Justine Siegemund: H Google τιμά τη Γερμανίδα πρωτοπόρο της μαιευτικής

Justine Siegemund: H Google τιμά τη Γερμανίδα πρωτοπόρο της μαιευτικής

Η κληρονομιά της εξακολουθεί να εμπνέει τους γιατρούς σήμερα

googledoodle
Την Γερμανίδα μαία Τζαστίν Ζίγκμουντ (Justine Siegemund) που τόλμησε να αμφισβητήσει τις πατριαρχικές συμπεριφορές τον 17ο αιώνα, τιμά με το σημερινό της Doodle η Google.

Ήταν η πρώτη στη Γερμανία που έγραψε ένα βιβλίο για τη μαιευτική, από την οπτική γωνία μιας γυναίκας. Σαν σήμερα το 1690, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Viadrina Frankfurt (Oder) πιστοποίησε το βιβλίο της, The Court Midwife, ως επίσημο ιατρικό εγχειρίδιο. Σε μια εποχή που λίγες γυναίκες είχαν πρόσβαση στην επίσημη εκπαίδευση, η Ζίγκμουντ έγινε η πρώτη γυναίκα που δημοσίευσε ένα σημαντικό ιατρικό κείμενο στα γερμανικά.

Η Ζίγκμουντ γεννήθηκε το 1636 στο Ρονστοκ της Κάτω Σιλεσίας. Ως νεαρή γυναίκα, είχε μια πρόπτωση μήτρας που οι κακώς ενημερωμένες μαίες διέγνωσαν εσφαλμένα ως εγκυμοσύνη. Αυτή η απογοητευτική εμπειρία την ενέπνευσε να γίνει και η ίδια μαία και να βελτιώσει τη μαιευτική εκπαίδευση.

Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα Google Doodle ΕΔΩ


Μετά από μαθητεία, η Ζίγκμουντ ξεκίνησε την καριέρα της στη μαιευτική προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε μη προνομιούχες γυναίκες. Σύντομα έγινε γνωστή για την ικανότητά της να καθοδηγεί με ασφάλεια τις γυναίκες σε δύσκολες περιπτώσεις τοκετού και η είδηση διαδόθηκε γρήγορα σε γυναίκες που ήταν σε ενδιαφέρουσα σε όλη τη χώρα.

Η Ζίγκμουντ αποδέχτηκε μια επίσημη θέση ως Μαία της Πόλης του Λίγκνιτς το 1683 και αργότερα έγινε η Μαία της Αυλής στο Βερολίνο, όπου έφερε στον κόσμο τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δημοσίευσε επίσης το The Court Midwife και βελτίωσε σημαντικά την υγεία της μητέρας και του βρέφους στη Γερμανία.

Μέχρι τότε, οι Γερμανίδες μαίες μετέδιδαν σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις τους μέσω των προφορικών παραδόσεων. Δεν υπήρχε τυποποιημένος τρόπος τεκμηρίωσης των ασφαλών πρακτικών τοκετού. Το Court Midwife ήταν το πρώτο που πρόσφερε έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον τοκετό στη Γερμανία.

Η Google ευχαριστεί την Ζίγκμουντ, λέγοντας πως έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη εκπαίδευση στον τοκετό, και η κληρονομιά της εξακολουθεί να εμπνέει τους γιατρούς σήμερα. 

Κλείσιμο
doodle


Ειδήσεις σήμερα:

28χρονη τρανς σκότωσε έξι άτομα σε σχολείο στο Νάσβιλ - Δείτε βίντεο της επίθεσης

Survivor All Star: «Βόμβα» με την αποβολή των Γκότση και Πιλίδη, στον τάκο ακόμα δύο «Μπλε» - Δείτε βίντεο


Ριτσώνα: Μητέρα κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της 11χρονης κόρης της από έξι άτομα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης