Δάκρυσε η μαμά της Εθνικής Αλεξάνδρα Ασημάκη με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Λυτρώθηκαν τόσες γενιές»

Δάκρυσε η μαμά της Εθνικής Αλεξάνδρα Ασημάκη με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Λυτρώθηκαν τόσες γενιές»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη σταμάτησε το πόλο, έγινε μητέρα, και επέστρεψε στα 35 της  για να οδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

asimaki_1
Η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η ομάδα πόλο που το 2004 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έμεινε για 16 χρόνια εκτός διοργάνωσης, αλλά τα κατάφερε το βράδυ του Σαββάτου (13/1) στο Αϊτχόφεν και εξασφάλισε μια θέση στο Παρίσι 2024. 

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ιταλία που χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σπουδαία εμφάνιση, βγαλμένη από τα παλιά, έκανε η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cydtt2nic02h)


Κλήθηκε στα 35 της στην Εθνική Ελλάδας για να αντικαταστήσει την τραυματία Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και οδήγησε την ομάδα στο... όνειρο. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cydsv5tql47l)


Εκείνη είχε παίξει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο αλλά 16 χρόνια μετά επιστρέφει στο Παρίσι. Από τότε έως σήμερα άλλαξαν πολλά εντός και εκτός πισίνας για εκείνη. 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cydv7a04pjv5)


Το 2011 ψηφίστηκε κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη και στον κόσμο. Κέρδισε με την Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας. 

Στο διάστημα αυτό κατέκτησε 3 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κέρδισε 2 Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βουλιαγμένη και ένα με τον Ολυμπιακό. 

Το 2020 σταμάτησε. Το 2021 έγινε μητέρα ενός κοριτσιού. Έγινε προπονήτρια και επέστρεψε στην ενεργό δράση για να οδηγήσει στην Α1 την ομάδα της, τον Άλιμο, που έβγαλε και στην Ευρώπη. 

Σε αυτή την εθνική ομάδα είναι μέλος τον τελευταίο μήνα. Την κάλεσε η Αλεξία Καμμένου για να βοηθήσει με την εμπειρία της και έγραψε ιστορία. 

Η κατά πολλούς κορυφαία Ελληνίδα πολίστρια όλων των εποχών δεν άντεξε μετά το παιχνίδι με την Ιταλία. Δάκρυσε και δήλωσε στην ΕΡΤ: 

«Όταν έρχεται, τελικά δεν ξέρεις τι να πεις. Είναι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν έχουμε βρεθεί. Από το 2012 κι έπειτα, δεν έχουμε καταφέρει να πάμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα πήραμε μια πανάξια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, σαν την Ιταλία. Νιώθω τόσο περήφανη, ειλικρινά, που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Μετά από 12 χρόνια έφερε την Ελλάδα μας ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δίνει λύτρωση σε τόσες γενιές, που κατά κάποιον τρόπο νιώθω ότι συνδέομαι. Και τις προηγούμενες που παλέψανε και δεν τα καταφέρανε και αυτά τα κορίτσια που τα κατάφεραν. Έχουν ζήσει και τις αποτυχίες.

Ξέρω ότι όσοι έχουν πονέσει και παλέψει γι' αυτή την ομάδα χαίρονται το ίδιο με εμάς σήμερα, γιατί είναι μία λύτρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει γερή, που έχει την οικογένειά μου γερή για να με στηρίζει και να είμαι κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Νιώθω ευλογημένη που είμαι εδώ.

Να έχει ο Θεός καλά αυτά τα κορίτσια. Έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τους ώμους αυτής της ομάδας. Τα καλύτερα έρχονται! Συγχαρητήρια σε όλους».






Ειδήσεις σήμερα:

Μέγαρα: Ο 4χρονος είναι σοβαρά και ο άλλος μου γιος είναι με λάμες στο χέρι, λέει ο πατέρας των παιδιών

Παρασκήνιο: Η προειδοποίηση Κασσελάκη σε Πολάκη μέσω τρίτου το βράδυ της Παρασκευής

Ο πρώτος έρωτας του Γκαμπριέλ Ατάλ ήταν με την ωραία Ζοΐς - αλλά είχε και εραστές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης