Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές και πατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές και πατάτες

Ένα φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε!

tigania-loukaniko-patates
50 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες


  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια

  • 1 πράσινη πιπεριά, σε καρεδάκια

  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

  • 1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)

Κλείσιμο
  • λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

tigania-loukaniko-patates

Συνταγή: Δημήτρης Σκαρμούτσος
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κάτη

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα στο παλάτι: Κέιτ και Ουίλιαμ στο μήνυμα της Ελισάβετ μετά τις αποκαλύψεις για Μέγκαν

Παναθηναϊκός: Yπογράφεται η σύμβαση ΠΑΕ και Δήμου Αθηναίων

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ελέγχονται τα κτήρια στη Λάρισα - Ουρές στη ΔΕΥΑΛ για εμφιαλωμένο νερό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης