iPhone 14 και iPhone 14 Pro: 6 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορούν να κάνουν

iPhone 14 και iPhone 14 Pro: 6 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορούν να κάνουν

Δείτε πέντε «κρυφές» λειτουργίες που μάλλον δεν γνωρίζετε για την ολοκαίνουργια σειρά iPhone 14 από την Apple

iphone__1_
Νέο iPhone σημαίνει νέα, ολοκαίνουργια και μοναδικά features. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το iOS 16 που τρέχει στα iPhone 14 και iPhone 14 Pro, γεγονός που πιθανότατα να έχετε ήδη παρατηρήσει μαζί με μερικές ακόμα διαφοροποιήσεις, εάν τα έχετε ήδη αποκτήσει. Ένα όμως, από τα συναρπαστικά στοιχεία της Apple είναι ότι πάντα κρύβει μικρά… «ψήγματα χρυσού» που μπορείτε να βρείτε, αρκεί να «σκάψετε» λίγο πιο βαθιά.

Εάν ακόμα δεν το έχετε κάνει δικό σας, τώρα μπορείτε να βρείτε, σε ασυναγώνιστες τιμές, iPhone 14 και iPhone 14 Pro, στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε smartphones και θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Τώρα, επωφελείστε από τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Πιο δυνατό φλας στο iPhone 14

Εκτός από μερικές νέες δυνατότητες κάμερας, η Apple έχει κάνει το True Tone να αναβοσβήνει στο iPhone 14‌ και στο iPhone 14 Plus έως και δύο φορές πιο φωτεινά σε ορισμένες συνθήκες.

Με το νέο φλας, έναν βελτιωμένο φακό και την ενημερωμένη επεξεργασία σήματος εικόνας, τόσο το iPhone 14 όσο και το iPhone 14 Plus προσφέρουν 2,5 φορές καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό στην κύρια και στην Ultra Wide κάμερα.

Selfies με αυτόματη εστίαση

Η μπροστινή κάμερα στο iPhone 14‌ και στο iPhone 14 Plus υποστηρίζει για πρώτη φορά την λειτουργία της αυτόματης εστίασης για να κάνει τις εικόνες πιο ευκρινείς και πιο λεπτομερείς.

Κλείσιμο
Μαζί με την λειτουργία της αυτόματης εστίασης, η μπροστινή κάμερα στο iPhone 14‌ και στο iPhone 14 Plus έχουν τώρα μεγαλύτερο διάφραγμα, που χαρίζει δύο φορές μεγαλύτερη βελτίωση στην απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Επεξεργασία ή κατάργηση αποστολής στα iMessages

Σε πολλούς έχει τύχει να στείλουν ένα μήνυμα, το οποίο μετάνιωσαν αμέσως μετά ή θέλουν να το διορθώσουν γιατί τους ξέφυγε ένα γραμματικό ή συντακτικό λάθος. Ευτυχώς στο iOS 16, υπάρχει μια λύση σε αυτά τα προβλήματα. καθώς μπορείτε να αναιρέσετε την αποστολή ή να επεξεργαστείτε τα iMessages.

Ανοίξτε το Messages, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας κανονικά και – αφού το στείλετε – πατήστε παρατεταμένα αυτό το μήνυμα. Θα δείτε και τις δύο επιλογές «Επεξεργασία» και «Αναίρεση αποστολής» στο αναπτυσσόμενο μενού.

Επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι εάν το άτομο στο οποίο το στέλνετε δεν έχει iOS 16, θα εξακολουθεί να βλέπει το μήνυμα κανονικά.

Το iPhone 14 Pro έχει τον δικό του ήχο ενεργοποίησης

Ενώ όλα τα επί του παρόντος διαθέσιμα iPhone δεν παράγουν ήχο κατά την ενεργοποίηση – δείχνουν απλώς το λογότυπο της Apple και ενεργοποιούνται – τα iPhone 14 Pro και Pro Max διαθέτουν ήχο εκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας, παρόμοιο με τον εμβληματικό ήχο εκκίνησης που υπάρχει στα Mac, τους υπολογιστές της εταιρείας.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει τον ήχο και η εναλλαγή βρίσκεται στην περιοχή Ρυθμίσεις → Προσβασιμότητα → Ήχοι ενεργοποίησης και απενεργοποίησης.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Always-on Display λειτουργία

Με την κυκλοφορία των iPhone 14 Pro και Pro Max, η Apple πρόσθεσε την Always-on Display λειτουργία, για να παραμένει συνέχεια ανοιχτή η οθόνη σας. Η νέα οθόνη LTPO στο iPhone 14 Pro/Pro Max μπορεί να φτάσει έως και το 1Hz, εξοικονομώντας ενέργεια και επιτρέποντας στην Apple να προσθέσει τη δυνατότητα στη νέα της σειρά.

Λειτουργεί παρόμοια με το Apple Watch, όπου θα μπορείτε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις, την ώρα και τα επίπεδα μπαταρίας χωρίς να «ξυπνάτε» την οθόνη. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Always-on Display μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPhone σας για να εξοικονομήσετε λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ενεργοποιήστε το απτικό πληκτρολόγιο

Ως μέρος του iOS 16, η Apple έφερε απτική ανατροφοδότηση στο δικό της πληκτρολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι όταν πληκτρολογείτε, μπορείτε να νιώσετε διακριτικά χτυπήματα ή δονήσεις κάτω από την οθόνη.

Για να το ενεργοποιήσετε, απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Ήχος και Απτικά → και μετά επιλέξτε «Σχόλια πληκτρολογίου». Ενεργοποιήστε την επιλογή «Haptic».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης