Η επιτυχία της εθνικής ομάδας στίβου να πετύχει – και μάλιστα άνετα – την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έγινε αντικείμενο πανηγυρισμών από την ελληνική αποστολή στη Μαδρίτη και προκάλεσε πολύ μεγάλη ικανοποίηση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.
Η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καλαντζής και η ειδική γραμματέας Λούλα Καρατζά, συνεχάρησαν με θέρμη δια ζώσης τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τους προπονητές τους για την επίτευξη της παραμονής, ενώ μετέφεραν και τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Εν μέσω αυτού του κλίματος ευφορίας, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε στα μέλη της ομάδας την πρόθεσή της να εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τη χορήγηση πριμ 1.000 ευρώ κατ’ άτομο στους συντελεστές της επιτυχίας, είδηση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.
«Ενάντια στα προγνωστικά και στις προβλέψεις ειδικών και μη, ο ελληνικός στίβος βροντοφώναξε ένα ηχηρό «παρών» στη Μαδρίτη, χάρη στο πάθος και στην αγωνιστικότητα αυτών των παιδιών, που τα έδωσαν όλα για την ομάδα.
Πέρα από τις ευχαριστίες μας προς τα παιδιά μας, θα θέλαμε να τα διαβεβαιώσουμε ότι η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειές τους και θα φροντίζει να ικανοποιεί τις ανάγκες τους με όσα μέσα διαθέτει», δήλωσε λίγες ώρες αργότερα, κατά την άφιξη της Εθνικής στην Αθήνα, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.
Τα μέλη της αποστολής περίμεναν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Β’ ειδική γραμματέας, Ευγενία Νικολετοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ., Λαμπρινή Αναστοπούλου, Ξένια Αργειτάκη και Γιώργος Συμεωνίδης. Λίγη αργότερα, με την ομάδα συναντήθηκε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γιατρουδάκης και ο συντονιστής αναπτυξιακών εθνικών ομάδων Κ20-Κ18, Στέφανος Ματάκης, οι οποίοι επέστρεψαν από τις Σέρρες, όπου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20.
Κλείσιμο
Η παραμονή της ομάδας στην ελίτ της Ευρώπης και το πλασάρισμα στη 12η θέση, δεν ήρθε με τις ιδανικότερες συνθήκες για τον ελληνικό στίβο.
Ωστόσο, η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ κατάφερε, πολύ πριν από την αναχώρηση της ομάδας για τη Μαδρίτη, να εξασφαλίσει, στο μέτρου του δυνατού, τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για την προετοιμασία τους και αμέσως την επίτευξη του στόχου να τους ανταμείψει για την τεράστια προσπάθειά τους και το αίσιο αποτέλεσμα.
Η θερινή περίοδος για τον ελληνικό στίβου ξεκίνησε ιδανικά. Τα καλύτερα έρχονται σε μια «γεμάτη» χρονιά με πολλές διεθνείς υποχρεώσεις και προκλήσεις.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.