Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι της Θράκης: Τι δείχνει το DNA για τη γενετική τους σχέση

to-ypourgeio-paideias-vaftizei-tourkiki-ti-mousoulmaniki-meionotita-tis-thrakis

Πώς εξισλαμίστηκαν οι πληθυσμοί της Θράκης- Τι δείχνουν οι έρευνες του γενετιστή Κ. Τριανταφυλλίδη για τη γενετική σχέση Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Δ. Θράκης- Απαντήσεις κόλαφος για τους τουρκικούς ισχυρισμούς

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες τον τελευταίο καιρό. Η Άγκυρα συνεχώς προβάλλει νέα αιτήματα και ζητά να γίνουν δεκτές απαράδεκτες και έωλες αξιώσεις της. Ένα όμως από τα ζητήματα που δεν είναι καινούργιο αλλά συνεχώς ανακινείται από την τουρκική πλευρά, είναι αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη την οποία η Άγκυρα επιμένει να χαρακτηρίζει τουρκική.

Από τη Συνθήκη της Λωζάνης μέχρι σήμερα

Όπως είναι γνωστό, στη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) προβλέπεται ότι όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Τουρκίας εκτός από τις κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου θα εγκαθίστανταν στην Ελλάδα και αντίστοιχα όλοι οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας εκτός από τους Μουσουλμάνους της Θράκης θα εγκαθίστανταν στην Τουρκία. Η Τουρκία είχε ζητήσει να παραμείνουν στην Ελλάδα άλλες 200.000 Μουσουλμάνοι που ζούσαν μεταξύ Νέστου και Στρυμόνα, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Τι προβλέπει όμως η Συνθήκη της Λωζάνης για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης; Μήπως την χαρακτηρίζει τουρκική όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα;

Η απάντηση δίνεται στο άρθρο 45 της Συνθήκης.
389px-Ελληνες_Πομακοι_στην_παρελαση_της_25ης_Μαρτιου_2017

Article 45

The rights conferred by the provisions of the present Section on the non Moslem minorities of Turkey will be similarly conferred by Greece on the Moslem minority in her territory.

Επίσημη μετάφραση του Άρθρου 45 στα ελληνικά (1923)

Τα αναγνωρισθέντα διά των διατάξεων του παρόντος Τμήματος δικαιώματα εις τας εν Τουρκία μη μουσουλμανικάς μειονότητας αναγνωρίζονται επίσης υπό της Ελλάδος εις τας εν τω εδάφει αυτής ευρισκομένας μουσουλμανικάς μειονότητας.

Στην απογραφή του 1928 οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα ήταν 126.017. 102.621 ζούσαν στη Θράκη και 19.244 ήταν οι Τσάμηδες της Ηπείρου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι περίπου 120.000. Μέσα σε χρονικό διάστημα 80 περίπου χρόνων δηλαδή (από το 1928) ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 20% περίπου. Αντίθετα οι Έλληνες (με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης) της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου ,σήμερα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 5.000 όταν το 1923 ήταν περισσότεροι από 100.000.
ΠΟΜΑΚΟΙ

Ποιος καταπιέζει τη μειονότητα που ζει στην επικράτειά του είναι ξεκάθαρο από τους αριθμούς αυτούς. Ουσιαστικά η μειονότητα της Θράκης αποτελείται από τρεις ομάδες: τους τουρκόφωνους, τους Πομάκους και τους Ρομά (Αθίγγανους). Υπάρχουν και 3.000 περίπου Αλεβίτες (κυρίως ορεινοί Πομάκοι).

Η Τουρκία με το προξενείο της Κομοτηνής ως Δούρειο Ίππο, όχι απλά χαρακτηρίζει τη μειονότητα τουρκική, αλλά προβάλλει και μια σειρά από ανιστόρητους ισχυρισμούς για την καταγωγή, την προέλευσή της.

Βέβαια ευθύνη έχει και η ελληνική πλευρά, η οποία με τον νόμο 3065/1954 (ΦΕΚ Α’ 239, 9/10/1954), αρχίζει να χαρακτηρίζει τα σχολεία της μειονότητας ως τουρκικά. Επρόκειτο για ένα τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Παπάγου, το οποίο έγινε στο πλαίσιο της νατοϊκά επιβεβλημένης ελληνοτουρκικής φιλίας. Την ίδια περίοδο οι Πομάκοι στους οποίους έχουμε αφιερώσει ειδικό άρθρο (14/1/2018), άρχισαν να θεωρούνται τουρκικής καταγωγής για να ξεχωρίζουν από τους Πομάκους της Βουλγαρίας. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε (1954) στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και του κομμουνιστικού κινδύνου από τον Βορρά.

Τον Μάρτιο του 1972 τα σχολεία άλλαξαν πάλι όνομα και έγιναν μουσουλμανικά ή μειονοτικά. Πώς όμως βρέθηκαν οι Μουσουλμάνοι στη Θράκη; Έχουν δίκιο οι Τούρκοι που ισχυρίζονται ότι οι Οθωμανοί ήρθαν στη Θράκη ως κατακτητές;
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-1920

Η ιστορία των Μουσουλμάνων της Θράκης

Η πρώτη αναφορά για μουσουλμανικούς πληθυσμούς στη Ροδόπη γίνεται στην «Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής. Συνεπώς οι τουρκικοί ισχυρισμοί για αυτόχθονες Μουσουλμάνους της Θράκης πέφτουν στο κενό.

Το 1321 οι εμφύλιοι πόλεμοι ανάμεσα στον Ανδρόνικο Β’ και τον Ανδρόνικο Γ’ έχουν επίκεντρο τη Θράκη. Τον ίδιο χρόνο ο Ορχάν λεηλατεί τα παράλια της Θράκης. Συνεπώς η πρώτη οθωμανική παρέμβαση στη Θράκη γίνεται τότε. Το 1341, 6.000 Σελτζούκοι του Σαρουκάν έρχονται ως μισθοφόροι της Άννας, μητέρας του ανήλικου αυτοκράτορα Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγου για να αντιμετωπίσουν τους Τουρκομάνους του Καντακουζηνού. Αυτοί οι Σελτζούκοι αυτονομούνται στη Θράκη.

Το 1342 ο Ιωάννης Καντακουζηνός εγκαθιστά 28.000 Τουρκομάνους στη Θράκη. Το 1345 κι ενώ έχει αρχίσει η κυριαρχία του Στέφανου Δουσάν, 16.000 Οθωμανοί αλωνίζουν στην κυριολεξία όλη τη Θράκη. Στο β’ μισό του 14ου αιώνα αρχίζει το παιδομάζωμα που πλήττει ιδιαίτερα τη Θράκη.

Σταδιακά οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Θράκης αραιώνουν. Μετά την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς μεταφέρθηκαν σ’ αυτή Μουσουλμάνοι έποικοι. Πάντα όμως αποτελούσαν ασήμαντη μειοψηφία. Δύο καθοριστικά γεγονότα όμως άλλαξαν τις ισορροπίες στην περιοχή. Η άφιξη των Γιουρούκων από τη Μικρά Ασία και η καθολική αλλαξοπιστία των Πομάκων γύρω στο 1627. Οι Μουσουλμάνοι ενισχύθηκαν οι Οθωμανοί (Τούρκοι) όμως έφθιναν. Οι Γιουρούκοι ήταν αρχαιοελληνικό, περιπλανώμενο φύλο της Μικράς Ασίας που εξαπλώθηκε σε όλη την έκταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας ,ενώ ορισμένοι από αυτούς, κυρίως στη Ροδόπη εξισλαμίστηκαν βίαια. Για τους Πομάκους έχουμε αναφέρει ότι πιθανότατα είναι απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων και η μόνη σχέση με τους Τούρκους είναι η θρησκεία.

Στους Ρομά έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε άρθρα μας στο παρελθόν. Η πρώτη εμφάνιση αθίγγανων στην Κωνσταντινούπολη έγινε το 1050. Τις πρώτες δεκαετίες του 14ου αιώνα κατά τον Νικηφόρο Γρηγορά πέρασαν στη Θράκη και τη Μακεδονία και έφτασαν τελικά ως την Ισπανία. Άλλη αναφορά για αθίγγανους στον ελλαδικό χώρο γίνεται από τον φραγκισκανό μοναχό Συμεών, ο οποίος κάνει μνεία για παρουσία τους έξω από την πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης το 1323. Όπως έχουμε αναφέρει κοιτίδα των Ρομά είναι η Ινδία.
we654named

Τι δείχνει το D.N.A. Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης;

Τα ιστορικά στοιχεία όπως είδαμε, δείχνουν αναμφισβήτητα ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Τούρκους. Τι δείχνει όμως το DNA;

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, στο βιβλίο του «Genetic Origins of the Greeks», 2018, εκδόσεις Δέσποινας Κυριακίδη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει τα αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών του.

Τα γενετικά δεδομένα των Ρομά, συμφωνούν με τα αποτελέσματα γλωσσικών, ανθρωπολογικών μελετών και δείχνουν ότι οι πληθυσμοί τους διαφοροποιούνται από τους τοπικούς ευρωπαϊκούς λαούς, όσον αφορά τη γενετική τους σύσταση και δείχνουν την προέλευσή τους από την Ασία.

Φαίνεται ότι οι Ρομά της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, είναι απόγονοι ενός προγονικού πληθυσμού της Ινδίας που παραδοσιακά σήμερα αναφέρεται σήμερα ως Doma ή Domna. Οι πρόγονοι των Ευρωπαίων Ρομά ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Παντζάμπ της ΒΔ Ινδίας, πριν από 1.500 χρόνια περίπου. Συνεπώς οι Ρομά διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους Έλληνες σε σχέση με τη γενετική σύστασή τους.
GREECE-TURKEY-RELIGION-eskiDIPLOMACY_1549336039

Το DNA των Πομάκων, έδειξε ότι πιο κοντά γενετικά σ’ αυτούς είναι οι Έλληνες και οι Βούλγαροι, παρά οι Τούρκοι. Όπως έγραψε ο Π. Θεοχαρίδης, οι Πομάκοι είναι απόγονοι ενός αρχαίου θρακικού πληθυσμού, των Αγριάνων, που ζει στην περιοχή για χιλιάδες χρόνια. Επίσης, παρουσιάζουν διαφορετικό γενετικό πρότυπο από τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης.

Τα συνολικά αποτελέσματα στο επίπεδο του DNA, δεν δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων του νομού Ροδόπης. Οι διαφορές στη θρησκεία και τη γλώσσα, δεν αντιστοιχούν σε γενετικές διαφορές, αλλά οφείλονται στον εξισλαμισμό μέρος του χριστιανικού πληθυσμού της Θράκης.

Το πληθυσμιακό δείγμα των πεδινών Μουσουλμάνων του νομού Ροδόπης, δείχνει ελάχιστες γενετικές αποκλίσεις από το δείγμα του χριστιανικού πληθυσμού της περιοχής.

Οι γενετικοί δείκτες, δεν αποκάλυψαν γενετική διαφοροποίηση ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους πεδινούς Μουσουλμάνους, που διαφοροποιήθηκαν θρησκευτικά και πολιτισμικά, τους τελευταίους έξι αιώνες.
katsiveloi

Μάλιστα, ο χριστιανικός πληθυσμός της Ροδόπης, εναρμονίζεται με τα γενετικά δεδομένα του ευρύτερου πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ επίσης δεν διαφέρει κι από αντίστοιχα δείγματα ελληνικών πληθυσμών μικρασιατικής καταγωγής αλλά και πληθυσμών από τις ακτές του Αιγαίου και του Μαρμαρά. Αυτό το γεγονός, οφείλεται στη δημογραφική ενδυνάμωση της Θράκης από Έλληνες άλλων περιοχών, μετά τον 16ο αιώνα.

Κλείνοντας, ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει:

«Η μεγάλη γενετική ομοιότητα ανάμεσα στις δύο θρησκευτικές κοινότητες (Χριστιανοί και πεδινοί Μουσουλμάνοι) της Δυτικής Θράκης θα μπορούσε να αποδοθεί στην κοινή προ-οθωμανική τους καταγωγή.

Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι τα ιστορικά και τα γενετικά στοιχεία δεν… συγκινούν τους Τούρκους. Ωστόσο, οι Έλληνες οφείλουμε να γνωρίζουμε την πραγματικότητα για μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως η Θράκη και να αποφεύγουμε λάθη όπως αυτό του 1954, τα οποία μπορεί να έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Πηγές: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΡΟΔΑΚΗΣ, «ΘΡΑΚΗ,ΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ», Εκδόσεις Γόρδιος.
ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΤΗΣ, «Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», ΚΟΜΟΤΗΝΗ 1985.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (74)

Σουνι

δεν υπάρχει χώρα χωρίς μπασταρδεμενο πλυθησμο Τι δεν καταλαβαινετε

Να μην το παρακάνουμε κιόλας

Οι πομάκοι.....αγριάνες, οι γιουρούκοι αρχαίοι έλληνες, γενικότερα οι νεοέλληνες....εξωγήινοι ! Με αυτή την πραγματικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο και παράξενη πιλάλα να ψάχνουμε αρχαιοελληνικό DNA στην κάθε πληθυσμιακή ομάδα που κατοικεί στον ελλαδίτικο χώρο αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι οι νεοέλληνες είναι ένας λαός πού προήλθε από την μείξη όλων των υπόλοιπων βαλκανικών λαών και όχι μόνο. Για την Δυτική Θράκη προσωπικά ξέρω από πρώτο χέρι ότι ελληνόφωνοι δεν υπήρχαν. Ειδικά στον νομό Έβρου τα επώνυμα τα έδωσαν οι χωροφύλακες που πήγαν να υπηρετήσουν εκεί από την παλαιά Ελλάδα μετά το 1918.Ρωτουσε για παράδειγμα ο ενωματάρχης τον βουλγαρόφωνο νέο έλληνα πολίτη "πως λέγεται ο πατέρας σου "; "Τάνιο" απαντούσε εκείνος. "Α,ωραία, ας γράψουμε τότε σαν επώνυμο του το...Τανίδης" κοκ. Στο νομό αυτόν υπάρχουν και σήμερα πάρα πολλοί τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι με ελληνικά ονόματα.

αλεξ

εγω αντως ξερω οτι η θρακη αποτελουσε τμημα της οθωμανικς αυτοκρατοριας πριν απο την κατακτηση της κωνσταντινουπολης ακομα,και ηταν ηδη απο τον 14αιωνα περιοχη με αμιγως μουσουλμανικο πληθυσμο..πχ η αλεξανδρουπολη μεχρι το 1924 ειχε τουρκικη πλειοψηφια και ονομαζοταν επισημως καρα δεδετς,το διδυμοτειχο το ιδιο..οι ελληνες δεν αποτελουσαν ποτε πανω απο το 10 τα εκατο το πολυ των κατοικων της θρακης,μεχρι και αλβανοφωνους στον εβρο εδειξαν οι οθωμανικες απογραφες,και φυσικα βουλγαροφωνους..τωρα το πως εχουμε ελληνικη πλειοψηφια απο το 1930 και μετα,λιγο πολυ γνωστο,αποχωρησαν ολοι οι βουλγαρικης καταγωγης κατοικοι για βουλγαρια,πολλοι πομακοι βαφτιστηκαν ελληνες,εκατονταδες χιλιαδες ποντιοι απο την ανατολη μετεγκατασταθηκαν στη θρακη,ακομα και τη δεαετια του 90 εχουμε χιλιαδες ρωσοποντιων να εγκαθιστανται στην αλεξανδρουπολη,ενω οι τουρκοι του εβρου αναχωρησαν για ανατολικη θρακη..η θρακη μυριζει ανατολη,καιμην ξεχναμε οτι η κωνσταντινουπολη,η καρφδια δηλαδη της τουρκιας,βρισκεται πολυ πιο κοντα στην περιοχη απο οτι η αθηνα..

Ακόμα ένα άρθρο

που αποδεικνύει τα εγκληματικά απανωτά λάθη του Παπάγου και των υπουργών του...κάποιοι έγιναν εθνάρχες(τρομάρα τους) αργότερα

Λευθέρης

Κ. Στούμπα Μπράβο , εξαίρετο άρθρο. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει ένα ταξιδάκι στην περιοχή , να διαπιστώσει με τα μάτια του ποιοί είναι οι Πομάκοι. Ασπρη επιδερμίδα, γαλανά μάτια , ομορφες κοπέλες. Καμία σχέση με Μογγόλους...Αναμενόμενη η οργή των υπαλλήλων του Προξενείου παρακάτω σε σχόλια, αφού τους ξεμπροστιάζει...

Σχόλιο σε άσχετο άρθρο

Tι σχέση έχει η Μογγολία;

Stealthbomber

Ο εκγραικισμενις Αλβανός ( αρβανίτης ,) Στούκας (από το αλβανικό Stuka ) κ καραμπινατη αρβανιτοφατσα, δειχνει όλη τη βλακεία της φασιστικής σκέψης... Καμμία μελετη DNA δεν αποδείχνει καταγωγή σημερινών Γραικών /Greeks από αρχαίους Έλληνες / Hellenes... Άρα η μελέτη ότι Τούρκοι κ Γκρεκοι στη Γκατζολια έχουν παρόμοια DNA δείχνει ότι οι Γραικοί είναι..τουρκοσποροι κ οι Τουρκοι..είναι Τούρκοι.. Διότι επί Οθωμανικης .οι Τούρκοι βίαζαν τους ...μη Τούρκους. Οποιος βιάζει περνάει το DNΑ του στο βιασμενο .Τουρκοι κ τουρκοσποροι έχουν την ίδια τουρκοφατσα κ καμμία ομοιότητα με τις μούρες ελληνικών αγαλμάτων... " Γκεγκε " / Egege ?

Μια απορία

Είναι πολλά τα λεφτά Χάρη;Τζιτζί το σχόλιό σου πάντως...

Φανερός σκοπευτής

Ρε συ πλιατσικολόγε - Αλβανομογγόλε τι παραλήρημα είναι αυτό;

ΛΕΩΝ

Τελικά την έφαγες την βόμβα στο δόξα πατρί κ. stealth δεν την γλίτωσες.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Ο ιδιος ο κ.Στουκας, σε προηγουμενο ντοκουμενταρισμενο, οπως παντα, ιστορικο αθρο του αναφερει οτι ο ελληνικος πληθυσμος στην Ελλαδα του 1920 ηταν περιπου 6 εκατομμυρια και της τοτε Τουρκιας περιπου διπλασιος 12 εκατομμυρια που δηλωναν μουσουλμανοι. Αλλα βεβαια, τοτε, οπως και τωρα η εκταση της Τουρκιας ηταν.... 7 φορες περιπου μεγαλυτερη απο την εκταση της Ελλαδας! Φανταστειτε ποσο αραιοκατηκημενη απο τουρκους ηταν ολοκληρη η Μ.Ασια υστερα απο 450 χρονια υποτιθεται τουρκικης κατακτησης! Επομενως ποτέ η βυζαντινη αυτοκρατορια φυλετικα και πολιτιστικα, δεν εχασε τον ελληνικο της χαρακτηρα.Ολα ειναι κλεμμενα και πλαστογραφημενα απο τους τουρκους και τα αλλα κρατιδια μαριονετες, που εστησαν γυρω απο τον Ελληνισμο οι Ευρωπαικες Δυναμεις με τους ανταγωνισμους τους! Οι παραχαρακτες της ελληνικης Ιστοριας ξεσκεπαζονται με επιταχυνομενη ταχυτητα απο πολλες επιστημες σημερα! Γι αυτο τρωνε τα λυσσακα τους καθε φορα οι ανθελληνες απο τη δημοσιευση ιστορικων ντοκουμεντων!

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Δεν τα ξερεις καλα! Ιδιως αν εισαι κομουνιστης δεν ξερεις να διαβαζεις Ιστορια απο τις πηγες της τις γραφτες ελληνικες.Οι βυζαντινοι Ελληνες αρχοντες, οταν επετρεπαν στις περιοχες τους να εγκατασταθουν,εξαθλιωμενοι βαρβαροι και πριν τους χρησιμοποιησουν για μισθοφορους ή αλλες υπηρετικες δουλειες τους,τους...ε υ ν ο υ χ ι ζ α ν!!

Αγύριγος αμοιβαδοκέφαλος

Δηλαδή αποδείχθηκε ότι το DNA των Ρομά διαφέρει από το Ελληνικό;Μιλάμε για την ανακάλυψη του αιώνα.......

Royskytten

XaxaxaxaxaxaxaxXaxa

Αγύριγο κεφάλι

@24/05/2020, 19:48___________ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ!_____Σε ...πόνεσα;______Την ... ΑΛΗΘΕΙΑ είπα!

Αγύριγο κεφάλι

Εγώ, αυτά που γράφω στο πιό κάτω Σχόλιο μου, λέω ότι τα λέει η Ιστορία και φυσικά Καθηγητές Πανεπιστημίων!___________Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ασχημονούν κάτω από το Σχόλιο μου, ΠΟΙΟΙ λένε ότι τα ισχυρίζονται;

Γυριστό κεφάλι

Κυρ ''Αγύριγε'',μας έχεις πρήξει με τα ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΦΑΣΙΣΤΑΣ σε όλα τα σχόλια.Δεν βαρέθηκες;Και το υβρεολόγιό σου σκέτος οχετός,αυθεντικέ ''δημοκράτη'' μου εσύ.Για να μην αναφέρω τις απόψεις σου(από καθέδρας) επί παντός επιστητού.Γραφικός είσαι,δεν πας να δείς αν έρχομαι και να σταματήσεις να μας τα κάνεις πεπόνια;Αντε μυαλοκομένε.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Οι Τεχνες και οι Επιστημες, μετα την Οκτωβριανη Επανασταση, εγιναν απο τους κομουνιστες'' στρατευμενες'', δηλαδη επιτρεπεται να μην υπηρετουν την Αληθεια και την Τεχνη ,αλλα το ψεμα και την απατη, αν ειναι να ωφεληθει το Κομμα!Γι αυτο οι μεγαλυτεροι ψευτες και απατεωνες μετα το 1917 ηταν κομουνιστες. Γι αυτο και ο Τσιπρας ,πηρε απο κομουνιστικες τακτικες, και ειπε και εκανε τοσα ψεματα και απατες! Και εσυ, Αγυριγε, μη πολυγραφεις:οι ''κατω απο εμενα φασιστες''..., γιατι μοιαζεις με την ανοητη κοπελια, που διευκρινιζε στη μανα της οτι εκαμε'' τη δουλεια'' στο μυλωνα, γιατι τον εβαλε απο κατω της!Σου την κανουν τη δουλεια και οι απο κατω σου, Αγυριγε!

Αγύριγο κεφάλι

Οι Πανηλίθιοι εδώ μέσα ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ (που έγραψαν κάτω από το Σχόλιο μου) θέλουν να τους πω ότι είναι ...απόγονοι ("καθαρόαιμοι") του Λεωνίδα του Σπαρτιάτη και του εκ γενετής χωλού Αγησίλαου!_________Όμως οι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι "κράμα" Αράβων, Τούρκων, Σλάβων, Αλβανών και λοιπών αδιευκρίνιστων φυλών!____"Κράμα" όμως!..___..."Γερό" κράμα!____Πως λέμε ..."μπετόν-αρμέ" με πολύ ΛΑΣΠΗ μέσα!..

ξυδακι

ενημερωσου αγυριγε, οι ερευνες dna εγιναν και τα αποτελεσματα λενε οτι κατα 35% ειμαστε εξ αιματος ιδιοι με τους αρχαιους ελληνες και κατα πολυ μικροτερα ποσοστα μιξεις με άλλους λαους Φοινικες, σλάβους κλπ. Ενω πχ. οι Αλβανοι ειναι κατα 30% ιλλυριοι και κατα μικροτερα ποσοστα μίξεις με ελληνες, σλαβους κλπ. Ετσι, κατα 35% ειμαστε ιδιοι ακριβως με τους αρχαιους ελληνες και κατα το υπολοιπο 75% διαλεγουμε να ειμαστε ελληνες. Πειραζει;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης