Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Sports Cardiology 2020

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Sports Cardiology 2020

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας

παπαιωαννου
Το πρώτο συνέδριο Sports Cardiology 2020, ξεκίνησε τις εργασίες του, την Παρασκευή Αυγούστου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Στην έναρξη εργασιών του συνεδρίου παρέστησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κκ Φιλόθεος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου Β, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, τόνισε την μεγάλη σημασία του Συνεδρίου το οποίο αναφέρεται στην πρόληψη του αιφνιδίου θανάτου στους νέους κ την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου σε δράσεις που προφυλάσσουν την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωρεών κκ Φιλόθεος υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής στις εργασίες του Συνεδρίου οι οποίες δραστηριοποιούνται προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου τονίζοντας πως η προάσπιση της Υγείας των πολιτών καθώς και η διενέργεια τέτοιων ενημερωτικών συναντήσεων είναι πολύ χρήσιμη για την υγεία όλων μας .

Ο κ. Καπράλος τόνισε την χρησιμότητα ενός συνεδρίου που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας και αφορά την υγεία όλου του πληθυσμού, ο οποίος δραστηριοποιείται με την άθληση σε όλα τα επίπεδα.

Κλείσιμο
Όλοι οι παραπάνω τόνισαν την αναγκαιότητα συνέχισης αυτής της προσπάθειας ελπίζοντας στην καθιέρωσή της ως θεσμού στο χώρο των ιατρικών συνεδρίων.

Τέλος ο πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Σπύρος Παπαϊωάννου μετά την έναρξη των εργασιών και την μεγάλη επιτυχία που επετεύχθη τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων με σκοπό την ενημέρωση όλου του κοινωνικού συνόλου σε θέματα υγείας. Το συνέδριο αυτό σκοπεύει στο μέλλον με την θεματολογία του να προσεγγίσει σε βάθος όλα τα θέματα που αφορούν την αθλητική καρδιολογία. Με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και την συμμετοχή αθλητών με διεθνή παρουσία και ακτινοβολία όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης κ. Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Χρυσός και Αργυρός Ολυμπιονίκης κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Πρωταθλητής Πάλης κ. Ιωάννης Σερετίδης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης κ. Ιωάννης Αρζουμανίδης , ο Ολυμπιονίκης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο πρωταθλητής Μαραθωνίου κ. Δημήτρης Θεοδωρακάκος, το συνέδριο προσελκύει και ενημερώνει ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέριξ της Πλατείας Κοτζιά

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ηγουμενίτσα

Η «σιωπηλή» διασπορά του κορωνοϊού από τους νέους - «Κλειδί» η επιστροφή των εκδρομέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης