Super League, Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1: Η καλή ΑΕΛ, ο κακός Παναθηναϊκός και... ο άσχημος διαιτητής!

Super League, Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1: Η καλή ΑΕΛ, ο κακός Παναθηναϊκός και... ο άσχημος διαιτητής!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το ματς! Γκολ (Μακέντα) και παίκτη παραπάνω (κόκκινη Γκοϊγκοβιτς) από το 1' - Όμως στη συνέχεια η μαχητική ΑΕΛ (1-1) εκμεταλλεύτηκε την... πράσινη ανυπαρξία, αλλά και τα φαλτσοσφυρίγματα του Παπαδόπουλου κι έφυγε από το ΟΑΚΑ με χρυσό βαθμό!

4697365
Ο Παναθηναϊκός δείχνει να μη μπορεί να συνέλθει μέσα στο 2019. Από τις γιορτές και μετά είναι άλλη ομάδα, συγκριτικά με την εικόνα που παρουσίαζε στο πρώτο μισό της σεζόν. Μέσα στο νέο έτος παρέμεινε δίχως νίκη, ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι όπου βρέθηκε με γκολ και αριθμητικό πλεονέκτημα από τα πρώτα δευτερόλεπτα! Ακόμα και τώρα απέτυχε να πάρει αυτό που έπρεπε και αυτό που βάσει των συνθηκών είχε γίνει αρκετά πιο εφικτό! Δικαιότατα, βέβαια, τα παράπονα για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μακέντα στο 87' σε ξεκάθαρη ανατροπή με τράβηγμα της φανέλας για να μη φτάσει στη μπάλα και την σπρώξει σε κενή εστία. Οι «βυσσινί» έφυγαν από το ΟΑΚΑ με έναν βαθμό παντελώς ανέλπιστο βάσει της εξέλιξης του ματς στα πρώτα λεπτά, καταβάλλοντας όμως και κάποια προσπάθεια μαζί με τη μαζική άμυνα και το ροκάνισμα του χρόνου στο φινάλε...

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός επιφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα. Έτσι, πέρα από τον Σωκράτη Διούδη κάτω απ΄τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά βρέθηκαν οι Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομμάτης και Ινσούα. Ο Τζανδάρης είχε ρόλο «κόφτη», με τους Κουρμπέλη και Δώνη να κινούνται πιο μπροστά, ο Εμμανουηλίδης κάλυψε δεξιά, ο Μπουζούκης ξεκίνησε να κινείται αριστερά όμως άλλαξε κατευθύνσεις αφήνοντας τον Ινσούα πολλές φορές να κάνει κουμάντο σε ολόκληρη την πλευρά και στην αιχμή του δόρατος ήταν ο Μακέντα.

Για την ΑΕΛ, κάθε σχέδιο πήγε στράφι από τα πρώτα δευτερόλεπτα με την αποβολή του Γκοΐκοβιτς για το πέναλτι που έκανε στον Μακέντα. Έτσι, στην εστία βρισκόταν ο Κρίστινσον και η αμυντική τετράδα (με τον Γκόλια να περνάει πλέον στο ματς και τον Μπαργκάν να θυσιάζεται και να δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του) απαρτίστηκε από τους Καρανίκα, Γκόλια, Ζίζιτς και Γιακιμόβσκι. Στο χώρο του κέντρου, οι Σεσέροβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς κρατούσαν τις θέσεις τους, με τους Ντέλετιτς (κυρίως) και Σικάβκα να παίρνουν μέτρα στις όποιες απόπειρες επίθεσης μετά το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Νούνιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να έχει κάνει ούτε παραγγελία ξεκίνημα με πέναλτι και γκολ από τα πρώτα δευτερόλεπτα, έπειτα από την τρομερή κατραπακιά στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα και την ανάγκη να παίξει και να πάρει αποτέλεσμα για την ψυχολογία του. Ο Μακέντα ανατράπηκε από τον Γκοΐκοβιτς στην περιοχή έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μαυρομμάτη και ο Ιταλός εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0. Όλα άλλαξαν με το αριθμητικό αβαντάζ των «πράσινων», που έδειξε διάθεση και επιχείρησε να τρέξει κάπως περισσότερο στα πρώτα λεπτά της αναταραχής και της προσπάθειας της ΑΕΛ να συνηθίσει με δέκα παίκτες. Πάλι παρατηρήθηκε πρόβλημα στην προσπάθεια να περάσει η μπάλα στην επίθεση από τον άξονα, οι κλειστοί χώροι περιόρισαν και ανάγκασαν τους πράσινους να παίξουν παράλληλο ποδόσφαρο και να ψάχνουν πότε τον Εμμανουηλίδη από δεξιά και πότε τον Ινσούα από αριστερά. Στο 23' ο Κουλιμπαλί είχε μια καλή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Παναθηναϊκός απλά υπερείχε δίχως να απειλεί και δίχως ν' ανησυχεί για το προβάδισμά του.

Κλείσιμο
Το «τριφύλλι» την πάτησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τραγικό λάθος του Μαυρομμάτη από δεξιά στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Ενώ περίμενε να προστατεύσει τη μπάλα και να κερδίσει το πλάγιο, ο Ντέλετιτς έκλεψε, μπήκε στην περιοχή, βρήκε χώρο στο αριστερό και έκανε το χαμηλό σουτ για το 1-1 στο 54ο λεπτό. Η ΑΕΛ τιμώρησε την αδυναμία του Παναθηναϊκού να μετουσιώσει την υπεροχή του και το αριθμητικό αβαντάζ από το πρώτο λεπτό, με την ομάδα του Δώνη να στέλνει πλέον συνεχώς τη μπάλα δεξιά στον Εμμανουηλίδη για σέντρες άνευ ουσίας... Στο τελευταίο ημίωρο κι αφού είχε περάσει εξ αρχής στο δεύτερο ημίχρονο ο Άλτμαν, μπήκε στο ματς ο Μουνιέ, ο Κουρμπέλης γύρισε πιο πίσω και ο Γάλλος ανέλαβε να φτιάξει επιθέσεις. Το ματς είχε γίνει πλέον μονόπλευρο, με την ομάδα του Τζιαλούκα Φέστα ν' αποφεύγει τους σοβαρούς κινδύνους, αφού ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η μπάλα έμπαινε στα καρέ του Κρίστινσον ήταν τα γεμίσματα. Στο 87ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Κουλιμπαλί με διπλή προσπάθεια προσπάθησε να στείλει τη μπάλα παράλληλα με την εστία κι εκεί πετάχθηκε ο Μακέντα, που όμως δεν έφτασε για να τη σπρώξει στα δίχτυα, όμως υπήρξε ξεκάθαρο πέναλτι με σε τράβηγμα της φανέλας του Ιταλού. Στις καθυστερήσεις, ο Κρίστινσον αντέδρασε σωστά σε ένα χαμηλό σουτ του Κουρμπέλη και στην κεφαλιά του αρχηγού του Παναθηναϊκού από το κόρνερ για να διατηρηθεί το 1-1 μέχρι το τέλος...

MAN OF THE MATCH: Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ έφτιαξε μια φάση μόνος του. Έκλεψε την μπάλα, ντρίμπλαρε, τελείωσε ιδανικά και με το γκολ του χάρισε ένα υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κρίστινσον στο φινάλε της αναμέτρησης είχε δύο καθοριστικές επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η νοοτροπία του Παναθηναϊκού που δεν προσπάθησε να τελειώσει το παιχνίδι έχοντας προβάδισμα στο σκορ και αριθμητικό πλεονέκτημα πάνω στο χορτάρι από το πρώτο λεπτό του ματς. Έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού, πολλά λάθη και μια εικόνα αποκαρδιωτική που έγινε ακόμη χειρότερη μετά την ισοφάριση της ΑΕΛ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φάνης Μαυρομμάτης πούλησε την κατοχή σε μία φάση έξω από την περιοχή, έχασε την μπάλα από τον Ντέλετιτς και έδωσε την δυνατότητα στον Σέρβο να βρει ανοιχτή την άμυνα, να πατήσει περιοχή και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαδόπουλος σωστά δίνει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο λεπτό. Ορθή και η απευθείας κόκκινη στον Γκοϊκοβιτς, καθώς δεν προσπαθεί να παίξει για την μπάλα αλλά γκρεμίζει τον Μακέντα. Στο 50᾽ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Καρανίκα στον Κουρμπέλη. Υπάρχει επαφή αλλά ο ρέφερι έκρινε πως δην ήταν αρκετή για να πέσει ο αρχηγός του ´´τριφυλλιού´´. Ο διαιτητής της συνάντησης, όμως, στο 89᾽δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε τράβηγμα του Ζίζιτς πάνω στον Μακέντα που δεν επέτρεψε στον Ιταλό σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα μέσα!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2019. Η ομάδα του Δώνη μπορεί να άρχισε ιδανικά το παιχνίδι, στην συνέχεια... έκατσε αλλά έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να φωνάζει για το πέναλτι μαρς που δεν έδωσε στο τέλος ο Παπαδόπουλος. Από την άλλη η ΑΕΛ πήρε μία ισοπαλία πολύ σημαντικά, δεν παράτησε το ματς και δικαιώθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63' Μουνιέ), Εμαννουηλίδης (75' Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46' Άλτμαν), Μακέντα
Λάρισα: Κρίστινσον, Μπαργκάν (7' Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (77' Μόρας), Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (59' Ακόστα), Καρανίκας, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης