Champions League: Σκέψεις της UEFA για αλλαγή έδρας του τελικού... λόγω των εκλογών στην Τουρκία

Champions League: Σκέψεις της UEFA για αλλαγή έδρας του τελικού... λόγω των εκλογών στην Τουρκία

Η UEFA ανησυχεί για πιθανές αναταραχές στην Κωνσταντινούπολη και έκανε ήδη ανεπίσημη επαφή με την πορτογαλική Ομοσπονδία για να φιλοξενήσει τον τελικό στη Λισαβόνα

Collage_Maker-12-May-2023-01-00-AM-6859
Η UEFA έχει συζητήσει για τη μεταφορά του τελικού του Champions League στο «Stadium of Light» της Λισαβόνας, εάν σημειωθούν αναταραχή στην Κωνσταντινούπολη μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ έχουν αποκτήσει προβάδισμα έναντι των Ρεάλ Μαδρίτης (1-1) και Μίλαν (0-2) για να φτάσουν στον τελικό, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί στο στάδιο «Ατατούρκ» στις 10 Ιουνίου, αλλά υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προοπτική αναταραχών εάν η διακυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τερματιστεί.

Η UEFA θα ήταν εξαιρετικά απρόθυμη να αλλάξει τον τελικό, καθώς η μεγαλύτερη διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει μεταφερθεί δύο φορές από την Κωνσταντινούπολη λόγω Covid το 2020 και το 2021, αλλά μπορεί να αναγκαστεί να εξετάσει μια καθυστερημένη αλλαγή καθώς η ασφάλεια των φιλάθλων είναι το κύριο μέλημά τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ματ Χιούζ της Daily Mail.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Konda που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να υπολείπεται σε ποσοστό αποδοχής έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες ενόψει των προεδρικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Κλείσιμο
Η δημοσκόπηση εμφανίζει τον Ερντογάν να εξασφαλίζει στην πρόθεση ψήφου 43,7% και τον Κιλιτσντάρογλου 49,3%, στερώντας του έτσι την απαιτούμενη πλειοψηφία που χρειάζεται για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναληπτικού γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 29 Μαΐου.

Αν και ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα και η UEFA μπορεί να αναγκαστεί να λάβει καθυστερημένη απόφαση, πηγές στο διοικητικό όργανο επέμειναν την Πέμπτη ότι δεν υπήρχε σχέδιο μεταφοράς του αγώνα από την Τουρκία, καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα.





Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγοι «αδειάζουν» τον Βελόπουλο για την Παναγία γκέισα - «Έχει ρατσιστική διάθεση»

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

Τραγωδία στην Άρτα: Μαζί στην κηδεία οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους - Δύο φορές συναντήθηκαν σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης