Ειρήνη Χειρδάρη: Η δασκάλα της αποπλάνησης

Ειρήνη Χειρδάρη: Η δασκάλα της αποπλάνησης

Πώς γίνεσαι πλανεύτρα; Πώς γίνεσαι player; Eχει το φλερτ κανόνες και η κατάκτηση στρατηγική; Η συγγραφέας και sex editor Ειρήνη Χειρδάρη, που δημιούργησε μια ιντερνετική σχολή αποπλάνησης, απαντά θετικά

Ειρήνη Χειρδάρη: Η δασκάλα της αποπλάνησης
Μαθήματα σεξ μέσω Skype κάνει η γνωστή σε όλους sex editor Eιρήνη Χειρδάρη, η οποία καθοδηγεί βήμα-βήμα τους ενδιαφερόμενους ιντερνετικούς μαθητές της θέτοντας ως πρωταρχική προϋπόθεση στο αέναο παιχνίδι της αποπλάνησης την απόκτηση αυτοπεποίθησης.   


Μαθαίνεται το φλερτ;

H αποπλάνηση δεν είναι φλερτ, είναι η ολοκληρωτική κατάκτηση. Και είναι τέχνη. Ευγενής τέχνη. Περνάς από το μυαλό του άλλου για να φτάσεις στο σώμα, δεν είναι αυτοσκοπός το σώμα. Την καρδιά του θέλεις. Για να τη φας μέτρια ψημένη. Καταρχάς, για να γίνεις πραγματικά πλανεύτρα ή πραγματικά καλός παίκτης πρέπει να αναπτύξεις κάποιες δεξιότητες. Δεν πρέπει απλώς να υιοθετήσεις όσα διδάσκω, να πεις: «Σήμερα θα λειτουργήσω έτσι κι έτσι, να δούμε τι λέει κι αυτή η Χειρδάρη, αν έχει δίκιο». Οχι, με αυτή την έννοια, δεν διδάσκεται. Πρέπει να καλλιεργήσεις κάποιες ικανότητες μέχρι να τις κάνεις μέρος του χαρακτήρα σου. Εκεί πιστεύω έχω κερδίσει συγκριτικά με τους ξένους συναδέλφους μου, γι’ αυτό δεν έχω και δάσκαλο, μέντορα. Τους έχω παρακολουθήσει όλους προσεκτικά και έχω φτιάξει εντελώς δική μου θεωρία. Οι dating coaches, ειδικά, βασίζονται πολύ στις τεχνικές των players, το βλέπουν λίγο Χόλιγουντ το θέμα. Εγώ εστιάζω στο πώς αναπτύσσεται ένας άνθρωπος, πώς εξελίσσεται ένας μαθητής μου για να γίνει, μεταξύ άλλων, πιο γοητευτικός, ενδιαφέρων, σέξι, πιο καλός ομιλητής, πιο τρυφερός, πιο εκδηλωτικός στα συναισθήματά του, πιο αγαπησιάρης, και, ναι, πιο καλός στο φλερτ.
Κλείσιμο



Πόσο ρόλο παίζει η αυτοπεποίθηση; 

Σίγουρα η αποπλάνηση βρίσκεται και στην αυτοπεποίθηση. Μια γυναίκα ή ένας άνδρας χωρίς αυτοπεποίθηση δεν θα γίνουν ποτέ καλοί στην αποπλάνηση, και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στη δουλειά μου. Γιατί η αποπλάνηση αποτελείται από τρία σκέλη:

■ Eπιθυμώ κάποιον. 

■ Επιθυμώ να τον κατακτήσω.

■ Εχω την αυτοπεποίθηση για να το κάνω.

Ωστόσο όλοι γεννηθήκαμε με την αποπλάνηση, με αυτή την εσωτερική δύναμη να γοητεύσουμε τους άλλους, να τους κατακτήσουμε, να μας συμπαθήσουν. Για να μας δώσουν αυτό που θέλουμε. Κάποιοι την μπλοκάραμε στην εφηβεία, άλλοι την καλλιεργήσαμε, ανάλογα σε τι οικογένεια μεγάλωσε ο καθένας.  Δουλειά μου είναι με ειδικά τεστ και ασκήσεις να βλέπω ποια πράγματα στερούν την αυτοπεποίθηση του μαθητή και να τα αλλάξουμε. Το βλέπω αυτό πολύ εύκολα και πριν από τα τεστ, από το τι ψάχνει ο καθένας να βρει. Αν, για παράδειγμα, σου αρέσουν άνδρες με ωραίο σώμα, μην περιμένεις το τρόπαιό σου να σου δώσει αυτοπεποίθηση επειδή εσύ δεν έχεις ωραίο σώμα. Πρέπει να το αποκτήσεις. Για να έλξεις κιόλας αυτόν που θέλεις, να ταιριάζετε, να έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα (γυμναστική, διατροφή κ.λπ.). Αν θέλεις έναν άνδρα μορφωμένο επειδή εσύ νιώθεις να υστερείς σε αυτό, δεν θα πάει καλά. Πρέπει εσύ να μορφωθείς περισσότερο κι ας έχεις περάσει την ηλικία για σπουδές. Μπορείς να μορφωθείς από βιβλία, πάνω στην ψυχολογία, στη φιλοσοφία, στην πολιτική, στην ιστορία, όπου σου αρέσει. Το ίδιο είναι για όλα. Αν θέλεις έναν άνδρα κοινωνικό, αναρωτήσου εσύ αν είσαι. Αν θέλεις κάποιον επιτυχημένο επαγγελματικά, ίσως εσύ να έχεις μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα της ζωής σου. Θέλεις έναν άνδρα σούπερ σέξι; Μαζί σου, όλες αυτό θέλουμε. Είσαι όμως εσύ σούπερ σέξι; Αν όχι, γιατί δεν γίνεσαι, γιατί δεν το δουλεύεις; Στα σεμινάρια πρέπει να μάθω στους μαθητές πώς να γίνουν σούπερ σέξι, αλλά και πώς γίνονται απίστευτα καλοί εραστές και ερωμένες. Γιατί έτσι είναι, για να είσαι καλός στην αποπλάνηση πρέπει και το σεξ να είναι από ένα επίπεδο και πάνω.


Δεν είναι τρομακτικοί οι players - γυναίκες και άνδρες;

Η ακινδυνότητα είναι μεγάλο προσόν. Να φαίνεσαι ακίνδυνος. Σήμερα οι γυναίκες φοβούνται τους άνδρες και οι άνδρες τις γυναίκες, είναι αλήθεια. Γι’ αυτό δεν πιστεύω καθόλου πλέον στις femme fatale και στα επικίνδυνα κορίτσια ή αγόρια. Απ’ ό,τι έχω δει μέσω της δουλειάς μου με προσωπικές συνεδρίες, οι γυναίκες που έχουν τις συντριπτικά περισσότερες επιτυχίες είναι οι σέξι, απλές και πρόσχαρες. Πρόσεξε πάρα πολύ αν από άμυνα ή αμηχανία φαίνεσαι τελικά σνομπ. Εξάσκησέ το. Να φαίνεσαι σέξι, αλλά και συμπαθητική ταυτόχρονα. Χαμογέλα γλυκά στους άνδρες που σε κοιτάζουν. Αλλά όχι λάγνα. Τα πολύ λάγνα βλέμματα μπορεί μεν να οδηγήσουν κατευθείαν στο κρεβάτι, αλλά όχι στην αποπλάνηση. Δεν θα προλάβεις να πάρεις το μυαλό του, μόνο το μόριό του. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Ο επικίνδυνος τύπος player δεν περνάει πια. Μόνο σέξι, πρόσχαροι και συναισθηματικοί άνδρες. Αυτοί έχουν πέραση.



Πόσο ρόλο παίζει η ατάκα; Η πρώτη έξυπνη ατάκα που θα πεις στο φλερτ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν ατακαδόροι για να ιντριγκάρουν αυτόν που φλερτάρουν. Οι έξυπνες και ιντριγκαδόρικες ατάκες δουλεύουν μόνο όταν έχεις δημιουργήσει κοινό έδαφος και έχεις αναπτύξει συμπάθεια και σύνδεση με αυτόν που φλερτάρεις. Στα σεμινάρια, λοιπόν, μαθαίνουμε καταρχήν πώς να κάνεις αυτό. Πολλές φορές σήμερα δημιουργείται ανταγωνισμός άδικα στο φλερτ και πρόκειται καθαρά για μια μεγάλη παρεξήγηση (εφόσον και οι δύο ήθελαν ο ένας τον άλλον, γι’ αυτό μίλησαν). Εγώ τους συμβουλεύω να μη χρησιμοποιούν καν το «ελληνικό χιούμορ». Χιούμορ δηλαδή με κόμπλεξ μέσα, με αρνητική χροιά. Αν θες να δείξεις το κυνικό σου χιούμορ, μπορείς να το εξαντλήσεις στον αυτοσαρκασμό.

Η πνευματική πρόκληση βέβαια είναι πολύ σημαντική. Και οι άνδρες, ξέρεις, λένε ότι αυτό που ψάχνουν είναι μια γυναίκα να πηδήξει το μυαλό τους, όπως και οι γυναίκες ότι ψάχνουν έναν άνδρα να πηδήξει το μυαλό τους. Σύμφωνα με όλες τις καταγεγραμμένες στάσεις, βέβαια, αυτό δεν γίνεται... Να το ξεκαθαρίσουμε. (γελάει) Αλλά ναι, είναι καταραμένα σημαντικό στο φλερτ να ιντριγκάρεις το μυαλό του άλλου. Τα πρώτα sms πρέπει να τα προσέξεις πολύ. Αποφεύγεις εντελώς τα «και καλά» μηνύματα: «Καλημέρα, πώς είσαι σήμερα; Τι κάνεις; Eγώ εδώ, δουλίτσα». Αν μπεις στον κόπο να στείλεις μήνυμα, τότε πρέπει αυτό να αξίζει, να έχει μέσα εγκεφαλικό παιχνίδι. Οι άνδρες σε γενικές γραμμές τα πηγαίνουν πιο καλά στο εγκεφαλικό παιχνίδι με sms.


Ποιοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συνεδρίες; Δώσε μας το προφίλ ενός μέσου άνδρα και μιας αντίστοιχης γυναίκας.

Tριαντάρηδες είναι η συντριπτική πλειονότητα μέχρι στιγμής και στα δύο φύλα. Οι υπόλοιποι είναι ή 25-30 ή σαραντάρηδες. Λίγοι 50άρηδες. Κάτω από 25 δεν έχω κανέναν. Από ένα μορφωτικό επίπεδο και πάνω, πτυχιούχοι το 99% που παρακολουθούν τα σεμινάρια. Σέξι άνθρωποι. Οι γυναίκες μού έχουν κάνει περισσότερη εντύπωση. Εννιά στις δέκα είναι πραγματικά κούκλες. Αυτό που μου κάνει επίσης εντύπωση είναι ότι για τα σεμινάρια αποπλάνησης ενδιαφέρονται συντριπτικά περισσότερες γυναίκες. Στα πέντε γκρουπ γυναικεία έχω ένα μόνο ανδρικό - ενώ περίμενα ακριβώς το αντίθετο. Αρα μάλλον ισχύει αυτό που λένε, ότι οι γυναίκες έχουν γίνει κυνηγοί.


Πόσο ταμπού είναι να ζητάμε βοήθεια για θέματα φλερτ;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, δεν νομίζω ότι πιστεύει κάποιος σήμερα ότι είναι ταμπού. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι έχω να κάνω γενικά με πιο ψαγμένους ανθρώπους και πιο μοντέρνους. Εχουν ήδη διαβάσει βιβλία για σχέσεις, φλερτ και σεξ, έχουν ταξιδέψει, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια συναδέλφων μου στο εξωτερικό, άλλοι  κάνουν και ψυχανάλυση, άλλοι πηγαίνουν εύκολα σε relationship coach ή σύμβουλο σχέσεων, είναι ήδη υποψιασμένοι δηλαδή οι μαθητές μου. Εχω ακόμη και επαγγελματίες που παρακολουθούν τα σεμινάρια, έχω για μαθητές συγγραφείς που γράφουν self-help βιβλία για τις σχέσεις ή το dating ή το pick-up.

Πώς μπορεί κανείς να μάθει πληροφορίες και να δηλώσει συμμετοχή στη Σχολή Αποπλάνησης;
Στέλνοντάς μου mail στο eirini@sexelixis.gr. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης