Ναύπλιο: Η εμπειρία στην πόλη των τεσσάρων εποχών που λατρεύουν τα ζευγάρια

Ναύπλιο: Η εμπειρία στην πόλη των τεσσάρων εποχών που λατρεύουν τα ζευγάρια

Συνδυάζει καλοκαιρινές διακοπές με ρομαντικές φθινοπωρινές αποδράσεις, θαλάσσια σπορ με ιστορικούς περιπάτους και cosy μπαράκια με στιλάτα εστιατόρια

nauplio
Το Ναύπλιο είναι ίσως ο πιο διάσημος προορισμός στους Αθηναίους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με μόλις δυο ώρες δρόμο φτάνετε σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ελλάδας, με καταπληκτική αρχιτεκτονική, εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα, υπέροχες θάλασσες, εστιατόρια και ταβέρνες με δυνατά πιάτα και φανταστικά μπαράκια.

Το Ναύπλιο δεν επαναπαύεται στις δάφνες του ανανεώνεται συνεχώς με νέες προτάσεις γαστρονομίας και φιλοξενίας και για αυτό παραμένει πάντα πρώτο στις προτιμήσεις των weekenders και μη.

Υπέροχα νεοκλασικά, οθωμανικού τύπου κατοικίες, μυκηναϊκά απομεινάρια, κυκλώπεια τείχη και ενετικά φρούρια κάνουν το Ναύπλιο πραγματικά μοναδικό. Από τις πιο περιποιημένες πόλεις της Ελλάδας το Ναύπλιο είναι το στολίδι της Πελοποννήσου. Κατακλύζεται κάθε χρόνο από πλήθος εγχώριων και ξένων τουριστών, το λατρεύουν οι οικογένειες και το ερωτεύονται τα ζευγάρια, κλισέ ναι, αλλά παραμένει γεγονός. Η πόλη είναι ένα μείγμα αρχοντιάς, κουλτούρας και ελληνικής ιστορίας, σε κάθε σου βήμα έχει να σου πει μια ιστορία, για Ενετούς, Φράγκους, Οθωμανούς και Έλληνες, για τα 400 χρόνια σκλαβιάς, για την απελευθέρωση, για τις πρώτες μέρες του βασιλιά Όθωνα στην Ελλάδα, για την δολοφονία του Καποδίστρια, για την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη αλλά και άλλες πιο όμορφες, για το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης με έργα τέχνης των Γύζη, Λύτρα, Βρυζάκη κ.α., για το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard για τον πολιτιστικό χώρο Φουγάρο που διαθέτει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους, Εργαστήριο Τεχνών κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα