Βίντεο από... άλλον κόσμο: Οι καταιγίδες στον πλανήτη Δία είναι άκρως εντυπωσιακές

jupiterole12

Μία εκπληκτική 3D σύνθεση από τους επιστήμονες της NASA που μελετούν μέσω του Juno τον μεγάλο αέριο γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος

Δίας... ο βασιλιάς των Ολύμπιων Θεών, αλλά και ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Ο αέριος γίγαντας αποτελεί τη φυσική ασπίδα για τη Γη μας και έναν σοβαρό λόγο που η ζωή άκμασε ακριβώς σε αυτόν τον μικρό γαλαζοπράσινο πλανήτη. Η μελέτη του Δία μέσω της αποστολής Juno, επιφυλάσσει καθημερινά μεγάλες εκπλήξεις, ακόμη και στους πλέον μυημένους στην απεραντοσύνη του Διαστήματος. Επιστήμονες της NASA που έχουν μελετήσει όσο κανείς άλλος τον αέριο γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος, δημιούργησαν ένα 3D βίντεο Animation από υπερκαταιγίδα στον πόλο του μεγάλου πλανήτη.

Το βίντεο είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, ενώ συνοδεύεται από εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες, για την κατανόηση των φυσικών νόμων και της κατάστασης που επικρατεί στον πλανήτη Δία.

«Πριν την αποστολή του Juno, μπορούσαμε μόνο να υποθέσουμε για τα φαινόμενα στον Δία. Τώρα, με το Juno να πετά από τον έναν πόλο στον άλλον και καταγράφοντας χιλιάδες εικόνες, τις οποίες στέλνει στη Γη, μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για υπερκυκλώνες και εντυπωσιακά φαινόμενα, το καθένα μεγαλύτερο από τη Γη», τόνισε ο Alberto Adriani, εκ των επικεφαλής της ομάδας αστροφυσικών που μελετούν το μεγάλο πλανήτη.

Ακολουθούν τα δύο εκπληκτικά βίντεο που δημιούργησαν οι επιστήμονες της NASA: 

video placeholdervideo placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Τέσλα

Ρε φίλε τι πίνεις!!!????

@Τέσλα

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Χρησιμοποιείς το όνομα (Τέσλα) ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες που έχουν υπάρξει στη γη, με πάνω από 3000 εφευρέσεις, που όμως τον έμεινε στη αφάνεια και στο σκοτάδι, διότι δεν ήταν συνεργάσιμος με την νέα τάξη πραγμάτων. Πόσες φορές έχεις ακούσει το όνομά του να αναφέρεται από τα ΜΜΕ, από διακεκριμένους επιστήμονες, από το σχολείο, από επιστημονικά έντυπα; Ελάχιστες έως μηδαμινές. Γιατί; 1ον: Είχε ανακαλύψει τη δυνατότητα παραγωγής ρεύματος πάμφθηνου και ανεξαρτήτου από την κρατική παραγωγή. 2ον: Είχε αναφέρει, ότι οι πλανήτες και τα αστερία που βλέπουμε στον ουρανό, είναι ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα και τίποτα περισσότερο. Όμως, η άποψη του αυτή είναι αντικρουόμενη στα συμφέροντα της νέας τάξης πραγμάτων, που θέλουν να πιστεύεις στα παραμύθια που σου πλασάρουν. Για αυτά και για πολλούς άλλους λόγους έμεινε στην αφάνεια.

Νάγια

Ρε φίλε μήπως θα έπρεπε να μας τα αναπτύξεις τα όσα υποστηρίζεις λίγο περισσότερο... Οπως πχ λες για το αλουμίνιο?

@Νάγια

Αν σου αναπτύξω τον συλλογισμό μου, θα χρειαστούν δεκάδες σελίδες. Πάντως όσον αφορά τα υλικά κατασκευής της σεληνακάτου (π.χ. το αλουμίνιο), τι δεν καταλαβαίνεις; Το αλουμίνιο λιώνει περίπου στους 660 °, η ατμοσφαιρά της γης αποτελείται από 5 στρώματα, που λειτουργούν σαν φίλτρο λ.χ. για τις ακτινές του ηλίου, οπότε εάν φτάσεις στο 5 στρώμα, την εξώσφαιρα η θερμοκρασία που αναπτύσσεται εκεί είναι άνω των 2.500 °C, οπότε το αλουμίνιο λιώνει. Πάπαλα η σεληνάκατος. Η επιστήμη που δημιούργησαν είναι η νέα θρησκεία για την ανθρωπότητα. Για ό,τι σου λένε, τους εμπιστεύεσαι τυφλά, χωρίς να αναζητάς, να ερευνάς, να πειραματίζεσαι, να ψάχνεις. Φυσικά, δεν μπορείς να κάνεις πολλά, γιατί δεν διαθέτεις την δυνατότητα τεχνολογικά, είναι δικό τους προνόμιο (Νέα Τάξη Πραγμάτων), οπότε επαφίεσαι σε αυτά που σου λένε. Η συντριπτική πλειοψηφία των πληροφοριών που αφορούν των φυσικό κόσμο που ζούμε και αντιλαμβανόμαστε, ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Όμως, με προκάλυμμα αυτήν την γνώση του φυσικού κόσμου, σου αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη σου στη γη και έξω από αυτήν. Σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει δυνατότητα διαφυγής από τη γη, π.χ. να μετεγκατασταθούμε σε άλλους πλανήτες, ενώ δεν ισχύει. Όσον αφορά, για την προσσελήνωση, εάν ψάξεις λίγο περισσότερο στο internet, θα βρεις πολλά λάθη που κάνουν στα γυρίσματα των σκηνών στα στούντιο του Hollywood π.χ. 1ον: ο κυματισμός της σημαίας, ενώ στη σελήνη δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, 2ον: η καταγραφή της απογειώσεις της σεληνακάτου από την επιφάνεια της σελήνης (Ποιος έμεινε πίσω να καταγράφει το βίντεο και πως τους το έστειλε); κ.α. Μιλάμε για αστεία πράγματα.

Lazaros

Πάρτε το χαμπάρι, δεν υπάρχει διάστημα. Δεν έχουν πατήσει ποτέ στο φεγγάρι και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά δεν μπορούν. Εάν, όμως σας αρέσουν τα παραμύθια που σας πλασάρουν, συνεχίστε να τα δέχεστε άκριτα. Όσα 3D, CGI ή μονταρισμένα βίντεο σε στούντιο του Hollywood και να φτιάξουν, δεν μπορούν να μας πείσουν. Ο κόσμος ξύπνησε και δεν πιστεύει πλέον την MASA. Βεβαίως, το να μας πείσουν για όλα αυτά προσπαθούν εδώ και 5 αιώνες, οπότε για να τα αμφισβητήσει η ανθρωπότητα θα χρειαστούν αιώνες. Ερωτήσεις προς ευκολόπιστους. Γιατί, όλο το χρόνο από οποιοδήποτε σημείο της γης, βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά της σελήνης; Αφού, η γη γυρίζει γύρω από τον άξονα της, γιατί δεν κάνει το ίδιο και η σελήνη; Γιατί, οι πλανήτες και τα αστέρια δεν έχουν σταθερό φως, ενιαίο αλλά το φως τους τρεμοπαίζει, είναι πολύχρωμο και με ακανόνιστο σχήμα; Γιατί, εάν παρατηρήσουμε τα αστέρια από οπουδήποτε και οποτεδήποτε βρίσκονται στο ίδιο σημείο; Αφού, η γη γυρίζει θα έπρεπε να βλέπουμε διαφορετικούς αστερισμούς κατά τη διάρκεια του χρόνου. Εσείς πως γνωρίζετε ότι έγινε προσσελήνωση; Επειδή, σας δείξανε ένα βίντεο δημιουργημένο και μονταρισμένο στα στούντιο του Hollywood; Αυτό το σκουπίδι που παρουσίασαν σαν σεληνάκατο, θα μπορούσε ποτέ να προσσεληνωθεί; Αν παρατηρήσεις το βασικό υλικό που ήταν φτιαγμένη η σεληνάκατος ήταν το αλουμίνιο. Γνωρίζετε την θερμοκρασία τήξης του αλουμινίου; Είναι περίπου 660 °C. Γνωρίζετε την θερμοκρασία που επικρατεί στην εξώσφαιρα της γης; Είναι περίπου 2.500 °C. Θα μπορούσε ποτέ αυτό το σκουπίδι να φτάσει στη σελήνη; ΌΧΙ!

Ερατοσθένης ο Κυρηναίος

Δεν χρειάζονται καν επιχειρήματα για να αποδειχθεί ότι η γη δεν είναι επίπεδη με καπάκι από πάνω. Αυτό το έχουν κάνει στην Ελλάδα της ακμής από τον 6ο αιώνα πΧ, με 0.001% των τεχνολογικών μέσων που έχουμε σήμερα. Η ύπαρξη ανθρώπων στην Ελλάδα του 2018 (και είναι πολλοί) που συμμερίζονται τις παραπάνω αρλούμπες/θεωρίες συνωμοσίας δίνει μια πιθανή εξήγηση για το πως φτάσαμε ως εδώ.

stathis

οκ μεγαλε!!

billy

Φιλαράκι, είσαι ο γνωστός Λάζαρος?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης