Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το ντέρμπι της χρονιάς!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το ντέρμπι της χρονιάς!

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την ΑΕΚ (27/02, 19:30), σ΄ ένα ντέρμπι που αναμένεται να αποδειχτεί κομβικό για τη συνέχεια των δύο ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα

paoaek
Μετά από 23 αγωνιστικές, τους δύο μονομάχους χωρίζουν τρεις βαθμοί και η μεταξύ τους αναμέτρηση, πέρα από γόητρο, έχει και σημαντικότατο βαθμολογικό διακύβευμα. Με 44 πόντους, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 4η θέση, μία πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό, που είναι στην 5η, με 41. Διόλου παράλογα, λοιπόν, το ματς χαρακτηρίζεται εξάποντο και από άποψη βαθμολογίας, είναι το ντέρμπι της χρονιάς!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ |21+




Αλλαγή πορείας με τον Μπόλονι

Αν κάποιος χάριζε μια γυάλινη σφαίρα στους οπαδούς του «τριφυλλιού» στο τέλος Οκτωβρίου και τους έδειχνε την τωρινή βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, πιθανότατα θα αναζητούσαν το… τρικ που κρύβεται πίσω της. Και πώς όχι, αφού στις 24 Οκτωβρίου, όταν έμειναν στο 1-1 με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ, μετρούσαν πέντε ματς χωρίς νίκη και κατέγραφαν το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στο πρωτάθλημα! Ο Ντάνι Πογιάτος αποτέλεσε γρήγορα παρελθόν από τα «πράσινα» αποδυτήρια και η έλευση του Λάζλο Μπόλονι άλλαξε άρδην την εικόνα του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα το αήττητο σερί που σταμάτησε την περασμένη Δευτέρα στο Αγρίνιο (1-0 από τον Παναιτωλικό). Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, το «τριφύλλι» πανηγύρισε επτά νίκες και παραχώρησε δύο ισοπαλίες σε εννέα ματς

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ; Στην bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Αναζητώντας τα «κλειδιά» της βελτίωσης που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί κανείς στην αμυντική λειτουργία του. Με 16 γκολ παθητικό, δέχεται ως τώρα μόλις 0,7 τέρματα ανά 90λεπτο και διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα στη λίγκα, πίσω μόνο από τον Άρη (14) και τον Ολυμπιακό (11). Αντίστοιχα, τα 27 γκολ ενεργητικό προφανώς και δεν διεκδικούν… βραβείο παραγωγικότητας, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός έχει 12 διαφορετικούς σκόρερ φέτος και έξι παίκτες με τουλάχιστον δύο τέρματα (Καρλίτος 6, Μακέντα 4, Καμπετσής 3, Σανκαρέ 2, Αϊτόρ 2, Ιωαννίδης 2).




Αχίλλειος πτέρνα η άμυνα

Όπως συνέβη και στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή μέσα στη σεζόν, αντικαθιστώντας τον Μάσιμο Καρέρα με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο της για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Ο Ισπανός προπονητής έκανε το ντεμπούτο του στις 3 Ιανουαρίου και την ήττα 3-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο, στην πορεία η Ένωση έτρεξε νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, βελτιώνοντας την εικόνα της. Έκτοτε βέβαια, χρειάστηκε να μπει στο χορτάρι ακόμα έξι φορές και πανηγύρισε μόλις δύο νίκες, γεγονός που την απομάκρυνε οριστικά από την κορυφή του πίνακα.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με κορυφαίο live στοίχημα και σούπερ αποδόσεις! |21+

Στο ίδιο διάστημα, οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνισαν σημαντικότατα προβλήματα στην άμυνα, καθώς σε πέντε από τα έξι παιχνίδια τους δέχτηκαν ακριβώς δύο τέρματα και κράτησαν το μηδέν μόνο στο 0-2 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Συνολικά φέτος, μάζεψαν 27 φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους και διαθέτουν με διαφορά τη χειρότερη άμυνα από τις ομάδες της πρώτης εξάδας! Μάλιστα, από τα σύνολα που θα απάρτιζαν το μίνι πρωτάθλημα των play off, αν η κανονική περίοδος ολοκληρωνόταν σήμερα, είναι η μοναδική που δέχεται περισσότερο από ένα γκολ ανά 90λεπτο (1,17)!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις |21+

Προφανές ελαφρυντικό για τον Χιμένεθ και τους παίκτες του συνιστούν τα μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν. Ενδεικτικά, την εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απουσίασαν από τις προπονήσεις οι Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ και Ολιβέιρα, παίκτες που λογίζονται βασικοί στα πλάνα του Ανδαλουσιανού προπονητή.

bwin: Η καρδιά του ελληνικού πρωταθλήματος χτυπάει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και πληθώρα αγορών! |21+

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ θα αναζητήσει τη νίκη εκτός έδρας, ώστε να δημιουργήσει «μαξιλαράκι» ασφαλείας από τους «πράσινους». Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Μπόλονι γνωρίζουν πως ενδεχόμενο τρίποντο θα τους κρατήσει μέσα στο κόλπο διεκδίκησης της δεύτερης θέσης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον θα κυνηγούν ένα μικρό θαύμα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης