«Πράσινο φως» για να συμμετέχουν σε αγώνες μαζικού αθλητισμού, ένα μικρό ποσοστό δρομέων, που δεν έχουν εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας, άναψε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.
Το συγκεκριμένο ποσοστό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 5%, σε αριθμό τουλάχιστον 300 συμμετεχόντων. Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών για να συμμετέχουν.
Η απόφαση θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: «Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.