Δεύτερη φιλική νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβενίας: 88-77 στη βραδιά του Νίκου Γκάλη

Δεύτερη φιλική νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβενίας: 88-77 στη βραδιά του Νίκου Γκάλη

Η Ελλάδα επικράτησε ξανά της Σλοβενίας, αυτή τη φορά με 88-77, με τον Νίκο Γκάλη επίτιμο καλεσμένο, στη βραδιά που είδε τη φανέλα του να αποσύρεται

Mitoglou2
Η Ελλάδα έκανε το 2/2 απέναντι στη Σλοβενία (88-77). Με εντελώς διαφορετικό τρόπο, απ' ότι στο ματς της Λιουμπλιάνα, αλλά με την ίδια συνταγή. Η ομάδα πάνω απ' όλα. Στη νύχτα που ήταν αφιερωμένη στον θρυλικό Νίκο Γκάλη, η γαλανόλευκη είδε τους παίκτες της να δίνουν από κάτι, μικρό ή μεγάλο, στο παρκέ.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν για ένα ακόμη ματς... διψασμένος (16π., 11 ριμπ., 4 ασίστ), ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ξανά ουσιαστικός (17π., 5 ριμπ., 3 ασίστ) και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (9π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (9π.) πρόσθεσαν την... πινελιά τους.

Η Σλοβενία άφησε τον Λούκα Ντόντσιτς εκτός παρκέ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και με αυτή την κίνηση έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ισχύς της (18π., 1 ασίστ).

Το ματς
Η Εθνική είχε το πόδι στο... γκάζι στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξεκίνησε το ματς με 7-0 και 12-3, με τον Ντίνο Μήτογλου να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι και το δίδυμο Γουόκαπ-Λούντζη να δίνει ρυθμό.

Ένα δίποντο του Γουόκαπ έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, 20-9, με την Εθνική να μετράει 7/8 δίποντα και 3/5 τρίποντα. Και σε αντίθεση με το ματς στη Λιουμπλιάνα, είχε και τον έλεγχο στα ριμπάουντ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujwnga2oe3l)


Τα τελευταία δεύτερα της 1ης περιόδου δεν ήταν τα επιθυμητά. Η Ελλάδα βρήκε χώρο στο αντίπαλο καλάθι, με τους Σλοβένους να μην παίζουν... φανατική άμυνα, ωστόσο και η ελληνική προσπάθεια στην οπισθοφυλακή «πληγώθηκε» από τα περιφερειακά σουτ (2 τρίποντο ο Πρέπελιτς).

Το σερί της Εθνικής
Στη 2η περίοδο, το ματς ήταν ισορροπημένο, με τον Ντόντσιτς να είναι ο εκτελεστής της Σλοβενίας (18π.). Η Ελλάδα έκανε μερικά αβίαστα λάθη και έχασε το ρυθμό της.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujx3e00w5ip)


Υπήρχαν στιγμές που η άμυνα... ξελάσπωνε την Εθνική και της έδινε την ευκαιρία να τρέξει στην επίθεση. Μία τέτοια φάση, με τελικό αποδέκτη τον Αντετοκούνμο έκανε το σκορ 44-41. Το σερί της Εθνικής έφτασε στο 11-0 (από το 40-41 στο 51-41).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujxaaz7m8f5)


Όπως και στη Σλοβενία, έτσι και στην Αθήνα, η Εθνική είχε πολυφωνία: Μήτογλου 14, Λούντζης 11, Ρογκαβόπουλος 9, Γουόκαπ 7. Και αυτό μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujxcltom2s9)



Όσο η Εθνική έβρισκε τον τρόπο να... τρυπάει την άμυνα των Σλοβένων, μπορούσε να διατηρήσει και προβάδισμα ασφαλείας.

Στην 3η περίοδο, η μπάλα πέρασε αρκετά από τα χέρια του Παπαγιάννη, ενώ η πίεση της Ελλάδας ψηλά στο γήπεδο, έφερε και πάλι καρπούς.


Κλέψιμο του Γουόκαπ, καλάθι του Αγραβάνη για το 60-48. Η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, άνοιξε τη διαφορά στους 14 πόντους με το επί μέρους σκορ στην 3η (μετά από σχεδόν 5 λεπτά) να είναι 11-4.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujy7pf6ruix)


Άλλη ομάδα χωρίς Ντόντσιτς
Ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος έχει αρπαξει την ευκαιρία και με το παραπάνω, πέτυχε 2/2 τρίποντα και η διαφορά άνοιξε στους 20 πόντους (68-48).

Με τους Σλοβένους, χωρίς τον Ντόντσιτς στην πεντάδα τους, να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Στην 4η περίοδο, με τον σταρ των Ντάλας Μάβερικς να μένει στον πάγκο (όπως και οΚώστας Παπανικολάου, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις για 7 λεπτά στο ματς), οι Σλοβένοι επιχείρησαν να γίνουν περισσότεροι απειλητικοί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujykrwsiu3d)


Δίχως αποτέλεσμα. Η Εθνική με κοντά σχήματα (σέντερ τον Χατζηδάκη ή τον Μήτογλου) διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα δίχως να απειληθεί.

Το φινάλε για τους Σλοβένους ήταν πικρό, όχι επειδή έχασαν, αλλά γιατί ο Βλάτκο Τσάνταρ φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατό του. Αποχώρησε υποβασταζόμενος...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujyprj40s35)



Τα δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-58, 88-77.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης