Μήλος: Το πιο ερωτικό νησί των Κυκλάδων

Μήλος: Το πιο ερωτικό νησί των Κυκλάδων

Η Μήλος είναι το απόλυτο ελληνικό νησί για το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με το αφιέρωμα του Conde Nast Traveller που επιπλέον προτείνει και τα ωραιότερα μέρη για διαμονή.

milos1
Στη Μήλο, ένα από τα πιο φωτεινά νησιά των Κυκλάδων, τα ηφαιστειογενή πετρώματα βάφουν τις παραλίες στα χρώματα των κοραλιών. Στο Σαρακήνικο και το Κλέφτικο, που ήταν κάποτε λημέρια πειρατών, τα λευκά βράχια σε συνδυασμό με τα πράσινα νερά και τις σπηλιές δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό.

Στο Κλήμα, τα «σύρματα», τα παλιά υπόσκαφα σπιτάκια για τις βάρκες, έχουν μετατραπεί σε έναν πολύχρωμο οικισμό πάνω στο νερό. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου κόβει την ανάσα, ενώ ο γύρος του νησιού με καραβάκι αποκαλύπτει μαγικά τοπία, και στο Σπήλαιο Φανάρα, που η οροφή του έχει καταρρεύσει, το φως του ήλιου μπαίνει μέσα στο σπήλαιο δίνοντας στο νερό απίστευτους χρωματισμούς.

White_Coast_Milos00398

Αυτό το νησί τα έχει όλα: κατακόμβες, ένα παλιό θειωρυχείο, ανεμόμυλους, απίστευτα ηλιοβασιλέματα και βουτιές σε τιρκουάζ νερά. Εξαιρετικά εστιατόρια και γραφικές ταβέρνες, beach bars και νυχτερινή ζωή. Ένας γαστρονομικός παράδεισος όπου μπορεί κάποιος να γευθεί φλαούνες και μηλέικο τυρί, κατσικάκι στη γάστρα και πιταράκια, ντοματοκεφτέδες και ξινομυζήθρα. Ταυτόχρονα ένας τόπος παραδεισένιος για όσους θέλουν να κάνουν καταδύσεις και σνόρκελινγκ ή να ζήσουν ονειρικές στιγμές με το ταίρι τους, καθώς η Μήλος έχει τη φήμη ενός από τα πιο ερωτικά νησιά του κόσμου!

White_Coast_Milos23048
Κλείσιμο
Δεν είναι τυχαίο που το Conde Nast Traveller, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο κάνει για αυτό το φωτεινό, ιδιαίτερο νησί ένα πολύ ενδιαφέρον και μεγάλο αφιέρωμα. Σύμφωνα με αυτό, η Μήλος εξελίσσεται σε ένα από τα πιο περιζήτητα μέρη για διακοπές στη Μεσόγειο, με περισσότερες από 70 παραλίες, που θεωρούνται από τις καλύτερες του Αιγαίου, μοναδική γαστρονομία αλλά και εξαιρετικές επιλογές για διαμονή.

WhiteCoast68962


Πρώτο στο διθυραμβικό άρθρο βρίσκεται το White Coast Suites, το νέο 5 αστέρων ξενοδοχείο του νησιού. Μόλις στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, το παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Σαρακήνικο και τις σπηλιές του Παπαφράγκα, έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και την απέριττη πολυτέλεια που προσφέρει. Από το signature άρωμα των εσωτερικών χώρων μέχρι τα ντόπια αγνά υλικά που συνθέτουν τις γαστρονομικές επιλογές του εστιατορίου του, η διαμονή των επισκεπτών είναι φροντισμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Υιοθετώντας την κυκλαδίτικη απλότητα και τον λευκό κυβισμό της αρχιτεκτονικής της, το White Coast Pool Suites εμπνέεται από τους οικισμούς του νησιού. Στην απόλυτη ησυχία μιας ιδιωτικής παραθαλάσσιας έκτασης, έχει δημιουργήσει τον ιδανικό προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν ηρεμία και αναζωογόνηση, με σουίτες που διαθέτουν ιδιωτική infinity πισίνα με θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τον νησιώτικο τρόπο ζωής.

Το εστιατόριο Bianco, που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο, προσφέρει την εμπειρία ενός fine dining με ελληνικό άρωμα και η πισίνα απεριόριστη θέα στον έναστρο ουρανό όταν πέφτει η νύχτα. Είναι η στιγμή που ο χρόνος σταματά και η πραγματική ζωή αρχίζει.

White_Coast_Milos00470


Skinopi Lodge, έργο τέχνης

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο Skinopi Lodge, είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που γεννήθηκε μετά από την μεγάλη αγάπη που ανέπτυξε για το νησί η ιδιοκτήτρια του, Ναυσικά Γεωργιάδου, όταν το επισκέφθηκε για πρώτη φορά πριν από τρεις δεκαετίες. Βρίσκεται στο χωριό Σκινόπη, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, λεβάντες και θυμάρια σε μια πλαγιά δίπλα από την θάλασσα. Η αρχιτεκτονική των επτά βιλών είναι εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά σπίτια των ψαράδων του νησιού.

μηλος

Η εκπληκτή θέα που προσφέρει μαζί με τον αέρα του νησιού προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η διακόσμηση των χώρων είναι χωρίς πολλά έπιπλα, με το λευκό και το γκρί να είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στα δωμάτια αλλά και στούς χώρους του σαλονιού. Οι επισκέπτες, τα απογεύματα απολαμβάνουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα από τις ξαπλώστρες που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, ανακαλυπτοντας την μαγεία του ηλίου όταν κατεβαίνει σιγά σιγά στην αγκαλιά του Αιγαίου.

μηλος5

μηλος4

covvv

skinopilodge059_2
skinopilodge062_2


Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο του Conde Nast Traveller με το αφιέρωμα στη Μήλο εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης