Οδηγίες για σωστή τσιπουροποσία

Οδηγίες για σωστή τσιπουροποσία

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απολαύσει κανείς τα εξαιρετικά και ξεχωριστά μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, με ποιες γεύσεις ταιριάζουν και γιατί;

dekaraki_tsipouroposia_arthro
Το αυθεντικό ελληνικό απόσταγμα, το τσίπουρο Δεκαράκι, γεμίζει τα ποτήρια μας, συντροφεύει την παρέα με κέφι και γίνεται η νέα αγαπημένη, καθημερινή συνήθεια. Γιατί μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει, όμως κάθε γουλιά τσίπουρου Δεκαράκι μας συνδέει με το γνήσιο και το αυθεντικό. Ένα εξαιρετικό μονοποικιλιακό απόσταγμα που από την πρώτη γουλιά, και από όσους το δοκιμάζουν, κερδίζει πάντοτε τον ίδιο βαθμό. Παίρνει Δεκαράκι ασυζητητί!

Δίπλα στο πρώτο μονοποικιλιακό της οικογένειας, το Μοσχάτο Τυρνάβου, το Τσίπουρο Δεκαράκι έχει προσθέσει δύο νέα εξαιρετικά αποστάγματα, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη. Κάθε ένα είναι διαφορετικό και διακρίνεται αρωματικά και γευστικά από την ξεχωριστή ταυτότητα που του χαρίζει η εκλεκτή ποικιλία σταφυλιού από την οποία προέρχεται.
dekaraki_tsipouroposia2

Η απόλαυση του τσίπουρου στη νέα εποχή παίρνει άλλες διαστάσεις, αλλάζοντας πίστα και κατηγορία. Το Δεκαράκι μας μυεί για πρώτη φορά στη γευσιγνωσία τσίπουρου, δημιουργώντας 3 αποστάγματα από εξαιρετικές ποικιλίες, που μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε γούστο! Παράλληλα το Δεκαράκι δεν συνοδεύει απλά τους αγαπημένους σας μεζέδες, συνδυάζεται μαζί τους αυξάνοντας την απόλαυση της εμπειρίας και αναβαθμίζοντάς την.

Εμείς σας προτείνουμε κάποιους συνδυασμούς που θεωρούμε ιδανικούς, όμως εσείς σίγουρα θα ανακαλύψετε τους δικούς σας!

Κλείσιμο
Το Δεκαράκι Μοσχάτο είναι πραγματικά ‘εκρηκτικό’. Πίνεται δροσερό, στους 10°C, μαζί με εξίσου ‘δυνατούς’, εκλεκτούς τυρναβίτικους -και όχι μόνο- μεζέδες. Είναι καθαρό, έντονο, χωρίς παλαίωση, με γήινα αρώματα που θυμίζουν σύκο, σταφίδα, καρύδι, ενώ άνθη σαν το τριαντάφυλλο και το γαρίφαλο κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Για παρέα προτιμά τυριά της «γειτονιάς» του, μανούρι ψητό καιμπάτζο σαγανάκι, τις παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, χοιρινές τηγανιές, και φυσικά πικάντικους μεζέδες κρέατος, όπως απάκι και λουκάνικα ψητά ή σιγομαγειρεμένα με σάλτσες.
dekaraki_tsipouroposia1

Το Δεκαράκι Μαλαγουζιά χαρακτηρίζεται για τη λεπτότητα και την ευγένεια των αρωμάτων του, πίνεται επίσης δροσερό, στους 10°C, και αναδεικνύεται δίπλα σε πιάτα με οξύτητα και πιο έντονη γευστικά υπόσταση. Στη μύτη, τα αρώματα θυμίζουν εσπεριδοειδή και λευκά λουλούδια σαν το γιασεμί και το αγιόκλημα, καθώς και νότες από μέλι, λεμόνι, πράσινο μήλο, ροδάκινο και βερίκοκο. Στο στόμα τα αρώματα παραμένουν ζωντανά, όπως και στη μακρά επίγευση. Συνδυάζεται ιδανικά με θαλασσινά και ψάρια σχάρας, αναδεικνύοντας τα αρώματα τους. Δοκιμάστε το και με καπνιστά, παστά ψάρια, αρωματισμένα με λεμόνι, αλλά και με καπνιστά μύδια, χταπόδι στα κάρβουνα ή τηγανητά μικρόψαρα. Αν αγαπάτε τα σαγανάκια γαρίδας με κόκκινη σάλτσα αλλά και τα μαρινάτα μύδια, το Δεκαράκι Μαλαγουζιά είναι η τέλεια παρέα.

Το Δεκαράκι Ροδίτης (Αλεπού) φέρνει στον νου μία λέξη: αρμονία. Προτείνεται και αυτό δροσερό, στους 10°C, είναι ευκολόπιοτο, προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό. Ο ήπιος αρωματικός χαρακτήρας του φέρνει στον νου μέλι και πετιμέζι, λεμόνι και φρέσκια μπανάνα. Είναι ένα απόσταγμα ξηρό, με στρογγυλή, γεμάτη και μαλακή γεύση που γυρεύει το ταίρι του σε θαλασσινά πιάτα, αλλά και σε δημιουργίες με κρέας. Απολαύστε το παρέα με τηγανητά ψάρια όπως η αθερίνα, η μαρίδα και ο γαύρος, δώστε του θέση δίπλα σε μαριναρισμένα ψάρια όπως ο γαύρος, η σαρδέλα και η λακέρδα, συνοδέψτε διαφορετικές πράσινες σαλάτες και μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή ή γαλοτύρι, αλλά και φίνα ψητά κρέατα της ώρας, ψητά σουτζουκάκια, κεφτέδες ή τηγανιές με ωραία αρώματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης