Εισβολή στην Ουκρανία: Μερικό «μπλόκο» από το Κρεμλίνο στο Facebook, το κατηγορεί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Εισβολή στην Ουκρανία: Μερικό «μπλόκο» από το Κρεμλίνο στο Facebook, το κατηγορεί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας κατηγορεί το Facebook  για «παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών»

facebook_logo_art
Μέτρα για μερικό περιορισμό της πρόσβασης στο Facebook, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor.

«Στις 25 Φεβρουαρίου, η Γενική Εισαγγελία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισαν να αναγνωρίσει το κοινωνικό δίκτυο Facebook ως εμπλεκόμενο στην παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Roskomnadzor.

Την προηγούμενη μέρα, το Facebook επέβαλε περιορισμούς 90 ημερών στη σελίδα RIA Novosti για διάδοση «ψευδών πληροφοριών». Η "Russia Today" χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου». Επιπλέον, όπως τόνισε η Roskomnadzor, υλικό από τέσσερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης — Zvezda, RIA Novosti, Lenta.ru και Gazeta.ru — υποβλήθηκε «σε λογοκρισία» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η μητρική Meta Platforms δεν έδωσε εξηγήσεις για τις ενέργειες αυτές, ενώ δεν απάντησε άμεσα και στα αιτήματα για άμεση απεμπλοκή των λογοκριμένων ρωσικών μέσων ενημέρωσης, πρόσθεσε η Roskomnadzor.

Ειδήσεις σήμερα:

«Παράθυρο» Ντομπρόβσκις για παράταση της δημοσιονομικής χαλάρωσης και το 2023

Επίδομα έως 210 ευρώ για 15 μήνες θα λαμβάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά που πτωχεύουν

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης