Australian Open, Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 1-3 (6-7, 6-4, 4-6, 1-6): Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ρώσου

Australian Open, Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 1-3 (6-7, 6-4, 4-6, 1-6): Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ρώσου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό της Μελβούρνης και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open - Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τις ευκαιρίες του, ισοφάρισε σε 1-1, αλλά μετά την απώλεια του τρίτου σετ ο Ρώσος επικράτησε δίκαια

tsitsipas-arthro
Για τρίτη φορά (και δεύτερη συνεχόμενη) η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open σταματά ένα βήμα πριν τον τελικό... Με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, όπως και πέρσι, να κάνει μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση, ο Στέφανος για τρία σετ ήταν πραγματικά ανταγωνιστικός και κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν αυτός μπροστά στο σκορ, αλλά οι λεπτομέρειες (που κάνουν τη διαφορά σε τόσο κλειστούς αγώνες) ήταν με τον Ρώσο...



Ειδικά στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ όπου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-4, αλλά και στο φινάλε του τρίτου σετ όπου έκανε το καθοριστικό όπως αποδείχθηκε μπρέικ.

Γενικά ο Μεντβέντεφ , ο οποίος προέρχονταν από μια επική ανατροπή στους 8 (από 0-2, 3-2) έκανε απίστευτο σερβίς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι εκεί ήταν η μεγάλη διαφορά καθώς με εξαίρεση 1-2 γκέιμς ο Στέφανος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις.



Το ματς
Στο πρώτο σετ μέχρι το 4-4 δεν είδαμε παιχνίδι καθώς κι οι δύο σέρβιραν εξαιρετικά με τον Μεντβέντεφ να παίρνει από έναν πόντο σε δύο σέρβις γκέιμς του Στέφανου και τον Τσιτσιπά να μην παίρνει ούτε πόντο στα σερβίς του Ρώσου.

Κλείσιμο
Το πρώτο κρίσιμο σταυροδρόμι του 1ου σετ ήρθε στο 9ο γκέιμ με τον Μεντβέντεφ να φτάνει σε τριπλό μπρέικ πόιντ (συνολικά είχε 4) αλλά ο Στέφανος με τρομερή επιστροφή τα έσβησε όλα και κράτησε το σερβίς του. Εξακολουθούσε όμως να μη βρίσκει λύσεις στο σερβίς του αντιπάλου του για να φτάσουμε στο τάι μπρέικ...

Εκεί ο Στέφανος έκανε το μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Ρώσου και έφτασε να προηγείται με 4-1, αλλά ο αντίπαλος του πήρε τους επόμενους τρεις πόντους και προσπέρασε για πρώτη φορά στο 5-6 (με άσο όπου η μπάλα βρήκε για χιλιοστά τη γραμμή) και στον επόμενο πόντο ο Τσιτσιπάς έστειλε τη μπάλα άουτ για να τελειώσει το πρώτο σετ.



Η πρώτη αντίδραση του Στέφανου ήταν εξαιρετική καθώς με το «καλημέρα» στο δεύτερο σετ κατάφερε να κάνει το πρώτο του μπρέικ βρίσκοντας επιτέλους τρόπο να αντιδράσει στα σερβίς του.

Ο Μεντβέντεφ πήρε πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 3-3 (ο Στέφανος έσβησε δύο μπρέικ πόιντς, αλλά το έχασε με 2 αβίαστα λάθη) αλλά στο 4-4 ο Ρώσος έκανε όσα λάθη δεν έκανε μέχρι τότε (δύο φορές διπλό λάθος στο σερβίς κι άλλο ένα αβίαστο πάνω το φιλέ) για να έχουμε το δεύτερο μπρέικ για τον Έλληνα που σέρβιρε πλέον για το ματς. Ο Μεντβέντεφ έσβησε δύο σετ πόιντς, όμως ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο ράλι και το λάθος του αντιπάλου του έφερε το σκορ στο 1-1.



Το χαμένο σετ προκάλεσε την έκρηξη του Μεντβέντεφ, ο οποίος εκτός εαυτού κι από τις επιδοκιμασίες του κόσμου προς τον Τσιτσιπά, άρχισε να διαμαρτύρεται στον διαιτητή. Κι οι διαμαρτυρίες του είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι κατά την άποψη του σε κάθε πόντο ο Απόστολος Τσιτσιπάς έδινε οδηγίες στον Στέφανο... «Δεν το βλέπεις; Δεν το βλέπεις;», ούρλιαζε ο Ρώσος με τον διαιτητή να κοιτά σαστισμένος και να του απαντά ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψη του.



Κι η αλήθεια είναι ότι ο Μεντβέντεφ από το επεισόδιο με τον διαιτητή και μετά ήταν άλλος... άνθρωπος. Σα να έψαχνε την αφορμή για να ξεσπάσει κάπου, να βγάλει όλη την ένταση και μετά να αφοσιωθεί στο παιχνίδι του.

Στην εκκίνηση του τρίτου σετ βέβαια ο Τσιτσιπάς άγγιξε το μπρέικ και πάλι με το καλημέρα (προηγήθηκε 15-40), ωστόσο ο Ρώσος ηρέμησε βρήκε τα μεγάλα σερβίς και πήρε το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο το τρίτο σετ ήταν μια πιστή αντιγραφή του πρώτου με τον Μεντβέντεφ να παίρνει πανεύκολα τα σέρβις γκέιμς του, τον Τσιτσιπά να ζορίζεται περισσότερο και να φτάνουμε στο 4-5... Στο επόμενο γκέιμ ο Στέφανος δεν βρήκε κανένα καλό πρώτο σερβίς με τον Μεντβέντεφ να φτάνει σε τριπλό μπρέικ πόιντ και τελικά στη δεύτερη προσπάθεια να παίρνει το γκέιμ, το σετ και το προβάδισμα.



Ο Ρώσος συνέχισε και πάλι να έχει τρομερή αποτελεσματικότητα στο σερβίς του, ο Στέφανος όχι κι έτσι στο 1-2 του τέταρτου σετ έγινε 1-5 με δύο μπρέικ από τον Μεντβέντεφ που έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του σετ και στη νίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης