Australian Open, Τσιτσιπάς - Σίνερ 3-0 (6-3, 6-4, 6-2): Καταιγίδα Τσιτσιπά στη Μελβούρνη!

Australian Open, Τσιτσιπάς - Σίνερ 3-0 (6-3, 6-4, 6-2): Καταιγίδα Τσιτσιπά στη Μελβούρνη!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τρίτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του Australian Open (το πρωί της Παρασκευής), διεκδικώντας την παρθενική του συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης - Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά από εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 3-0 σετ του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ

tsitsipas01-mesa
Πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής στη Μελβούρνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς διέλυσε με 3-0 τον Γιανίκ Σίνερ (Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης) και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική τετράδα του Australian Open.

Αυτή θα είναι η τρίτη του παρουσία σε ημιτελικούς στη Μελβούρνη κι η δεύτερη συνεχόμενη (2019, 2021) με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει τον νικητή του αγώνα του Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Φελίξ Οζε Αλιασίμ ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10:30.



Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος του όμως με εμφανιση σαν την σημερινή ο Τσιτσιπάς δεν έχει πραγματικά να φοβάται τίποτα. Με απίστευτο σερβίς και με τρομερή σταθερότητα στα χτυπήματα από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντο, ο Στέφανος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του, ο οποίος ότι κι αν δοκίμαζε έπεφτε σε τοίχο... Πέρα όμως απο την αγωνιστική εικόνα του Στέφανου, αυτό που σήμερα έκανε τη διαφορά ήταν η πνευματική του ηρεμία και η συγκέντρωση του που του επέτρεψε να φέρει το παιχνίδι εκεί που πραγματικά ήθελε.

Το ματς
Κλείσιμο
Με τον Σίνερ να παίρνει τους δύο πρώτους πόντους στον αγώνα στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο τελευταίος βρήκε πολύ γρήγορα ρυθμό στο σερβίς του και με τέσσερις αναπάντητους πόντους έκανε το 1-0 για να ακολουθήσει αμέσως μετά το πρώτο μπρέικ στο ματς. Ο Σίνερ δεν έκανε καλό σερβίς, ο Τσιτσιπάς βρήκε τρομερά χτυπήματα σε όλες τις γωνίες και από νωρίς είχε φέρει το πρώτο σετ στα μέτρα του.



Ο Ιταλός μετά το 3-0 βρήκε ρυθμό στο σερβίς του και δε δέχθηκε άλλο μπρέικ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν απείλησε με μπρέικ τον Τσιτσιπά ο οποίος σερβίροντας εκπληκτικά έφτασε με σχετική άνεση στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3 μετά από 36 λεπτά.



Ο Σίνερ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς κατακτώντας το πρώτο γκέιμ στο 2ο σετ, αλλά δεν το χάρηκε για πολύ. Εξαιρετικό σέρβις γκέιμ από τον Στέφανο για το 1-1 για να ακολουθήσει νωρίς το νέο μπρέικ με τον Έλληνα πρωταθλητή να βρίσκει τρομερά χτυπήματα στα σερβίς του Ιταλού για το 2-1, αλλά να έρχεται η αναπάντεχη διακοπή του αγώνα λόγω... βροχής.



Οι ιθύνοντες του τουρνουά δεν αντέδρασαν γρήγορα στα απειλητικά σύννεφα, η οροφή της Rod Laver Arena δεν έκλεισε έγκαιρα και η νεροποντή προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα για περίπου 15 λεπτά. Αυτή η εξέλιξη λογικό ήταν να προκαλέσει μια ανησυχία για το κατά πόσο θα βγάλει εκτός ρυθμού τον Τσιτσιπά, ωστόσο δεν χρειάστηκαν παρά λίγα δευτερόλεπτα για να εξαφανιστούν τα όποια σύννεφα εντός αγωνιστικού χώρου. Σα να μην έγινε ποτέ η διακοπή συνέχισε να σερβίρει εκπληκτικά (ο Σίνερ δεν κέρδισε ποτέ πάνω από δύο πόντους στο σερβίς του) για να φτάει άνετα στο 2-0.



Ο Σίνερ πλέον έπαιζε για την επιβίωση του, αλλά στο 1-1 του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς ανάγκασε τους παρουσιαστές του Eurosport να φωνάξουν «πλάκα μας κάνεις;» με τα απίθανα χτυπήματά του που του έδωσαν και πάλι νωρίς το πολυπόθητο μπρέικ.



Στο επόμενο γκέιμ προηγήθηκε με 40-0, αλλά παραλίγο να πληρώσει τον ενθουσιασμό του καθώς με δύο αβίαστα λάθη ο Σίνερ για πρώτη φορά ισοφάρισε 40-40. Ο Ιταλός είχε την ευκαιρία που έψαχνε, αλλά δεν έφτασε ποτέ σε μπρέικ πόιντ. Ο Στέφανος βρήκε δύο καλά σερβίς, έκλεισε το γκέιμ και στο αμέσως επόμενο έκανε δεύτερο μπρέικ «σκοτώνοντας» την όποια ελπίδα είχε ο αντίπαλος του...

Πλέον το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ με τον Σίνερ να παίρνει απλά ένα ακόμη γκέιμ και τον Τσιτσιπά να κλείνει το ματς στο 6-2 μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά...

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης