Espresso Martini: Φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ για τους λάτρεις του καφέ

espresso_martini

Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά γι’ αυτό το κοκτέιλ, που έστω μια φορά στη ζωή σας αξίζει να το δοκιμάσετε.

Το μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό after-dinner ποτό δημιουργήθηκε το 1983 στο Soho Brasserie του Λονδίνου από τον bartender Dick Bradsell. O μύθος λέει ότι ένα μοντέλο μπήκε στο μπαρ κατά τις 10 το πρωί και ζήτησε από τον Bradsell κάτι δυνατό για να "την ξυπνήσει και να την ταρακουνήσει" καθώς είχε αρκετές ώρες δουλειάς μετά.

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)
30 ml έτοιμο καφέ espresso
30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black
15 ml απλό σιρόπι
45 ml βότκα
πάγος

Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και χτυπάτε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς αφρός (περίπου 15 δευτερόλεπτα).

Διπλοσουρώνετε σε ένα ποτήρι (ιδανικά του Μαρτίνι). Γαρνίρετε με λίγους κόκκους ή/και αλεσμένο καφέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης