To Facebook ετοιμάζει υπηρεσία γνωριμιών για όσους αναζητούν... μακροχρόνιες σχέσεις

To Facebook ετοιμάζει υπηρεσία γνωριμιών για όσους αναζητούν... μακροχρόνιες σχέσεις

Ο Ζάκερμπεργκ έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας ημερίδας των σχεδιαστών του δικτύου στο Σαν Χοσέ

facebook_009
To Facebook ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά του να εισέλθει στην αγορά των ιστότοπων γνωριμιών, διαβεβαιώνοντας τους χρήστες του για την προστασία των δεδομένων τους στον απόηχο της υπόθεσης Cambridge Analytica.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας Ημερίδας των σχεδιαστών του ιστότοπου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Διευκρίνισε ότι η νέα αυτή υπηρεσία δεν θα στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων αλλά στο να βοηθήσει τους χρήστες της να οικοδομήσουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του ιστότοπου.

Αυτή η υπερησία «θα προορίζεται στην οικοδόμηση αυθεντικών και σταθερών σχέσεων, όχι μονάχα σε σχέσεις της μιας νύχτας» επισήμανε ο ιδρυτής του Facebook, υπογραμμίζοντας ότι από τα 2 δισεκατομμύρια των χρηστών του μέσου περίπου τα 200 εκατομμύρια δηλώνουν εργένηδες.

Ο Ζάκερμπεργκ δεν διευκρίνισε εάν για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή θα πρέπει να καταβάλλεται αντίτιμο, καθώς έως σήμερα η πλειονότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η πλατφόρμα είναι δωρεάν.

Το Facebook εξήγησε ότι οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα «προφίλ γνωριμιών», διαφορετικό από το προφίλ τους στον λογαριασμό τους στον ιστότοπο και ότι οι πιθανοί σύντροφοι θα προτείνονται βάση των δεδομένων αυτού του προφίλ.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ η υπηρεσία γνωριμιών θα ήταν μια φυσική εξέλιξη για μια εταιρεία που ειδικεύεται στο να συνδέει ανθρώπους διαδικτυακά.

Κλείσιμο
«Υπάρχουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook που δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση, επομένως υπάρχει κάτι που να κάνουμε εδώ».

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επισήμανε άλλωστε ότι ο ιστότοπος που ίδρυσε σχεδιάζει αυτήν την υπηρεσία γνωριμιών δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους χρησιμοποιούν τους ιστότοπους γνωριμιών στο Διαδίκτυο αλλά και για το ίδιο το Facebook, καθώς δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων.

Μια υπηρεσία γνωριμιών θα αύξανε τον χρόνο που οι χρήστες περνούν στο Facebook και θα ήταν «μεγάλο πρόβλημα» για τους ανταγωνιστές, όπως η Match Group Inc, δήλωσε ο Τζέιμς Κόρντγουελ, αναλυτής της Atlantic Equities.

Μετά τις ανακοινώσεις, οι μετοχές ενός εκ των μεγαλύτερων ιστότοπων γνωριμιών επί πληρωμή στις ΗΠΑ, του Match, κατέγραψαν πτώση άνω του 17% στη Γουόλ Στριτ.

Μεταξύ των άλλων καινοτομιών που ανακοινώθηκαν σήμερα βρίσκεται και η δυνατότητα που θα παρέχεται στον χρήστη να σβήσει τα δεδομένα περιήγησης. «Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέπει να βλέπετε τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που μας στέλνουν πληροφορίες όταν τις χρησιμοποιείτε, να σβήνετε αυτές τις πληροφορίες από τον λογαριασμό σας και να απενεργοποιείτε τη δυνατότητά μας να τα αποθηκεύουμε στο μέλλον» επισήμανε το Facebook σε ένα μπλογκ.

Στο συνέδριο των σχεδιαστών, υπό την ονομασία "F8", με τη συμμετοχή περίπου 5000 συνέδρων, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επέμεινε στο γεγονός ότι στόχος του Facebook είναι «να εγγυάται την ασφάλεια των χρηστών».

«Αυτό που συνέβη με την Cambridge Analytica είναι μια μεγάλη κατάχρηση της εμπιστοσύνης μας. Η εταιρεία απέκτησε δεδομένα και τα πούλησε και εμείς πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί» τόνισε ο CEO του Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης