Προκριματικά Euro2020: Νίκη- θρίλερ της Γερμανίας στην Ολλανδία, η Ουγγαρία σόκαρε την Κροατία - Όλα τα γκολ της βραδιάς

Προκριματικά Euro2020: Νίκη- θρίλερ της Γερμανίας στην Ολλανδία, η Ουγγαρία σόκαρε την Κροατία - Όλα τα γκολ της βραδιάς

Οι Γερμανοί κέρδισαν στο 90΄τους «οράνιε» - Πέρασε από την Κύπρο το Βέλγιο - Μεγάλη νίκη για το Ισραήλ επί της Αυστρίας

germany-hol
Ηταν 24 Μαρτίου 2016 όταν η Ολλανδία, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θρηνούσε τον θάνατο του σπουδαίου Γιόχαν Κρόιφ και ο Ρόναλντ Κούμαν με τους παίκτες του ήθελαν να ζήσουν μια βραδιά που θα έκανε χαρούμενο ακόμη και τον Ιπτάμενο Ολλανδό. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς την Γερμανία, η οποία μπορεί να είναι σε μεταβατική περίοδο, αλλά είναι πάντα Γερμανία. Και αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν την ξεγράφεις. Ούτε καν όταν την έχεις στο δικό της μισό για ένα ημίχρονο, την ισοφαρίζεις από το 0-2 και την βλέπεις ανήμπορη να κάνει κάτι. Ενα μάθημα που πήραν με επίπονο τρόπο οι Οράνιε, οι οποίοι μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και είδαν στο 15' τον Σανέ να κάνει το 0-1 μετά το γύρισμα του Σουλτς και την πτώση του Ντε Λιχτ που γλίστρησε.

Στα επόμενα λεπτά ο Νόιερ είπε δύο φορές "όχι" με εντυπωσιακό τρόπο στον Μπάμπελ και στο 34' ο Γκνάμπρι με γκολάρα έκανε το 0-2, βάζοντας βάσεις νίκης. Ετσι έμοιαζε εκείνη την στιγμή δηλαδή, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλο παιχνίδι... Στο 48' ο Ντε Λιχτ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και στο 63' ο Ντεπάι μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2, με την Ολλανδία να έχει ψυχολογία, ρυθμό και έδρα. Στοιχεία που δεν έφταναν, όμως, όχι για να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση αλλά ούτε καν για να πάρει την ισοπαλία, όπως κατάλαβε στο 90', όταν οι Γκουντογκάν-Ρόις -οι δύο αλλαγές του Γιόακιμ Λεβ- συνδυάστηκαν ωραία και ο Σουλτς με πλασέ έγραψε το τελικό 2-3! Και είναι η πρώτη φορά μετά το 1966 που η Γερμανία πετυχαίνει 3+ γκολ στην Ολλανδία.



Οσο για το άλλο ματς του ομίλου, η Β. Ιρλανδία επικράτησε με 2-1 της Λευκορωσίας και έκανε το 2x2, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τα προκριματικά. Ο Εβανς στο 30' έκανε το 1-0, ο Στάσεβιτς στο 33' ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, αλλά οι γηπεδούχοι το κυνήγησαν ως το τέλος και δικαιώθηκαν στο 87', όταν ο Μαγκένις έγραψε το 2-1 και έδωσε το τρίποντο.

Κλείσιμο


3ος Όμιλος

1. Β. Ιρλανδία 6
2. Ολλανδία 3
3. Γερμανία 3
4. Εσθονία 0
5. Λευκορωσία 0

Επόμενη αγωνιστική (06/09)

Εσθονία – Β. Ιρλανδία
Λευκορωσία – Γερμανία

Πέρασε από την Κύπρο το Βέλγιο
Η αποστολή της Κύπρου ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη απέναντι στους Βέλγους και αποδείχθηκε και στην πράξη, με το 0-2 που διαμορφώθηκε από νωρίς. Στο 10' ο Αζάρ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, στο 18' ο Μπατσουαγί έκανε το 0-2 και από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήταν βασικά αδύνατο να αλλάξει κάτι, όσο κι αν το ήθελαν οι γηπεδούχοι. Ετσι, το Βέλγιο έκανε το 2x2 και έπιασε κορυφή στον όμιλο, ενώ η Κύπρος έμεινε στους τρεις βαθμούς και θα προσπαθήσει στη συνέχεια για το καλύτερο δυνατό.



9ος Όμιλος

1. Βέλγιο 6
2. Κύπρος 3
3. Ρωσία 3
4. Καζαχστάν 3
​5. Σκωτία 3
6. Σαν Μαρίνο 0

Επόμενη αγωνιστική (08/06)

Ρωσία – Σαν Μαρίνο
Σκωτία – Κύπρος
Βέλγιο – Καζαχστάν

Το απόλυτο η Πολωνία
Μετά τη νίκη της στην Αυστρία η Πολωνία έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο, κερδίζοντας με 2-0 την Λετονία. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν μόνο άμυνα και προσπάθησαν να «κλέψουν» το αποτέλεσμα, όμως άντεξαν μόνο για ένα ημίχρονο. Στο 76’ ο Λεβαντόφσκι έδωσε τη λύση και λύτρωσε τους γηπεδούχους, με τον Γκλικ να κάνει το τελικό 2-0 στο 84’.

Νέα καλή εμφάνιση από την ΠΓΔΜ, που μετά τη νίκη επί της Λετονίας έφυγε με το βαθμό από τη Σλοβενία. Οι γηπεδούχοι, που έχουν δύο ισοπαλίες από τα πρώτα παιχνίδια, προηγήθηκαν στο 34’ με τον Ζάιτς, όμως στο 47’ ο Μπάρντι έκανε το τελικό 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

7ος όμιλος

1. Πολωνία 6
2. Ισραήλ 4
3. ΠΓΔΜ 4
4. Σλοβενία 2
5. Αυστρία 0
6. Λετονία 0

Επόμενη αγωνιστική (07/06)

Λετονία – Ισραήλ
ΠΓΔΜ – Πολωνία
Αυστρία – Σλοβενία

Σοκ για την Κροατία
Η νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν με... μόνο 2-1 πριν λίγες μέρες, ήταν τελικά καμπανάκι ότι τα πράγματα στην Κροατία δεν είναι και τόσο καλά. Κάτι που μάλλον επιβεβαιώθηκε μετά την ήττα με το ίδιο σκορ από την Ουγγαρία, η οποία πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά του Euro 2020. Μια νίκη που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τους Μαγυάρους λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε. Με ανατροπή δηλαδή, αφού από το 13' ήταν πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Ρέμπιτς από κοντά (0-1). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ιδανικά και ισοφάρισαν στο 34' με το σουτ του Σαλάι από πλάγια εντός περιοχής, για να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση στο 76', όταν ο Πατκάι, μετά την εκτέλεση κόρνερ, νίκησε αρχικά τον Λέοβατς και στη συνέχεια τον Κάλινιτς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 μέσα σε αποθέωση. Για τον ίδιο όμιλο νωρίτερα η Ουαλία είχε κερδίσει με 1-0 την Σλοβακία.



5ος όμιλος

1. Σλοβακία 3
2. Ουαλία 3
3. Κροατία 3
4. Ουγγαρία 3
5. Αζερμπαϊτζάν

Νίκες για Ισραήλ και Σκωτία

Μεγάλη νίκη πέτυχε το Ισραήλ επί της Αυστρίας, που μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές παραμένει χωρίς βαθμό. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ζάχαβι, που μετά το γκολ του στο 1-1 με την Σλοβενία, έκανε χα τρικ. Ο Αρναούτοβιτς έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 8’, όμως η ανατροπή είχε έρθει μέχρι το ημίχρονο.

Ο Ζάχαβι αρχικά ισοφάρισε στο 34’ και στο 45’ έκανε το 2-1 για τους Ισραηλινούς. Τόσα λεπτά χρειάστηκαν και στην επανάληψη για να τελειώσουν τα πάντα, με τον Ζάχαβι στο 55’ να κάνει το 3-1 και τον Νταμπούρ στο 66’ το 4-1. Το μόνο που κατάφεραν οι Αυστριακοί ήταν να μειώσουν ξανά με τον Αρναούτοβιτς στο τελικό 4-2.



7ος όμιλος

1. Ισραήλ 4
2. ΠΓΔΜ 3
3. Πολωνία 3
4. Σλοβενία 1
5. Λετονία 0
6. Αυστρία 0

Μετά την ντροπιαστική ήττα από το Καζαχστάν με 3-0 η Σκωτία συνήλθε και κέρδισε το Σαν Μαρίνο, έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει. Οι Σκωτσέζοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’ με τον ΜακΛιν, ενώ τελείωσαν τα πάντα για το τελικό 0-2 με τον Ράσελ στο 74’. Νωρίτερα, στο άλλο ματς του ομίλου η Ρωσία είχε κερδίσει με 4-0 στο Καζαχστάν.



9ος όμιλος

1. Κύπρος 3
2. Ρωσία 3
3. Βέλγιο 3
4. Καζαχστάν 3
5. Σκωτία 3
6. Σαν Μαρίνο 0
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης