Super League, ΟΦΗ-Λάρισα 0-0: Ο ΟΦΗ δεν πήρε... ανάσα σε ματς-κακοποίηση!

Super League, ΟΦΗ-Λάρισα 0-0: Ο ΟΦΗ δεν πήρε... ανάσα σε ματς-κακοποίηση!

Το άγχος και των δύο ομάδων για τη νίκη-ανάσα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι! - Ο ΟΦΗ για άλλη μια φορά δεν κέρδισε και μένει σε τροχιά υποβιβασμού, ενώ η ΑΕΛ με το 0-0 στο «Γεντί Κουλέ» πήρε ένα πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια

4734321
Εξαιρετικές συνθήκες για ποδόσφαιρο, μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάκιστο θέαμα! Αν προσπαθούσε κάποιος να περιγράψει συνοπτικά το πλαίσιο και την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ ΟΦΗ και ΑΕΛ, που έμειναν στο 0-0 στο Γεντί Κουλέ για την 23η αγωνιστική της Super League, θα μπορούσε να το κάνει με τον παραπάνω τρόπο.

Οι διαφορές των δυο «μονομάχων» αφορούσαν τη διάθεση να επιτεθούν και τον στόχο που είχαν στο παιχνίδι. Οι Ομιλίτες ήθελαν εναγωνίως τη νίκη, αφού έπρεπε να ανασάνουν βαθμολογικά, ενώ οι Θεσσαλοί θα έμεναν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία, όπερ και εγένετο. Εξάλλου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιτεθούν με κάθε τρόπο, δίχως αποτέλεσμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ μόνο περιστασιακά και με λίγους παίκτες.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Χάιμε Βέρα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην 11αδα, αναγκαστικές και μη. Ο Σωτηρίου έπαιξε ως βασικός στην εστία, ο Μπράουν και ο Γιαννούλης στα άκρα της άμυνας και οι Μιχόγεβιτς-Ποτουρίδης στο κέντρο της. Σακόρ και Νάστος πήραν θέση στον άξονα, ο Βαζ στα δεξιά, ο Κοροβέσης αριστερά και ο Νέιρα πίσω από τον Φερέιρα στο 4-2-3-1.

Από την άλλη ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με 5-4-1 και τον Κρίστινσον στο τέρμα, τον Μπράλιτς δεξιά στην άμυνα, τον Ζίβκοβιτς αριστερά και τους Μπέρτο, Μόρα και Γκοΐκοβιτς στο κέντρο της. Μιλοσάβλιεβιτς και Φατιόν έπαιξαν στον άξονα, ο Λεοζίνιο και ο Ντέλετιτς μπροστά τους και ο Νούνιτς στην κορυφή.

ΦΑΣΕΙΣ… ΜΗΔΕΝ!

Κλείσιμο
Με πολλή θέληση μπορεί κανείς να συμπεριλάβει καλές στιγμές στο «φιλμ» του αγώνα, αφού οι δυο ομάδες και ειδικά οι φιλοξενούμενοι ελάχιστα μπόρεσαν να φανούν απειλητικές. Η κατοχή ήταν σταθερά υπέρ των Κρητικών, όμως ο Φερέιρα ως κεντρικός φορ δεν μπόρεσε να απειλήσει και στο ημίχρονο ο Πέρσον τον μετακίνησε αριστερά, παίρνοντας τη θέση του Γιαννούλη. Μάλιστα ο Σουηδός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 88’, όταν κατάφερε να βρεθεί εξ επαφής με τη μπάλα μπροστά του, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε σωτήρια.

Νέιρα και Βαζ προσπάθησαν πολύ, αφήνοντας όμως ανολοκλήρωτες τις προσπάθειές τους, ενώ ο Σακόρ ήταν κακός και δεν έδινε ενέργεια στην ομάδα του. Οι αλλαγές των Ναμπί και Γιακουμάκη έγιναν μετά το 70’, μάλλον δικαιολογημένα, αφού αμφότεροι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών και δεν ήταν σε θέση να παίξουν περισσότερο.

Η ΑΕΛ κατέβηκε εμφανώς για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και τα κατάφερε, όντας συμπαγής αμυντικά κι αντιμετωπίζοντας τις διαθέσεις των παικτών του Βέρα. Απειλητικός ήταν μόνο ο Ντέλετιτς, δίχως κάποια σπουδαία φάση πάντως στο ενεργητικό του.

MVP: Ουδείς ξεχώρισε από τις δυο ομάδες, που προσέφεραν κάκιστο θέαμα. Καλή απόδοση είχε για την ΑΕΛ ο Μιλοσάβλιεβιτς, που ήταν παντού στο γήπεδο και βοήθησε τα μέγιστα στην καλή οργάνωση των φιλοξενούμενων στο γήπεδο.

Στο ύψος του: Φερέιρα. Με την κινητικότητα και την τεχνική του ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον είχε να επιδείξει επιθετικά ο ΟΦΗ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έστω κι αν η απειρία του φαίνεται στο παιχνίδι του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σακόρ ήταν απογοητευτικός με την απόδοσή του. Πολλά λάθη, αργός στις κινήσεις του, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του, με τον Βέρα να περιμένει σίγουρα περισσότερα από εκείνον.

Η «γκάφα»: Στο 88’ ο Πέρσον είχε «χρυσή» ευκαιρία να χαρίσει την πολύτιμη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, με τον Κρίστινσον να ενεργεί πιο γρήγορα και να αποκρούει σε κόρνερ.

Το «στραγάλι»: Στο 85’ ο Μιχόγεβιτς τραβάει και ρίχνει κάτω τον Μόρα μέσα στην περιοχή, σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά, με τον Ευαγγέλου να δείχνει «παίζετε». Κακώς δεν καταλόγισε την παράβαση. Μάλλον υπερβολικές οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τη φάση του 63', όταν ο Μπράλιτς μάρκαρε τον Φερέιρα μέσα στην περιοχή, ενώ στη φάση του 88', όταν ο Πέρσον έχασε τεράστια ευκαιρία εξ επαφής, ο Γιακουμάκης ήταν σαφώς εκτεθειμένος στο ξεκίνημά της. Συνολικά ο Ευαγγέλου μπορούσε να βγάλει και περισσότερες κίτρινες κάρτες, ειδικά σε παίκτες της ΑΕΛ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ έψαχνε τη νίκη για να μείνει «ζωντανός» στη μάχη για την παραμονή και ο ένας βαθμός δεν του αρκεί, ειδικά αφού φάνηκε πως ήθελε πολύ να σκοράρει, αλλά δεν είχε τον τρόπο. Αντίθετα η ΑΕΛ κατέβηκε στο Γεντί Κουλέ για την ισοπαλία και τα κατάφερε, μάλλον χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Νάστος (77’ Ναμπί), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (46’ Πέρσον), Βαζ (72’ Γιακουμάκης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα, Ποτουρίδης

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (92’ Γρομητσάρης), Μόρας, Λεοζίνιο (79’ Γιακιμόφσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (62’ λ.τ Σεσέροβιτς), Φατιόν
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης