Κατερίνα Καινούργιου: Το γκράντε στυλ μιας «Κεντρικιάς»

Κατερίνα Καινούργιου: Το γκράντε στυλ μιας «Κεντρικιάς»

Η ανέλιξη της Κατερίνας Καινούργιου στην κορυφή της τηλεοπτικής πυραμίδας ως «κεντρικιάς» -κατά δήλωσή της- παρουσιάστριας γιορτάζεται -από την ίδια, τον  εαυτό της και την κερωμένη 
μπούκλα της- με μια εποποιία από στυλιστικές εξτραβαγκάνζες, καντάρια μάσκαρα και μια κολόνα που δεν άντεξε και λύγισε στο πέρασμά της ξανθιάς tv persona

Κατερίνα Καινούργιου: Το γκράντε στυλ μιας «Κεντρικιάς»
Δεν χρειάζεται να πάσχεις από OCD (Obsessive Compulsive Disorder, κατά κόσμον Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή) για να μπορείς να εκτιμήσεις τις ενδυματολογικές αρετές της υπερφυσικά τελειομανούς Κατερίνας Καινούργιου. Ξανθά μαλλιά, ανάμεικτα με τρέσες, ικανά να στείλουν την Barbie, τη Cindy και την Bibi-Bo στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, πληθωρικές βλεφαρίδες που προσφέρονται για σλάλομ ή έστω για ένα αναζωογονητικό υπνάκο κάτω από τη βαριά σκιά τους, δόντια πάλλευκα σαν τις βουνοκορφές των Αλπεων, μπούστο που αψηφά αναιδώς τον νόμο του Νεύτωνα, αψεγάδιαστα μακριά κανιά, μανικιούρ πιο διάσημα κι από τη ροζ περίοδο του Πικάσο. Πολλοί έχουν μεμφθεί την Κατερίνα Καινούργιου για την εμμονή της στην τελειότητα, στη σχεδόν εξωπραγματική εικόνα, εκείνη που ώρες-ώρες σε κάνει να σκέφτεσαι πως ίσως τελικά υπάρχει ζωή σε άλλους γαλαξίες και η ίδια έχει έρθει πρέσβειρά τους επί Γης, ελάχιστοι τηλεοπτικοί αστέρες/celebrities/αυτόχθονες της ντόπιας σόουμπιζ μπορούν να αναμετρηθούν με το στυλιστικό παλίμψηστο που έχει λανσάρει σε ένα αφόρητα ατελές τηλεοπτικό στερέωμα. Πόσο μάλλον φέτος όπου η πάλαι ποτέ καστανή με ελαφρύ wet look ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ είδε τον ευσεβή πόθο κάθε τηλεοπτικής ύπαρξης να ευοδώνεται και μεταμορφώθηκε -σύμφωνα με τον κύκλο της ζωής που κάνει την κάμπια πεταλούδα- σε κεντρική παρουσιάστρια. 

Και είπε να το γιορτάσει στυλιστική δόξη και ψιμυθιολογική τιμή. Αλλά καλύτερα να πάρουμε τα πράγματα με χρονολογική σειρά και να θυμηθούμε όσα έβαψαν τους τηλεοπτικούς δέκτες φούξια, μπλε και πτι-πουά στην πρώτη εβδομάδα προβολής της εκπομπής «Λόγω TiVis». Κι ας μην ξεχνάμε πως η «κεντρικιά» από την «εκκεντρικιά» δυο γράμματα απέχουν. 

Κλείσιμο


Ημέρα 1η   Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Μπλε



«Το μπλε της θάλασσας μεθάει, το άσπρο των σπιτιών μάς πάει», τραγουδούσε κάποτε η Σοφία Αρβανίτη, μπλε ήταν η ταινία που άνοιξε την περίφημη τριλογία του Πολωνού σκηνοθέτη Kριστόφ Κισλόφσκι, μπλε αίμα ρέει στις φλέβες των κατοίκων του Στρουμφοχωριού, κυανό είναι το χρώμα του κράνους των ειρηνευτικών στρατευμάτων του ΟΗΕ. Πώς θα μπορούσε λοιπόν η Κατερίνα Καινούργιου να μην τιμήσει το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας αλλά και του μπλε παπαγάλου στο τηλεοπτικό ντεμπούτο της ως «κεντρικιάς»; Συνεπικουρούμενο μάλιστα από ένα φρύδι που θα ’βαζες στοίχημα πως στο τόξο του είχε χτιστεί η γυναίκα του πρωτομάστορα (του χιλιοτραγουδισμένου γεφυριού της Αρτας) για να στεριώσει, το μπλε του στυλιστικού δόγματος «Καινούργιου» θάμπωσε τον ανταγωνισμό, ενδεχομένως και τον φωτιστή του στούντιο, στον οποίο αξίζουν εκτός από θερμά συγχαρητήρια και μια ντουζίνα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.


Ημέρα 2η  Τρίτη 20 Οκτωβρίου
Φούξια προς το ροζ 



Εξωμη και ζιβάγκο. Δεν πρόκειται για τίτλο του νέου, αστυνομικού ερωτικού δραματικού λογοτεχνήματος της Χρυσηίδας Δημουλίδου, αλλά για τη δευτέρα παρουσία της τηλεπαρουσιάστριας του ALPHA στο πλατό της εκπομπής της. Το σχήμα καμπάνας μάλιστα με το οποίο τελείωνε η ολόσωμη φούξια προς το ροζ φόρμα της Κατερίνας Καινούργιου έδωσε σημειολογικά τον τρόπο που η ίδια προσεγγίζει το νευραλγικής σημασίας πόστο της: δηλαδή με ευλάβεια θρησκευτικής κοπής. Μάλιστα, οι υπερμεγέθεις κρίκοι στα αυτιά αλλά και το βραχιόλι αλά Ποκαχόντας στον πήχη του αριστερού χεριού προσέδωσαν μια λουσάτη νότα στη λαϊκή απογευματινή τηλεοπτική ζώνη. Δεν ξέρει κανείς αν για την εν λόγω εμφάνιση της τηλεπαρουσιάστριας ράγισαν καρδιές, πάντως σίγουρα λύγισαν κολόνες, όπως ανάγλυφα αποτυπώθηκε στη selfie πουη ίδια ανέβασε στο Instagram. 
Λίγες ημέρες αργότερα απλώς απολογήθηκε για την υπερβολική χρήση Photoshop, η οποία παρεμπιπτόντως μπορεί να βλάψει σοβαρά την ψυχική υγεία του πολιτικού μηχανικού σας. 


Ημέρα 3η  Τετάρτη 21 Οκτωβρίου
Σπονδή στον μινιμαλισμό 



Την Τετάρτη δεν νηστεύουμε απλώς το κρέας και το λάδι, όπως προτρέπει το ποίμνιο η ορθόδοξη παράδοση, αλλά, σύμφωνα με τη στυλιστική αντίληψη της Καινούργιου, νηστεύουμε και το χρώμα. Αν ήταν τραγούδι η εν λόγω αμφίεση, δεν θα μπορούσε παρά να είναι το «Ασπρο μαύρο, όνειρα κάνω» με το οποίο η Αλέξια συμμετείχε για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το σωτήριον έτος 1987. 
Σικ, ανησυχητικά απλή για Καινούργιου, με προτεταμένο απειλητικά προς τον θεατή το τορνευτό μπούστο της και μια ανεπιτήδευτα επιτηδευμένη αλογοουρά, το πρώτο βιολί του «Λόγω TiVis» απέτισε τη δική του σπονδή στον μινιμαλισμό - μια εμφάνιση τόσο απέριττη, άρα και σπάνια, όσο εκείνη του Κομήτη του Χάλεϊ σε απόσταση ορατή από τη Γη.


Ημέρα 4η  Πέμπτη 22 Οκτωβρίου


Βοά το πουά


Είναι μη φουντώσει η «κεντρικιά» παρουσιάστρια, μην αρχίσει να παίρνει τον εαυτό της (και τον ρόλο της ως επικεφαλής) ζεστά. Τότε αρχίζει ο δύσκολος -για τη μέση Ελληνίδα μοδίστρα, μα απολαυστικός για το φιλοθέαμον κοινό και τα ηδονοθηρικά ένστικτά του- αποχωρισμός των εκατοστών υφάσματος. Γνήσια ρέκτης των τάσεων της μόδας, η Κατερίνα Καινούργιου για την Πέμπτη επέλεξε ένα πουά ασπρόμαυρο σορτς συνοδευόμενο από αμάνικο μαύρο τοπ που φλέρταρε παιχνιδιάρικα με την ομφάλια περιοχή της. Κι έτσι, για να κλείσει το μάτι στον τηλεθεατή και να διατρανώσει ότι αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών φόρεσε και μια high thigh μπότα, αφού είχε παλιόκαιρο τη μέρα που το αεροπλάνο του Φρανσουά Ολάντ προσγειωνόταν με γαλλικό σκέρτσο και νάζι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ημέρα 5η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Πεδιλόδερμο το εξωτικόν




 Οχι, όχι, μην πάει ο νους σας στο κακό. Δεν προσγειώθηκαν φανταστικά μυθικά τέρατα στα στούντιο της Πέτσα-Βακαλοπούλου. Απλώς για το κλείσιμο της εβδομάδας η Κατερίνα Καινούργιου αποφάσισε να ποντάρει τα ενδυματολογικά ρέστα της στο λεγόμενο look «πρώτο πρόγραμμα σε νυχτερινό κέντρο της παραλιακής λεωφόρου». Μαύρο κατάσαρκο δερμάτινο παντελόνι, μαύρο πουκάμισο με στρατηγικό άνοιγμα στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος (βλ. στέρνο), μαύρα σαν καλιακούδα νύχια και -εννοείται- μαύρο πέδιλο με ιλιγγιώδες στιλέτο τακούνι ήταν σαν να αποτίουν φόρο τιμής στις όπου γης BDSM κοινότητες ή έστω στο υπό εξαφάνιση επάγγελμα του βυρσοδέψη. Τι δηλαδή; Δεν μπορεί μια «κεντρικιά» να έχει κοινωνικοπολιτικές έως ακτιβιστικές ανησυχίες; 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης