Κύπελλο ποδοσφαίρου, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3: Οι ρεζέρβες έκαναν τη δουλειά - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3: Οι ρεζέρβες έκαναν τη δουλειά - Δείτε τα γκολ

Ο Μαρτίνς ξεκούρασε βασικούς, αλλά οι «ρεζέρβες» του Ολυμπιακού άρπαξαν την ευκαιρία και την πρόκριση στην επόμενη φάσγ του Κυπέλλου Ελλάδας από το πρώτο ματς με το «διά περιπάτου» 3-0 στο Αγρίνιο - Μπρούμα, Βρουσάι, Σισέ τα γκολ της νίκης

5226600
Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε απόψε ο Ολυμπιακός τη ρεβάνς του Φαλήρου με τον Παναιτωλικό, αφού μετά το 3-0 που επικράτησε απόψε (20/1) στο Αγρίνιο στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού, μόνο με ένα «θαύμα» δεν θα πάρει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Μαλή, Βάντερσον, Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Λιάβα στα «6αρο-8άρια», τον Αλβαρες στο «10», τους Γιάκολις, Αριγίμπι στα άκρα και τον Αζάντι στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Ανδρούτσο, Παπαδόπουλο, Σισέ, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Πέπε, Μπουχαλάκη στον άξονα, τους Μπρουμά, Βρουσάι στα «φτερά» και τον Τιάγκο Σίλβα πίσω από τον «φουνταριστό» Χασάν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o8lqv4iyap-sf)



ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΛΛΑΓΕΣ
Κλείσιμο
Η ανάγνωση και μόνο των ενδεκάδων αποτυπώνει ανάγλυφα πως και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε rotation, κάτι που επηρεάζει τον παράγοντα συνοχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο «κερδισμένος» της υπόθεσης είναι συνήθως η ομάδα με μεγαλύτερη ατομική ποιότητα, κάτι που εκ νέου επιβεβαιώθηκε. Ο Παναιτωλικός δεν το «φοβήθηκε» το παιχνίδι, μπήκε να πάρει κάτι και δεν έμεινε πίσω, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έδειξε πιο ουσιαστικός/απειλητικός.


ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» «ΕΨΑΧΝΑΝ» ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΠΑΣΑ

Ο Πέπε έπαιρνε συνήθως την πρώτη μπάλα από τα στόπερ και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το «καλημέρα» διατεθειμένοι να παίξουν κάθετα. Την ίδια στιγμή οι Μπρούμα, Βρουσάι δεν έμεναν στον «ασβέστη» αλλά συνέκλιναν και είχαν πιο ελεύθερο ρόλο και στο 12' είδαμε την πρώτη «καθαρή» ευκαιρία του αγώνα Ο Μρούμα έπαιξε κάθετα για τον Χασάν, που «τρύπωσε» στην άμυνα των γηπεδούχων, πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε.

ΣΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΜΑ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΕΓΙΝΑΝ ΦΟΡ

Λίγο αργότερα (20') o Μπουχαλάκης με μακρινή μεταβίβαση έβγαλε τον Χολέμπας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, εκείνος σέντραρε, οι «κυανοκίτρινοι» δεν έδιωξαν, ο Βρουσάι έγινε κάτοχος της μπάλας, έστρωσε για τον Μπρούμα που με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Αν προσέξετε και τα δύο «φτερά» του Ολυμπιακού ήταν μέσα στα «καρέ» του Παναιτωλικού και έπαιζαν σαν φορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o6h9b05mcp-sf)


Αμέσως μετά (24') νέα κάθετη, αυτή τη φορά του Τιάγκο Σίλβα, έβγαλε τον Πορτογάλο σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ και το ημίωρο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να παίζει γρήγορα χωρίς και με την μπάλα, δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ
Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός θέλησε/προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Ο Αριγίμπι πήγε στο 1vs 1, επισκέφθηκε ορισμένες φορές με «αξιώσεις» τα καρέ του Κρίστινσον, όμως δεν έβγαλε «καθαρή» φάση (χάι λάιτ το γυριστό του Μαλή και η επέμβαση του Ισλανδού, που όμως είναι ως μη γενόμενη καθώς υπήρξε υπόδειξη για οφ σάιντ).

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε «ισορροπημένο», ενώ οι δύο ομάδες έδειξαν πως σταδιακά «σκέφτονταν» και τον αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθούσε, αν και με διαφορετικό τρόπο. Ο Παναιτωλικός βάζοντας στο ματς το «νέο» Μπαρμπόσα για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να κάνει το ντεμπούτο του, αλλά και τον Ματσόλα για να βρει ρυθμό, αν και λίγο αργότερα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προχωρώντας σε εκ νέου φρεσκάρισμα της ενδεκάδας του και δίνοντας αγώνες σε πιτσιρικάδες (π.χ. Σουρλής).

ΟΛΑ «ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ» ΣΤΟ 65' ΚΑΙ ΤΟ 2-0
Μέχρι το 65' υπήρξαν ορισμένες εκατέρωθεν «μικροευκαιρίες», αλλά τότε ουσιαστικά «τελείωσε» και ο αγώνας, σε ότι αφορά το όνομα του νικητή. Ο Ανδρούτσος βρήκε τον Χασάν μέσα στο «κουτί», ο Αιγύπτιος έκανε το εντυπωσιακό γυριστό και ναι ο Μελίσσας απέκρουσε, ο Βρουσάι πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε θέση (ξανά) «9», αφού και στο δεύτερο μισό τα «φτερά» του Μάρτινς πατούσαν περιοχή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o80bpjippl-sf)


Ο ΝΤΑΛΣΙΟ «ΦΛΕΡΤΑΡΕ» ΜΕ ΤΟ 1-2, Ο ΣΙΣΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 0-3
Με το 2-0 υπέρ τους οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε περαιτέρω δοκιμές (τους είδαμε με 4-4-2), οι «κυανοκίτρινοι» είδαν τον Ματσόλα να γίνεται αλλαγή στο 79' με (νέο) πρόβλημα τραυματισμού και έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ντάλσιο στο 83' «φλέρταρε» με το γκολ, αλλά το ωραίο του σουτ πέρασε λίγο άουτ και έτσι δεν έγινε το 1-2. Αντίθετα ο Σισέ βρήκε δίχτυα στο 85' με κεφαλιά σε στατική φάση (εκτέλεση φάουλ του Πέπε) και έδωσε διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o87z8qyehd-sf)


MVP: Ο Μπρούμα. Ο 26χρονος ακραίος σκόραρε με όμορφο τελείωμα, «έφτιαξε» τη φάση του Χασάν στο 12', ενώ στο 24' «φλέρταρε» με ακόμη ένα γκολ, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Εβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού.

Στο ύψος του: Ο Βρουσάι. Ο 23χρονος σε αγώνα που έληξε 2-0 υπέρ της ομάδας του σημείωσε το ένα γκολ και έδωσε την ασίστ για το άλλο. Εύλογα βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αλβαρες. Ο Αργεντινός χαφ του Παναιτωλικού έχει το «ελαφρυντικό» πως είχε να παίξει καιρό, αλλά στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός «έφτιαχνε» παιχνίδι από την άμυνά του, ο άξονας των «κυανοκίτρινων» είχε προβλήματα και εκείνος δεν πρέσαρε ψηλά.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Παναιτωλικός στη φάση του 1-0. Η άμυνά του δεν την «καθάρισε» μετά τη σέντρα του Χολέμπας και «επέτρεψε» στους ακραίους των «ερυθρολεύκων» να βρεθούν (Βρουσάι σε Μπρούμα).

Το «στραγάλι»: Με γνώμονα την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο παράγοντας διαιτησία περνά σε 2ο, 3ο, 4ο πλάνο. Για την ιστορία ο Τσέτσιλας σφύριξε απόψε για πρώτη φορά φέτος αγώνα που συμμετείχαν ομάδες της Super League 1 και υπήρξαν ορισμένες εκατέρωθεν «φωνές» σε κάποιες φάσεις μέσα στα αντίπαλα καρέ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έφτασε στο ζητούμενό του. Νίκη με σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς. Ετσι από τώρα έχει κριθεί η υπόθεση πρόκριση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Μαλής, Βάντερσον, Τζανακάκης, Περέιρα (70' Αρσούρα), Τσιγγάρας, Λιάβας, Αλβαρες (59' Μπαρμπόσα), Γιάκολις, Αριγίμπι (70' Ντάλσιο), Αζάντι (59' Ματσόλα, 79' Μανθάτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον , Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60' Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73' Κάιπερς), Βρουσάι (73' Λοβέρα), Μπρούμα (60' Ραντζέλοβιτς), Χασάν (68΄Σουντανί).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης