικές υποδομές για συνταξιούχους στη στέγαση και την παροχή φροντίδας. Αυτό φυσικά θα έχει θετική επίδραση στην κτηματομεσιτική αγορά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Εμείς, στη Bayer μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα στον μετασχηματισμό της. Είμαστε άλλωστε μια εταιρεία που εξελίσσεται πάνω σε δύο πυλώνες: την Υγεία και τη Διατροφή, που εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων, αλλά και να παρέχουμε καινοτόμες θεραπείες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Όμως, υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι όλοι οι εταίροι και να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις. Οι εταιρείες που παράγουν καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα ενδιαφερόμαστε να είμαστε μέρος της λύσης. Πιστεύουμε στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και της συνταγογράφησης φαρμάκων, στη μείωση του clawback και την εξασφαλισμένη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Κι ως εκπρόσωπος της Bayer στο Διοικητικό Συμβούλιο του Pharma Innovation Forum πιστεύω ότι μόνο όταν υπάρχει κοινή οδός να βαδίσουμε θα βρούμε λύσεις σε όλα όσα ταλανίζουν τον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα», υπογραμμίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάδος, κ. Andreas Pollner.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης