Πάσχα στην Τήνο

Το κυκλαδίτικο νησί των δύο χριστιανικών δογμάτων και της μίας Ανάστασης γιορτάζει το Πάσχα με τον δικό της μοναδικό νησιώτικο τρόπο

pasxa_2s
Το Πάσχα είναι η σημαντικότερη γιορτή των Ελλήνων. Κυρίως γιατί μας ενώνει. Στην Τήνο το Πάσχα κρατά τις παραδόσεις και ξεχωρίζει για τις ιδιαιτερότητες του, καθώς όλο το νησί μετατρέπεται σε ένα τεράστιο αναστάσιμο καράβι που πλέει σε μια θάλασσα αγάπης. Αμέτρητες φωταγωγημένες με κεριά εκκλησίες και ξωκλήσια που ακούνε σε δεκάδες ονόματα, σχεδόν κάθε κάτοικος έχει κι ένα δικό του Άγιο με το όνομά του. Πολύχρωμοι επιτάφιοι ίπτανται ανάμεσα σε στενά και συναντιώνται με τις ζωές των κατοίκων του νησιού. Επιτάφιοι που πλέουν σαν βάρκες στις γύρω-γύρω αγιασμένες θάλασσες.

pasxa_1s
pasxa_3s
pasxa_4s



Από τον Πύργο και τον Πάνορμο, τα Υστέρνια, την Καρδιανή, τον Τριαντάρο, το Φαλατάδο, το Κτικάδο, τον Κάμπο τα Δυό Χωριά, τον Τριπόταμο, το Αγάπη, η ανοιξιάτικη Τήνος θα σας εντυπωσιάσει, αφού αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την περίοδο του Πάσχα, διότι συνδυάζει την θρησκευτική παράδοση με τις ομορφιές του νησιού.

Το Πάσχα στην Τήνο έχει το δικό του μοναδικό χρώμα. Τη βραδιά της Μεγάλης Παρασκευής έξι στολισμένοι επιτάφιοι, μαζί με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Μεγαλόχαρης, συγκεντρώνονται στο λιμάνι, και μετά την αποχώρηση τους, ο Επιτάφιος του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου, ακολουθούμενος από πλήθος κόσμου, προχωράει προς την παραθαλάσσια περιοχή ‘Καλάμια’ , όπου οδηγείται μέσα στη θάλασσα ως συμβολισμός για τους ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.


vila1__1_

Μια εξαιρετική επιλογή για τη διαμονή σας τις μέρες του Πάσχα - αλλά και για τις διακοπές του καλοκαιριού- είναι το «San Romano Villas», ένα συγκρότημα από βίλες, που προσφέρουν άνεση, απλότητα και αισθητική, κάνοντας τη διαφορά. Μόλις 20 μέτρα από την παραλία του Αγίου Ρωμανού (και μόλις 15 λεπτά από τη χώρα της Τήνου), το συγκρότημα αυτό κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, εντυπωσιάζει με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Οι πλήρως εξοπλισμένοι χώροι, η μεγάλη κοινόχρηστη πισίνα και άλλοι εξωτερικοί χώροι προστατευμένοι από τους βόρειους ανέμους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για άνετη διαμονή.

vila2-1-2__1_
Κλείσιμο


Η Vila Lavender, η Vila Daphne (με την κοινόχρηστη πισίνα που μπορούν να ενοικιαστούν μαζί ή ξεχωριστά) και η Vila Bella (με τις δύο αυτόνομες κατοικίες, μια μεγαλύτερη και μια μικρότερη), από 110 έως 160 τ.μ. σας περιμένουν για να γίνουν το δικό σας σπίτι για τις διακοπές σας.

Επικοινωνία: τηλ. 6988 442543, sanromano-tinos@hotmail.com
Περισσότερες πληροφορίες: Vila Lavender www.sanromano-villas.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης