ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Επί τάπητος η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν

Επί τάπητος η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν

Συνάντηση Ολγας Κεφαλογιάννη με Αζέρους βουλευτές

Επί τάπητος η τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν
Η συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν σε θέματα τουρισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, με πενταμελή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, στο υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση, η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε στους Αζέρους βουλευτές ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών από το Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης, έθεσε το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Μπακού, γεγονός που θα διευκολύνει την τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών. Ευρεία συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της έκδοσης visa.

Κλείσιμο
Η υπουργός Τουρισμού δεν απέκλεισει το ενδεχόμενο να επισκεφτεί εντός του έτους την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, για περαιτέρω συζητήσεις.

Από την πλευρά τους, οι Αζέροι βουλευτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον της χώρας τους για επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία και ανέφεραν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησής τους είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, τόσο με την Ελλάδα (παροχή τεχνογνωσίας), όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., προκειμένου να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Η αποστολή των αζέρικης αντιπροσωπείας αποτελείτο από τους βουλευτές, Hadi Rajabli, Huseynbala Miralamov, Igbal Mammadov, Nazim Parajov και Azer Badamov.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης