Σε συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας με τον Δήμο, το τελευταίο τεύχος του δημοφιλούς Βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller αναφέρει πως η Αλόννησος είναι ένας τόπος ευλογημένος με ειδυλλιακά φυσικά τοπία, το εντυπωσιακό θαλάσσιο πάρκο της και ένα μεγάλο εύρος επιλογών για τους φίλους του περιπατητικού και καταδυτικού τουρισμού.
Παράλληλα, το National Geographic της Ιταλίας εκθειάζει στο νέο εκτενές αφιέρωμα του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας το οποίο αποκαλύπτει τα αρχαία μυστικά του Αιγαίου. Την ίδια περίοδο, η Αλόννησος προτάθηκε από τον καθιερωμένο Αμερικανικό ταξιδιωτικό ιστότοπο Suitcase ως έναν από τους 12 προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές ταξιδιωτικές αποδράσεις μακριά από τα ραντάρ του μαζικού τουρισμού.
«Δημιουργούμε νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα που προσελκύουν το ενδιαφέρον του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών μας με μικρά και μεγάλα έργα που δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας και ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, η αναγνωρισιμότητα αυξάνεται και η επισκεψιμότητα στο νησί έχει ξεκινήσει νωρίτερα με την προοπτική να επεκταθεί μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»