Άντριου Μπάρογουεϊ: Ίδρυσε hedge fund, αγόρασε την Καλλιθέα και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Άντριου Μπάρογουεϊ: Ίδρυσε hedge fund, αγόρασε την Καλλιθέα και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Διαβάστε την ιστορία του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Athens Kallithea, ο οποίος συνελήφθη στις ΗΠΑ μετά από καβγά με τη σύζυγό του

andrew_barroway_xr
Το όνομα του Άντριου Μπάρογουεϊ το ακούσαμε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2021, όταν από το... πουθενά έγινε ο ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλλιθέας.

Στις 20 Αυγούστου 2021 η ομάδα των νοτίων προαστίων της Αθήνα άλλαξε σελίδα στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς με τον Ελληνοαμερικανό Τεν Φιλιππάκο (τον άνθρωπο που είχε παίξει τεράστιο ρόλο στη μεταμόρφωση της ιταλικής Βενέτσια σε ένα τρομερά ελκυστικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ) να είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της αλλαγής.

Ο Φιλιππάκος ήθελε να δημιουργήσει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και με τη βοήθεια του Τζον Γκόλντμαν (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Βενέτσια) βρήκε τον χρηματοδότη που έψαχνε στο πρόσωπο του Μπάρογουεϊ...

Από εκείνον τον Αύγουστο ο ιδιοκτήτης της Καλλιθέας, ελάχιστα είχε απασχολήσει τα ελληνικά ΜΜΕ, μέχρι τη στιγμή που... καθυστερημένα μάθαμε ότι στις 25 Μαρτίου συνελλήφθη στο Άσπεν των ΗΠΑ με την κατηγορία της ενδοικογενειακής βίας καθώς φέρεται να είχε επιτεθεί στη σύζυγο του Σάρα Τσέιμπερς (με την οποία βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου).

Οπως δημοσιεύτηκε, εκείνο το βράδυ βρίσκονταν με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο «Limelight Hotel» στο Ασπεν και η αστυνομία της περιοχής δέχθηκε κλήση ότι ακούγονταν «φωνές» από το δωμάτιό τους. Ετσι τα όργανα της τάξης μετέβησαν εκεί, όπου τους άνοιξαν την πόρτα εκείνος και η γυναίκα του. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ στην ένορκη κατάθεση που πάρθηκε η σύζυγός του «εμφανίστηκε να κλαίει, είχε μελανιές στον αστράγαλο και τα γόνατα και αίμα στα χέρια της».

Οι αστυνομικοί ανέκριναν τόσο τον Μπάρογουεϊ όσο και τη γυναίκα του αλλά και την νταντά, ενώ όπως υποστηρίζεται η δεύτερη είπε στις αρχές ότι ο άνδρας της «προσπάθησε να την πνίξει με το ένα χέρι και την έριξε στο πάτωμα στο μπάνιο και μία δεύτερη φορά στην κουζίνα, ύστερα από έναν τσακωμό τους».

Η πλευρά του πρώτου ανέφερε πως εκείνος και η γυναίκα του περνούν ένα «δύσκολο» διαζύγιο με αντεγκλήσεις που αφορούν οικογενειακές αλλά και οι οικονομικές διαφορές.

Η νταντά από την πλευρά της, πάντα σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, κατέθεσε πως άκουσε «πριν το δείπνο να σπάνε γυαλιά», ότι «υπήρχαν τσακωμοί» και παράλληλα μετέφερε στους αστυνομικούς πως η γυναίκα του Μπάρογουεϊ της είπε ότι «ο Αντριου με χτύπησε».

Η Τσέιμπερς είναι η δεύτερη σύζυγος του Μπάρογουεϊ (παντρεύτηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2018), καθώς είχε προηγηθεί το διαζύγιο του με την Ελίζ Σίτνερ Μπάρογουεϊ (με την οποία έχει δύο παιδιά). Ο ιδιοκτήτης της Athens Kallitheas έγινε πατέρας για τρίτη φορά λίγο μετά το γάμου του και μάλιστα στο draft του 2019 εμφανίστηκε επί σκηνής μαζί με το νεογέννητο παιδί του.

Κλείσιμο
21286279



Από τη δικηγορία στα hedge fund κι από το χόκεϊ στο ποδόσφαιρο

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι ο Μπάρογουεϊ είναι ιδιοκτήτης μιας ελληνικής ομάδας, αλλά η προηγούμενη ενασχόληση του με τα αθλητικά δρώμενα στις ΗΠΑ ήταν αρκετή για να προκαλέσει σάλο.

Ο ιδρυτής του hedge fund Merion Investment Management εμφανίστηκε στο... προσκήνιο ως δικηγόρος με εξειδίκευση στις σύνθετες ομαδικές αγωγές οι οποίες είχαν να κάνουν με διεκδικήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη ενασχόληση του επέτρεψε να αποκτήσει τεράστια οικονομική επιφάνεια και αφού το 2009 ίδρυσε το hedge fund, το 2013 προσπάθησε να αγοράσει τους Ντέβιλς, ομάδα χόκεϊ επί πάγου στις ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δανείσει 30 εκατομμύρια δολλάρια στον σύλλογο. Η συμφωνία δεν προχώρησε, αλλά το 2014 αγόρασε τους Αριζόνα Κογιότς έναντι του ποσού των 152 εκατομμυρίων δολαρίων!

Πέντε χρόνια αργότερα πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του και παρόλο που ποτέ δεν έγιναν γνωστά τα ποσά της συναλλαγής οι εκτιμήσεις στις ΗΠΑ έκαναν λόγο για ένα deal που άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Απ΄αυτό το ποσό χρειάστηκε να ξοδέψει μόλις το 0,1% (300.000 ευρώ) για να αγοράσει την Καλλιθέα και να εμπιστευτεί το project στον Τεντ Φιλιππάκο.

Ο τελευταίος άλλαξε τα... πάντα όλα στην ομάδα ξεκινώντας από το όνομα (Athens Kallithea), τις φανέλες, το σήμα και κυρίως τη νοοτροπία και την κουλτούρα της ομάδας.

«Δεν βλέπουμε τις υπόλοιπες ομάδες ως αντιπάλους, αλλά ως δυνητικούς συνεργάτες», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Φιλιππάκος με την Καλλιθέα να παραμένει στη Super League 2 συνεχίζοντας την προσπάθεια της να αλλάξει επίπεδο και μετά να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τον Μπάρογουεϊ το ποσό των 300.000 ευρώ που δαπάνησε για την αγορά της Καλλιθέας μοιάζει με... ψίχουλα (μπροστά στα νούμερα που αναφέραμε από τις αθλητικές του επενδύσεις στις ΗΠΑ), αλλά πλέον το ερώτημα είναι αν τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι περιπέτειες με την αμερικανική δικαιοσύνη, προκαλέσουν τριγμούς και αναταράξεις στο ποδοσφαιρικό του πρότζεκτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Άστατος o καιρός μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη - Πού θα βρέξει το Πάσχα

Εκτεθειμένος μετά το φιλί με το παιδί ο Δαλάι Λάμα - Η διαδρομή και τα «πιστεύω» του

Το Σάββατο μετά το Πάσχα η προκήρυξη των εκλογών - Λήγει η προθεσμία για την ψήφο αποδήμων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης