Η φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει κάποιον ντυμένο με στολή της Χαμάς να γιορτάζει το Χάλογουιν στην πόλη Λοντοντέρι είναι πλαστή, πιθανότατα δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζει η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η εν λόγω φωτογραφία δείχνει ένα άτομο ντυμένο με στρατιωτική στολή που κρατά ένα ψεύτικο όπλο και μια παλαιστινιακή σημαία. Ο άνδρας φορά κουκούλα και μια ταινία με την ονομασία, στα αραβικά, της Χαμάς, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η αστυνομία της πόλης είπε ότι η έκκληση που είχε απευθύνει χθες σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες απέβη άκαρπη – δεν εμφανίστηκε κανείς.
Ο ασκών χρέη διευθυντή της αστυνομίας Τζον Μπούτσερ είπε σήμερα ότι υπάρχει μια «υπόνοια» ότι η φωτογραφία είναι δημιούργημα «κάποιου είδους τεχνητής νοημοσύνης». Ένας άλλος αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Νάιτζελ Γκόνταρντ, είπε ότι και εκείνος πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι πλαστή.
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στον εορτασμό του Χάλογουιν στο Λοντοντέρι, σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που οργανώθηκαν στην Ευρώπη.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.