Miami Open: Η απίστευτη συγκυρία που έφερε τον Μένσικ από την απόσυρση, στην κατάκτηση του τίτλου
Ο Τσέχος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό αποκάλυψε ότι πριν το τουρνουά είχε πόνους στο γόνατο, που τον έφεραν μία... υπογραφή μακριά από την απόσυρση
Ο Γιάκουμπ Μένσικ έγραψε ιστορία στο Miami Open, καθώς κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά Masters απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έπαιζε για τον 100ο τίτλο της καριέρας του. Ο Τσέχος επικράτησε 2-0 σετ επί του Σέρβου και στη συνέντευξη τύπου ήταν πανευτυχής.
Εκεί, σχολίασε τον τελικό και την μεγάλη του νίκη, όμως αναφέρθηκε και στην μεγάλη περιπέτεια που πέρασε στο τουρνουά για να φτάσει στην κατάκτηση του. Ο Μένσικ, αποκάλυψε ότι ήταν ένα βήμα από την απόσυρση του απ' την διοργάνωση, καθώς είχε συνεχείς πόνους στο γόνατος. Όμως, το διάλλειμα για φαγητό που έκανε ο υπεύθυνος για τις συμμετοχές, του... έδωσε τον τίτλο.
«Δυο μέρες πριν από τον πρώτο μου αγώνα, ένιωθα ενοχλήσεις στο γόνατο. Έκανα εξετάσεις και δεν ήταν κάτι τρομερό, ήταν όμως μια μεγάλη φλεγμονή και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω. Πήρα παυσίπονα αλλά δεν βοήθησαν. Τη μέρα του αγώνα ένιωθα το ίδιο, προσπάθησα να ανεβώ στο διάδρομο και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Πήγα στον γιατρό του τουρνουά να πάρω το χαρτί και έμενε μόνο να το συμπληρώσω, για να αποσύρω τη συμμετοχή μου. Πήγα στο γραφείο του διαιτητή, αλλά εκείνη την ώρα έλειπε, είχε πάει για φαγητό. Οπότε πήγα στους φυσιοθεραπευτές, τους είπα ότι πονούσε το γόνατό μου, θα συμπλήρωνα το χαρτί και θα έφευγα. Ζήτησαν να το δουν, δοκιμάσαμε διάφορες θεραπείες για 30 λεπτά περίπου και μου είπαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και ότι αν έπαιζα δεν θα χειροτέρευε. Ο πόνος όμως ήταν πολύ έντονος. Ανέβηκα ξανά στον διάδρομο και πονούσα το ίδιο. Πήρα διαφορετικά παυσίπονα και με ανακούφισαν κάπως, οπότε είπα ας το δοκιμάσω. Με κάποιο τρόπο κατάφερα να κερδίσω το πρώτο παιχνίδι, μετά είχα μια μέρα κενό οπότε αυτό ήταν καλό για το γόνατο. Μέρα με τη μέρα ένιωθα καλύτερα και αυτό βοήθησε και το παιχνίδι μου. Τρελό, ε;»
Ο Μένσικ για να κατακτήσει το Miami Open, ξεπέρασε τα εμπόδια των, Μπαουτίστα Αγκούτ (2-1), Τζακ Ντρέιπερ (2-0), Σαφιούλιν (2-0), Μάχατς (άνευ αγώνα), Φιλς (2-0), Φριτζ (2-1) και Τζόκοβιτς (2-0).
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.