Καρταχένα: Ο Νίκος Κοκλώνης στην πόλη των χρωμάτων

Καρταχένα: Ο Νίκος Κοκλώνης στην πόλη των χρωμάτων

Τι να δεις,  πού να φας, να πιεις και να μείνεις στην πολύχρωμη πόλη της Λατινικής Αμερικής από τον «Mr. Travel»

cartagena_1
Αν ένα μέρος στη Λατινική Αμερική θα δικαιούταν να χαρακτηριστεί ως «η πόλη των χρωμάτων» αυτή θα ήταν η  Καρταχένα,  στην Κολομβία.

Χτισμένη στις βόρειες ακτές της Καραϊβικής, ο πληθυσμός της μετά βίας φτάνει το 1.000.000 κατοίκους.

Πρόκειται για ένα ασφαλές μέρος, όπου μπορείς να περπατήσεις αμέριμνα, ανάμεσα σε εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους, και να μυηθείς στην κολομβιανή κουλτούρα χωρίς να αδειάσεις τον τραπεζικό λογαριασμό σου.

Info: Κάνει ζέστη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς όμως να αγγίζει ακραίες θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο σπάνια ανεβαίνει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία είναι παρούσα όλο τον χρόνο, χωρίς όμως συχνές βροχοπτώσεις.
Κλείσιμο
cartagena_2

Αξιοθέατα

Το πιο όμορφο σημείο, θεωρείται η Περιτειχισμένη Πόλη, που αποτελεί μνημείο Unesco, μέσα στα στενά της οποίας θα γοητευτείς από τα χρωματιστά κτίρια, στα μπαλκόνια των οποίων, τα λουλούδια σε κάνουν να θες να τα μυρίσεις και φέρνουν την φύση μέσα στην πόλη.

Τα παραδοσιακά σπίτια υποδέχονται τους καλεσμένους με πόρτες που διακοσμούνται από φώτα-φανάρια δεξιά και αριστερά. Οι γυναίκες με τις παραδοσιακές στολές, που κυκλοφορούν με τα φρούτα για καπέλο, θα χαρούν να φωτογραφηθούν μαζί σου και να σου προσφέρουν λίγο ανανά ή καρπούζι έναντι ελάχιστου αντίτιμου.

Ο ναός Templo de Santo Domingo, σε χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και εντυπωσιάζει με τα γλυπτά, τις περίτεχνα διακοσμημένες κολώνες και την γαλάζια θολωτή οροφή στο εσωτερικό του. Το άγαλμα δια χειρός του διάσημου Κολομβιανού Botero -που είχε προφανώς σκοπό της ζωής του να απενοχοποιήσει τους παχουλούς ανθρώπους μέσω της τέχνης του- αναπαριστά την Gorda Gertrudis-μια αρκετά ευτραφή κυρία ξαπλωμένη στα πλάγια.

cartagena_3
Συνέχισε να περπατάς και θα δεις τον πανύψηλο, κίτρινο πύργο του Ρολογιού στην ομώνυμη πλατεία και την εκκλησία Trinidad, που χτίστηκε γύρω στα 1600 σε απόσταση 5 λεπτών από την Πλατεία του Ρολογιού.

Ως προέκταση της περιτειχισμένης πόλης, η περιοχή Getsemani με τους ντόπιους, τους πλανόδιους μουσικούς, χορευτές και λοιπούς καλλιτέχνες, τις άμαξες με τα άλογα και τους χρωματιστούς από τα γκράφιτι τοίχους σε κάνουν να νιώθεις ένα με την καρδιά της πόλης. Στην καρδιά του Getsemani, στην πλατεία San Diego, υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, που την καθιστούν ιδανική επιλογή για βραδινή έξοδο.

Στο Museo De Arte Moderno, με τους πέτρινους τοίχους, στην πλατεία San Pedro de Claver, θα βρεις πολλά έργα των ζωγράφων μοντέρνας τέχνης -μεταξύ των οποίων και ο Obregon και Grau που είναι διάσημοι Κολομβιανοί- καθώς και διάφορα γλυπτά μοντέρνας τέχνης και προσωρινές συλλογές. Συνέχισε πηγαίνοντας να πάρεις αναμνηστικά στο «Las Bovedas» που κάποτε λειτουργούσε ως φυλακή.

Επισκέψου το κάστρο San Felipe de Barajas, χτισμένο από τους Ισπανούς που λειτούργησε περισσότερο σαν φρούριο και προστάτεψε πολλές φορές το μεγάλο λιμάνι της Καρταχένα από επίδοξους κατακτητές. Καλό είναι να έχεις μαζί σου έναν βιβλίο-οδηγό ή να πας με οργανωμένη ομάδα, διαφορετικά τα σημαντικά τούνελ του κάστρου δε θα σε εντυπωσιάσουν. Από την κορυφή η θέα της θάλασσας, όπως και της παλιάς/νέας πόλης είναι ονειρική. Είναι ένα σημείο ιστορικής σημασίας που δεν πρέπει να παραλείψεις.

cartagena_4
Η φύση έχει αγγίξει με το θαυματουργό της χέρι την περιοχή! Μην εκπλαγείς όταν δεις στο Volcan del Totumo, να κάνουν μπάνιο άνθρωποι με πόνους στις αρθρώσεις. Η θερμοκρασία της λάβας δεν ξεπερνά τους 20 βαθμούς και μάλιστα θεωρείται ευεργετική ακόμα και για την υγεία του δέρματος. Μια ανηφορική σκάλα σε οδηγεί στην κορυφή του, που δεν ξεπερνά τα 15 μέτρα σε ύψος. Το βάθος του κρατήρα είναι 2000μέτρα, ωστόσο η λάβα είναι τόσο πηχτή που αποκλείεται να βουλιάξεις. Μπορείς να ζητήσεις να απολαύσεις και ένα μασάζ όσο κολυμπάς, ακόμα και να σε κάνουν μπάνιο στη συνέχεια και να σε φωτογραφίσουν σχετικά.

Κάνε κράτηση για μια πλοήγηση στα καταγάλανα νερά των νήσων Ροζάριο. Συγκεκριμένα στη νήσο La Isla Grande, βρίσκεται η εγκαταλελειμμένη βίλα του Πάμπλο Εσκομπάρ. Αψιδωτές πόρτες, μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και κοκοφοίνικες είναι μερικά στοιχεία που θα θαυμάσεις στην οικία που χαλάρωνε ο «βασιλιάς της κοκαΐνης», όταν δεν οργάνωνε ατελείωτα πάρτυ.


cartagena_5


Ξενοδοχεία

Προτείνουμε:

Στην Getsemani, το 5 αστέρων ξενοδοχείο Allure Chocolat by Karisma το οποίο απέχει 12 λεπτά από την παραλία. Πρόκειται για υπερπολυτελές ξενοδοχείο με γυμναστήριο, εστιατόριο και πισίνα σε τιμές που ξεκινούν από 170€ ανά διανυκτέρευση (το δίκλινο).

Το Hampton by Hilton Cartagena, σε απόσταση 1 λεπτού από την παραλία. Στην πισίνα του μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου με θέα όλη την πόλη. Αν, ακόμα και στις διακοπές, θες να διατηρήσεις το αθλητικό σου στυλ, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο δε θα σε απογοητεύσει, ενώ το πρωινό του γεύμα αξίζει αστέρι Michelin! Όλα αυτά με κόστος που ξεκινά από 70€ ανά διανυκτέρευση (το δίκλινο).

Αγαπημένο των επισκεπτών (ανάμεσα στα 5 κορυφαία ξενοδοχεία της περιοχής) είναι το 5* Holiday Inn Cartagena Morros, σε απόσταση 2 λεπτών από την παραλία. Το κόστος του ξεκινά από 90€ ανά διανυκτέρευση το δίκλινο δωμάτιο.

Το 3* Ibis Cartagena Marbella, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την περιτειχισμένη πόλη. Διακρίνεται για τη μίνιμαλ διακόσμησή του, ενώ η καθαριότητα, οι υπηρεσίες και ο μπουφές του έχουν ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το κόστος του δίκλινου ξεκινά από 45€ ανά διανυκτέρευση.

koklonis

Έξοδος

Για να δοκιμάσεις τα καλύτερα της ντόπιας κουζίνας, ο δρόμος θα σε βγάλει στο πολύ προσιτό σε τιμές “La Mulata” και στο γκουρμέ εστιατόριο 1621.

Δεν γίνεται να είσαι στην Κολομβία και να μην δοκιμάσεις ρούμι! Το El Arsenal είναι ένα από τα καλύτερα της πόλης, με πολύ μεγάλη ποικιλία.

Για δροσιστικά κοκτέιλ και υπέροχη θέα, σε περιμένει το Cafe Del Mar, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία όπου θα χαλαρώσεις ανάμεσα σε κανόνια και σημαίες. Εδώ το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό.

Για να κινηθείς σε ρυθμούς salsa, το Cafe Havana, είναι η καλύτερη πρόταση. Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και με συντροφιά δροσιστικά κοκτέιλ, όλοι γύρω σου είναι χαλαροί και χορεύουν.

Πτήσεις

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Καρταχένα έχουν διάρκεια από 19 ώρες, με 2 στάσεις -εκ των οποίων η μία είναι σε Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο και η δεύτερη είναι στην Μπογκοτά. Το κόστος ξεκινά από 1100€ ανά επιβάτη και οι διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η KLM, Condor, Lufthansa, Aegean, Avianca κλπ.

Για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς στείλε τo αίτημά σου στο infoyo@yotrip.com

Καρταχένα: Ο Νίκος Κοκλώνης στην πόλη των χρωμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης