Basket League, Ρέθυμνο - Άρης 70-63: Οι Κρητικοί «βύθισαν» τους κίτρινους

Basket League, Ρέθυμνο - Άρης 70-63: Οι Κρητικοί «βύθισαν» τους κίτρινους

Ένας «καυτός» Φράνκαμπ πήρε από το… χέρι το Ρέθυμνο και το οδήγησε στη νίκη (70-63) επί του Άρη, ο οποίος παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας

agor_0
Το Ρέθυμνο χρειάστηκε τουλάχιστον τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του αλλά και ο Άρης δεν πήγε πίσω καθώς κι αυτός σκόραρε με το σταγονόμετρο (0-6, 4’). Ο Φράνκαμπ έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση, σημείωσε δέκα πόντους σε έξι αγωνιστικά λεπτά και οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή έως το τέλος της περιόδου (17-15). Ο Άρης προσπάθησε να βρει πόντους από κοντινή απόσταση, αρχικά είχε λύσεις από τον Μποχωρίδη (9π.), στη συνέχεια έδωσε… μπάλες στον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς αλλά ο Μαυροβούνιος είχε 1/7 δίποντα.

Με ένα 4-0 σερί, οι Κρητικοί πάτησαν σε διαφορά έξι πόντων (21-15, 11:30), για να ακολουθήσουν οι διαδοχικοί πόντοι του Ντραγκίτσεβιτς. Ο τελευταίος σημείωσε 11 πόντους στη δεύτερη περίοδο, από την άλλη πλευρά βέβαια πάνω στην αμυντική αδυναμία του επένδυσε το Ρέθυμνο για να βρει εύκολους πόντους (28-23). Εκεί ο Άρης αντέδρασε με επιμέρους σκορ 1-9 και προηγήθηκε με 29-32 μετά τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών στη δεύτερη περίοδο. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 36-34 και αφού προηγήθηκε 7-0 σερί από τους γηπεδούχους ο Γκόρντον έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα καλάθια. Ο δε Άρης ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 0/7 τρίποντα και συνολικά 37% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ.

Ο Φράνκαμπ ήταν ζεστός και στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δικοί του πόντοι έδωσαν στην ομάδα του αέρα επτά πόντων (41-34, 21’). Ο Άρης βρήκε το πρώτο μακρινό σουτ έπειτα από σχεδόν 25 αγωνιστικά με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, αλλά ο παίκτης που τον κράτησε στο παιχνίδι ήταν ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (50-45, 27’). Ο Φράνκαμπ έκανε εξαιρετικό finish περιόδου καθώς είτε εκτέλεσε είτε δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και το Ρέθυμνο προηγήθηκε με διαφορά εννιά πόντων (59-50, 30’).

Ο Άρης κράτησε στο μηδέν το Ρέθυμνο για περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά στην τελευταία περίοδο (σ. σ. ο Φλιώνης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Φράνκαμπ), αλλά επιθετικά είχε τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη, κυρίως με τους Μποχωρίδη-Φιτζπάτρικ, με συνέπεια να μην μειώσει τη διαφορά περισσότερο από το 59-55. Ένα τρίποντο του Ραμόν Χάρις έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους (62-55, 34’), για να ακολουθήσουν τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Μποχωρίδη. Μια εντυπωσιακή τάπα από τον Γκόρντον στον Ντραγκίτσεβιτς κράτησε το +4 (65-61) για το Ρέθυμνο, περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Στα 38’’ πριν το τέλος οι διαιτητές καταλόγισαν επιθετικό φάουλ κατά του Λευτέρη Μποχωρίδη σε προσπάθεια του αρχηγού του Άρη να εκτελέσει για τρεις πόντους, σφύριγμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι «κίτρινοι». Δύο βολές του Φράνκαμπ έδωσαν μαξιλαράκι έξι πόντων (67-61, 34’’ πριν το τέλος) και σε συνδυασμό με το άστοχο τρίποντο του Φιτζπάτρικ, ουσιαστικά γράφτηκε ο επίλογος του αγώνα

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Ρέθυμνο ήταν λιγότερο… κακό από τον Άρη, είχε τον ηγέτη του με τον Φράνκαμπ και στο κρίσιμο σημείο έβαλε δύο μεγάλα σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ποιος άλλος; Ο Φράνκαμπ με 26 πόντους έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ενώ ο Γκόρντον έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ραμόν Χάρις με το τρίποντο που έβαλε στην τελευταία περίοδο έπειτα από έξι άγονα αγωνιστικά λεπτά της ομάδας του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Λαμόντ Μάρεϊ δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα. Ο Ντραγκίτσεβιτς ήταν η… χαρά του Ρεθύμνου στην άμυνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο μεγάλα σουτ από τους Χάρις, Φράνκαμπ γιατί διατήρησαν την πρωτοπορία για το Ρέθυμνο εκεί που ο Άρης προσπαθούσε να κάνει την ανατροπή.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το Ρέθυμνο έχασε εννιά αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης έπαιξε χωρίς σχέδιο στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Γκόρντον στον Μιλόσεβιτς στη δεύτερη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-34, 59-50, 70-63

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης