Ένα νέο ιαπωνικό δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ προκαλεί δέος με την εμφάνισή του, καθώς έχει ύψος 8,5 μέτρα και ζυγίζει πάνω από επτά τόνους.
Λέγεται LW-Mononofu και αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Sakakibara Kikai και του μηχανικού της Μασαάκι Ναγκούμο, ο οποίος εμπνεύσθηκε από την ιαπωνική σειρά κινούμενων σχεδίων "Gundam".
Το ρομπότ διαθέτει ένα υπερυψωμένο «κόκπιτ» με οθόνες και μοχλούς για τον πιλότο που ελέγχει τα ρομποτικά άκρα του.
Η ίδια εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα διάφορα άλλα μεγάλα ρομπότ, όπως το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker, τα οποία συνήθως ενοικιάζει για ψυχαγωγικούς σκοπούς (ακόμη και για παιδικά πάρτι), αλλά κανένα δεν ξεπερνά το θηριώδες Mononofu.
Το ρομπότ μπορεί να κινήσει τα δάχτυλά του, να στρίψει το πάνω μέρος του σώματός του και να περπατήσει μπρος-πίσω, αν και με ταχύτητα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου την ώρα.
Κλείσιμο
Διαθέτει επίσης στο δεξί χέρι του ένα αεροβόλο όπλο σαν μπαζούκα, που εκτοξεύει σφουγγαρένιες μπάλες με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι. Το ρομπότ δεν μπορεί να φύγει από το εργοστάσιο κατασκευής του χωρίς να αποσυναρμολογηθεί, επειδή είναι ψηλότερο από την πύλη του εργοστασίου!
H εταιρεία αξιοποιεί την ενέργεια των ανθρώπων της, τη δυναμική του αθλητισμού και τη δύναμη της τεχνολογίας με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής, της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.
Με προνομιακές εκπτώσεις και αποκλειστικά οφέλη σε προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις συνδεσιμότητας, το MagentaONE Business της COSMOTE TELEKOM προσφέρει ουσιαστική αξία στις επιχειρήσεις.